Horoscoop Ahmed Aboutaleb

 

Ahmed Aboutaleb, 29/8-1961. (geen tijd) Burgermeester van Rotterdam?! Soms begeeft een astroloog zich op glad ijs, hij kijkt niet meer overwegend naar standen, sterktes of aspecten maar hij krijgt iets visionairs over zich. Gaat zich bemoeien met zaken waarvan hij geen verstand heeft en dat allemaal omdat de verleiding zo groot is. Bij de horoscoop van Aboutaleb is die verleiding er. Er zit niet zoveel verschil tussen de horoscoop van de president van de Verenigde Staten van Amerika of die van zijn achterneef. Dat niveauverschil moet je weten, het is niet af te lezen. Maar bij Ahmed Aboutaleb dacht ik, hier is iets bijzonders gaande. En dat eigenlijk maar door één stand, die van de Zon geplaatst tussen Pluto, de geweldenaar en Uranus, het genie. Als deze twee Reuzen je vergezellen dan moet je haast een gezondene zijn, iemand met een boodschap. De horoscoop van Ahmed Aboutaleb:

De vraag is natuurlijk of hij dat zelf weet en ook, wat die boodschap precies inhoudt. Laten we hem gewoon stilletjes in de gaten houden. En burgermeester van Rotterdam, ach, Zijn wegen zijn ondoorgrondelijk.

De horoscoop is verder niet van belang. Saturnus Jupiter conjunct, spanning tussen de behoudende en de progressieve wereld, maar ook goed bij een partijtje voetbal. Venus oppositie Saturnus, de pijn van weemoed. Mercurius mooi geaspecteerd, leert lekker. Maantje in Ram, tikje voortvarend. Nee, niet van belang allemaal.

We kijken wat de helderziende Charubel zei over de graad van zijn geboorte: “Een grote vuurbol vliegt door de lucht. Duidt op iemand, die een speciale zending heeft en indien zowel zijn geboorte als zijn omgeving gunstig zijn, zal hij zeker over de mensen heersen en boven hen uitsteken – intellectueel of moreel en misschien ook lichamelijk”.

Natuurlijk weet ik niet wat hij weet, maar ik vind het heel opmerkelijk dat Aboutaleb zijn zoon Nadir heeft genoemd. Het is wellicht een doodgewone Marokkaanse jongensnaam, maar hier betekent het iets anders: Het Nadir is in de astronomie het punt dat recht tegenover het Zenit staat, het punt recht onder de waarnemer.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in horoscopen BN'ers, mundane astrologie, TonBrakenhoff en getagd, , . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Horoscoop Ahmed Aboutaleb

  1. Elizabeth zegt:

    Elizabeth schrijft: Hi Ton. Mooie horoscoop inderdaad. Maagd is een zgn. dubbele teken, en zie je dat A..twee paspoorten heeft, twee nationaliteiten. De Maan in Ram is dat vurige, gepassioneerde stuk, en Maagd is dat weloverwogen, dienstbaar, nuchtere stuk, waar Amsterdam ook van geprofiteerd heeft toen Aboutaleb hier politiek actief was. Opvallend is ook zijn Uranus/Knoop conjunctie. Aboutaleb viel ineens op, toen Theo v. Gogh vermoord was. Uranus heeft iets grilligs – en Aboutaleb’s roeping werd ineens duidelijk. Hij fungeerde als het ware als een brug tussen twee culturen -de Nederlandse en de Marokkanse – die ineens op heel gespannen voet moet elkaar stonden. A… kon met beide “kampen” overweg. A… en Job Cohen hebben samen de boel hier op orde gehouden. Fantastisch werk eigenlijk. Een lastige en in sommige instanties waarschijnlijk een nogal precaire positie ook. Pluto is natuurlijk niet voor niets hier sterk in beeld. Maar boven alles is er die aangeboren “intelligentie”. Mercurius is zeer sterk in deze horoscoop en in driehoek met een eveneens zeer sterk geplaatste Saturnus in Steenbok. Hij kan wel streng kijken, en hard praten. Maar zijn taal is vaak juist wat nodig is. Hij doet een appel op de verantwoordelijkheid die ieder individu heeft voor het goed gaan van de samenleving. Knap hoor. Ik vind het een zeer intelligent man. Maar dat Aboutaleb soms in zeer oncomfortabele situaties verkeert – dat kan niet anders dan Uranus op de knoop zijn. Ook interessant is zijn Mars in Weegschaal natuurlijk. A… voldoet helemaal niet aan het beeld van de agressieve Marokkaan. Zodoende laat hij – in zijn persoon zien – dat hier een generalisatie wordt gemaakt. Je kan niet een hele groep over een kam scheren. En dan maar die lieve Venus in Kreeft dat iets zo vertederends heeft. Prachtige horoscoop. Alles precies zo geplaatst zodat het een interessant geheel vormt. De enige vuur is die Maan – tenzijn hij een vurige asc. heeft.

    Dank voor deze Ton.

  2. Ik mag hem graag, en heb vertrouwen in hem !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *