Usain Bolt: Horoscoop

Usain Bolt. 21 aug 1986
Olympisch Goud op de 100m sprint in 9,69 sec.

Een vreselijk dilemma, voor me ligt een horoscoop met een heel matige ‘krachtcapaciteit’. Als ik het vergelijk met de horoscoop van Carl Lewis dan mankeert er van alles aan. Om maar wat te noemen uit Carls horoscoop: een Pluto, Mars, Uranus conjunctie én een Jupiter Saturnus conjunctie, allebei goed voor een enorme (sprint) krachtexplosie. Bij Usain Bolt ontbreekt dit allemaal, ja, er is een Maan conjunct Jupiter vierkant Uranus en die zou voor verrassingen kunnen zorgen, maar een gouden medaille is alleen mogelijk als de rest van het veld een been breekt. Er is slechts één aspect dat ik noemen wil en waar Carl Lewis ook mee te maken had en dat is een mooi geaspecteerde Neptunus met in elk geval de Zon. De horoscoop van Usain Bolt.

Nu vallen de voeten onder Neptunus en de gedachte dringt zich op, dat om zó hard te kunnen lopen je over geweldige voeten moet beschikken, maar hierbij zet ik zelf al een vraagteken. Dan heeft Bolt ook nog een Neptunus Mars conjunctie en dat zou nog een speciale betekenis kunnen hebben. Die gedachten ontwikkelden zich na de tragische dagen van de Nederlandse sporters. Mars is ‘dadendrang’, is ‘ego’, is ‘zich willen bewijzen’ en de slechte dag van de Nederlanders wijt ik daar aan. Hollanders onder elkaar, euforie bij een enkeling, Heinekenhuis, pers, de prins!! Als de dadendrang te groot wordt blokkeren sommige sporters. De grote drang om te winnen(!) gaat ten koste van de snelheid, van de concentratie. Winnen is geen goed doel, sneller gaan wel. Zoiets. Een grote trainer als Guus Hiddink zei op een gegeven moment tijdens het EK tegen zijn spelers ‘jongens, morgen gaan we vissen’.

En bij Bolt zou dat er ook in kunnen zitten. Neptunus ontneemt Mars zijn egogerichtheid, zijn dadendrang, zijn vuur. Hij ging dan ook lachend over de finish. Dit aspect kwamen we ook tegen bij de grote zwemmers! Ook lui die gemakkelijk met de druk om konden gaan.

Dan is er nog de mogelijkheid dat de geboortedatum niet klopt. Astroloog Gieles heeft zich jaren suf lopen piekeren over de horoscoop van prins Bernard en die bleek ook ineens een andere geboortedatum te hebben en dan hebben we het niet eens over Jamaica waar het niet op een dag steekt.

Ik heb nog een pook in het vuur en dat is een razend helderziend nichtje en als het moeilijk wordt wil ik haar nog wel eens vragen. Ze lijkt echter wel met vakantie, maar ik kom hier op terug.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in OlympischeSpelen, TonBrakenhoff en getagd, . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Usain Bolt: Horoscoop

 1. Elizabeth zegt:

  Hi Ton. Deze man is wel geboren met de Zon conjunct met de Royal Star “Regulus”. Dit geeft vaak groot succes in het leven. De persoon die hieronder geboren is heeft iets briljants…. Liz

 2. Ria zegt:

  Hoi Liz. Ik heb net een nieuw boek genaamd : “De magie van je geboortedag”, daarin staat voor ieder mens zijn persoonlijkheid beschreven. Het is geschreven door Saffi Crawford en Geraldine Sullivan.
  Het is een dik boek, ruim 800 blz.(vertaald uit het Engels)
  Ook de vaste sterren staan beschreven, en het klopt dat Usain Bolt de vaste ster Regulus conjunct zijn Zon heeft.
  Dit is zeer gunstig voor hem!
  Ik vind het een leerzaam boek, en ben er gek mee!!

 3. ton zegt:

  Hier nu m’n nichtje dan: ‘Er is iets met zijn neus, ik moet er steeds naar kijken en ook mijn helderziende vriendin aan wie ik dit ook voorlegde had de zelfde ervaring’. Er is iets met zijn neus dus en als astroloog denk je dan aan Mars, als ‘critische consument’ aan een snuifje. Verder geen ideeen!

 4. Elizabeth zegt:

  Hi Ria. Dit boek ken ik niet. Wel eentje van een Goldenstein of iets dergelijks dat de 360 graden als -verjaar-dagen behandelt. Leuk boek om gewoon in te duiken. In Oibibio stond het Goldenstein boek altijd open en fungeerde als een kalender. Er zijn zoveel leuke boeken. Dat is het probleem….Je kan ze onmogelijk allemaal lezen…Liz

 5. Ria zegt:

  Het boek van Gary Goldschneider heb ik ook. Dat is inderdaad al enige jaren oud.
  Dit nieuwe boek wat ik hierboven noemde, is net uit en ik vind het persoonlijk beter dan Goldschneider’s boek.
  Het is veel uitgebreider en belicht meer kanten van je persoonlijkheid.

  Groetjes van Ria 😉

 6. Pingback: Horoscoop Usain Bolt - Astrologie - Astrologie.Blogo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *