astrologie: maansverduistering

De maansverduistering van donderdag (04.30) vond plaats in 1 gr. 52 Vissen. De heerser dus van deze eclips is Jupiter die nu in val staat in Steenbok. Gezien het feit dat ook deze eclips mijn eigen horoscoop raakt (tranistaire Jupiter staat nu paal boven op mijn eigen Mercurius) voel ik me enorm betrokken bij deze eclipsen serie. Bij een Maansverduistering staat de maan tussen de zon en aarde in. De schaduw van de aarde valt op de Maan zo dat het licht van de Zon wegvalt. De maan wordt wat ze is, een satelliet, donker, stil en afgesneden van het licht. De Zon is koning. Het vrouwelijke principe wordt verduisterd en staat alleen. Dit hoeft natuurlijk niet per se goed of slecht te zijn – want dat is een waarde oordeel – maar het is gewoon zo. Astrologen vinden dat een zonsverduistering slecht is voor de koning en mensen met macht. Van een maansverduistering wordt gezegd, dit is slecht voor het volk – de maan, en vrouwelijke aangelegenheden in het algemeen. Dit is ook de reden dat heksen geen volle maan rituelen houden bij een maansverduistering.

Zo de ratio overheerst (Zon in Maagd/Merc. in Waterman) – dit zijn de regels – dit zijn je verplichtingen, enz. enz. De emotionele kant van de dingen worden als minder belangrijk gezien. Zo zien we dat desondanks de verdriet en de vertoning van heftige emoties, het servische volk niet in staat is de onafhankelijkheid van Kosovo terug te draaien.

Zo dit is een zakelijke en praktische eclips. De Zon is immers in Maagd. De Maan (het volk) is ook nog belegerd d.w.z. ze staat tussen Mars en Saturnus in. Yuk. Niet leuk dus. Ik zie moeilijkheden hier op het gebied van de emoties en moeiljkheden voor landen wiens horoscoop hierdoor geraakt wordt.

De Sabian Symbol voor deze eclips is: een eekhoorn verbergt zich van jagers. De behoefte aan bescherming van agressieve sociale elementen. Self protection.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in eclipsen en getagd. Bookmark de permalink.

0 Reacties op astrologie: maansverduistering

 1. Avathar zegt:

  Ik denk dat je ongelijk hebt,
  Kosovo zal ondanks een wens van een collectief (maan staat voor vs en eu) niet tot wasdom komen maar dood ter wereld komen. dat denk ik omdat de eclips conjunt een vaste ster stond.
  nog een leuke vingerwijzing van het lot… een paradepaardje van de vs stort neer…das geen goed voorteken zou je zeggen.

 2. - zegt:

  Hi Avathar, Megrez? Dit is een minor ster d.w.z. weinig “magnitude”. Waarom denk je dat de maan voor de vs en de eu staat? De maan in mundane astrologie staat als symbool voor het volk. Het feit dat de geboorte zon van de VS in Kreeft staat wil niet zeggen dat de Maan (heerser van het teken kreeft) gelijk staat aan de VS. Vr. groet, Liz

 3. avathar zegt:

  Beste Liz,
  Megrez staat voor geweld en dat is er geweest, en misschien komt er nog wel meer.
  de maan staat voor een collectief van staten in mijn mening, dat is ook een gemeenschap(bovendien staat de zon van kosovo in huis 7 dat betekend dat ze zonder partners een stuk minder functioneren. met andere woorden het is geen staat, maar op zijn best, een mandaatgebied, ad infinitum).
  de baan van de verduistering liep over de VS. dus zij zouden er het meeste last van moeten hebben.
  maar dat is niet alles. in de horoscoop van kosovo staat zon opposiet saturnus en pluto vierkant zon.. thats bad. rusland is tegen de vorming van kosovo en zal de energie troef spelen tegen de eu, ik denk dat op dat moment de eu eieren voor zijn geld zal kiezen.
  ik dacht dat de vs een boogschutter was by the way (zo staat ie op astro.com)
  grt

 4. Elizabeth zegt:

  Hi Avathar, Nogmaals, Megrez is een kleine ster, nauwelijks zichtbaar. Het wordt niet eens opgenomen in het meest bekende boek over vaste sterren, “The Fixed Stars and Constellations in Astrology” door Vivian E. Robson. De maan staat niet naar mijn idee voor een collectief van staten. Dit idee zal je ook in geen enkel boek over mundane astrologie tegenkomen. De maan staat wel voor het volk en voor vrouwelijke zaken, geboorte cijferes enz. enz. Alhoewel ook bij volle maan – wordt het gedrag van mensen beinvloed. Lunacy! De maansverduistering was ook hier goed zichtbaar. Vooral belangrijk is de heerser van de eclips en wat hij of zij doet. Welke planeten -of hoeken -in nationale horoscopen worden geraakt. Verder de VS is geboren op 4 juli – Kreeft zon. De ascendant is in Boogschutter, misschien bedoel je dat. vr. groet, Liz

 5. - zegt:

  hoi liz,
  je hebt gelijk over de vs. asc in boogschutter en zon in huis 8 in kreeft.
  hier was het vrij bewolkt, dat zou wat moeten zeggen (alhoewel deze zienswijze misschien niet in de astrologie hoort, iemand als eliphas levi zou meer geneigd zijn om mee te gaan in deze visie net zoals het neerstorten van de b1)
  iig het kan best dat ik ongelijk heb we zullen het zien šŸ™‚
  maar wat vind je van de horoscoop van kosovo? geen doodgeboren kindje?
  geboortes vallen onder de maan, ik denk dat dat ook voor staten geld. en conjunct is conjunct ook al is het geen belangrijke ster. maar ja goed vaste sterren zijn niet mijn forte. zelfs zonder de vaste ster lijkt mij dat kosovo een idee is dat mislukt, omdat niet veel andere landen en vooral organisaties ze zullen erkennen is de staat kosovo een gekoesterde fictie.
  vr grt avathar

 6. Elizabeth zegt:

  Hi Avathar, De vaste sterren zijn belangrijk maar “visibility” is heel belangrijk. Briljante sterren zoals Regulus, Spica, Vega of Algol om maar een paar te noemen – daar let ik wel op. Over Kosovo ? Ik zal de horoscoop posten en daar iets over schrijven. Vr. groet, Liz

 7. ein96w vuzhswwrkgmq, [url=http://bawghpasjcxl.com/]bawghpasjcxl[/url], [link=http://dbnkilgnpczm.com/]dbnkilgnpczm[/link], http://vkefxvnsjxgh.com/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *