Hannelore Goos: Astrologisch Voornamenboek

 name

Het Astrologisch Voornamenboek is ontsproten aan de geest van de in Duitsland wonend astrologe Hannelore Goos. Toen ik er over las, wilde ik het boek meteen hebben en deed een verzoek om een review-kopie. Gisteren belandde er een exemplaar op mijn deurmat. De opzet van het boek is simpel. Bij elke naam staat er een astrologische correspondentie. Laat ons mijn naam als voorbeeld nemen, Elizabeth. Volgens Goos – is Elizabeth een Pluto, Kreeft naam.  Daar kan ik me helemaal in vinden.  Elizabeth is mijn beroepsnaam – als ik iets schrijf – doe ik dat onder die naam. Mijn werk is erg Plutonisch en ik heb Pluto op mijn midhemel en Schorpioen op de ascendant. Thuis heet ik Liz. De planeten die bij Liz horen zijn dan Chiron en Stier.  Ook dit klopt aardig.  Thuis ben ik een heel ander mens. Stier, Chiron? Ja.

Met het Astrologisch Voornamenboek in hand ging ik gretig opzoek naar de namen van mijn familie leden, vrienden, en dan de ex-en natuurlijk. Steeds weer voelde ik die erkenning. .. aha… Uiteindelijk rijst de vraag, hoe kwam Hannelore Goos aan die correspondenties? Er is in ieder geval veel literatuur geraadpleegd maar het geheim van haar “methode” kan of wil ze niet prijsgeven. Hannelore Goos doet er heerlijk geheimzinnig over: “Deze methode kan hier om auteursrechtelijke redenen niet gepresenteerd worden”. Mmmm… Als het puntje bij paaltje komt, vind ik dit niet eens zo relevant. De reeks namen – sommigen waarvan zijn heel oud en mij onbekend -zijn zo leuk en dan steeds de bekende symboliek erbij.

Zelden raad ik een boek aan. Dit boek is een uitzondering. Het staat garant voor uren lang plezier.  Nou, waar was ik gebleven…? Vedastus – Uranus, Waterman, Violetta Mercurius Stier…. Voor informatie over dit boek, bezoek de website, of stuur een email naar: GardenStone@boudicca.de

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in boekrecensies en getagd, , , , , , . Bookmark de permalink.

8 Reacties op Hannelore Goos: Astrologisch Voornamenboek

 1. Ria zegt:

  Leuk boekje Liz…… zou het ook gewoon via de boekhandel te bestellen zijn?
  Dit omdat er ook een ISBN nummer bij staat.(Op Hannelore’s website)
  Het lijkt mij wel wat, interessant gegeven.
  Wat staat er over de naam Ria ? 🙂

  • Hi , Ria dat is Pluto, Schorpioen. Kun je je daarin vinden? Ik weet eerlijk gezegd niet of het boek via een boekhandel te bestellen is. Je kunt een kopie in ieder geval direct via Hannelore zelf bestellen. Er zijn wat links onderaan het artikel. Wil je even melden dat je er op astrologie.blogo over gelezen hebt? Dat zou ik leuk vinden.

 2. Ria zegt:

  Hallo Liz, grappig dat bij jouw naam ook Pluto een rol speelt, we zijn ook al op dezelfde dag jarig!
  Ik herken Pluto zeker in mijn leven.
  Pluto staat conjunct mijn Ascedant, een “pittige”stand. Verder is Pluto ook heer 4, dus hr. 4 in 12….
  Heftige dingen heb ik meegemaakt in mijn gezin, mijn man verloren en later ook nog een zoon.
  Dus in zoverre herken ik zéker Pluto en Scorpio. Veel transformaties meegemaakt.
  Ik zal volgende week kijken op Hannelore’s website om te bestellen.

  Hartelijke groetjes van Ria

  • Hallo Ria, Wat afschuwelijk pijnlijk. Pluto kan enorm heftig zijn. Wat dan zo bewonderingswaardig is … is hoe je weer boven op bent gekomen. Dat is Pluto natuurlijk ook. Hij geeft wel de kracht om over verlies heen te komen. Ik verloor zelf een babytje aan het einde van de zwangerschap. Pluto is een harde leermaster. Warme groet, Liz

 3. ida zegt:

  hoi liz,
  natuurlijk ben ik heel benieuwd wat ida martien in petto heeft. x ida

 4. Ria zegt:

  Tsja… Liz…. ook aan jou is het leven tot nu toe niet zonder kleerscheuren voorbij gegaan, meis.
  Afschuwelijk om een kind te verliezen, ik kan er over meepraten….
  Maar we hebben allebei weer de kracht gekregen om door te gaan… al vergeet je het nooit… het blijft een litteken.
  Nog een fijn weekend, Liz… en warme groet terug van Ria.

 5. Lenie zegt:

  Nu ben ik wel erg benieuwd naar mijn naam geworden en wat is het toch weer mooi dat alles klopt.
  Goed om te weten dat een ieder zijn weg mag bewandelen en met vertrouwen als uitgangspunt komt de verandering.

  Lenie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *