Astrologie: Welk beroep past bij mij?

doda

Astrologie is een geweldig middel om tot de kern van een zaak te komen. Veel mensen, sommige jong en sommige niet zo jong, weten niet welk beroep het beste bij hun past. Dit niet weten kan soms jaaaren van het leven in beslag nemen. Zelfs met de beste begeleiding kan het heel moeilijk zijn om uit veel verschillende opties – de juist optie voor jezelf te kiezen. Aan keuzes zijn consekwenties gebonden – als je voor A) kiest, sluit je B) uit. En als je toch niet voor het gekozen vak geknipt bent,  zal je misschien tot de conclusie komen dat  je je tijd verspild hebt.

Zoals ik in het begin al schreef: astrologie is een geweldig middel om tot de kern van een zaak te komen. Als het dus over beroep gaat- kan een astroloog voortreffelijke advies geven. Hoe doet een astrologe dit? Een van de belangrijke overwegingen is het teken op de midhemel en eventueele planeten in het 10e huis. Laat ons Venus als voorbeeld nemen. Venus in het 10e huis duidt zowieso op iemand die een harmonieuze werkplek nodig heeft, of die de rol van “harmoniser” op het werk op zich neemt. Als collega’s ruzie hebben, zal Venus in het 10e huis haar best doen om te bemiddelen. Trouwens Venus in 10 mensen maken uitstekende personeels managers. Venus in 10 =  Kunst op het werk. Dit kan letterlijk duiden op zichtbare objecten d’art op het bureau maar het kan ook een baan in de kunstwereld aangeven. Dit kan als kunstenaar zijn, of via werk in een studio, galerij, enz. Zo met deze kennis in je achterhoofd, als je een klant met Venus in 10 advies zou moeten geven op het gebied van beroep – en deze klant wilde kiezen tussen scheikunde studeren of de kunst akademie – zou je toch een voorsprong hebben op een gewone loopbaanadviseur? Je zou toch onmiddellijk zien dat je met een kunstzinnig mens te maken heeft die de potentie heeft om via de kunstwereld haar geld te verdienen?

Astrologie heeft meerwaarde…Wil je meer informatie over je eigen beroepskeuze ? Voel vrij om mij te mailen om een (telefonisch) afspraak te maken. De eerste 15 minuten consult is gratis.
hathway77@hotmail.com

Trouwens voor astrologen, Faye Cossar geeft een dag workshop loopbaanbegeleiding op 13 december. Alle details  zijn op haar website te vinden.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in business astrology en getagd, , . Bookmark de permalink.

10 Reacties op Astrologie: Welk beroep past bij mij?

 1. claudia zegt:

  Dit was juist de reden dat ik me 10 jaar geleden bezig ging houden met astrologie.
  Zelf ben ik productief begonnen in de textiel, maar na jaren in deze zeer mooie branche gewerkt te hebben ging helaas alle textiel naar China.
  Moest me dus gaan omscholen.
  Met een stellium in 10 weegschaal/maagd koos ik voor schoonheidsspecialiste /parfumerie en drogiste. Doordat er zoveel meisjes op het ROC ook dat vak gingen leren was het aanbod groter dan de vraag.
  Er reste mij niets anders over om mijn zon en mercurius in 3 uit te werken (na weer een omscholing)en ben op dit moment secretaresse al hoewel dit op dit moment vanwege de crisis ook aan een zijden draadje hangt.
  Gelukkig ben ik een waterman en best wel aan verandering onderhevig hahahahaa…..
  Vraag je me nu wat ik het leukste vond, dan ga ik toch het liefste weer voor de productie in de textiel, mijn oude vertrouwde allereerste beroep.
  Je kan nou eenmaal niet alles doen wat je graag zou willen doen.

  Gr Claudia

 2. Hallo Claudia, Wat een leuke reactie. Dank je wel. Ik denk dat een van de belangrijkste ingredieenten en eisen voor succes op het gebied van werk, is “doen wat je daadwerkelijk inspirireert”. Succes zie ik dan ook in een heel breed context. Succes is niet een kwestie van dik verdienen – het heeft te maken met het volgen van je roeping. Dus…mijn advies… blijf met je textiel bezig. Je secretaresse werk mag er ook zijn – een mens moet eten op de plank zetten – maar je passie voor stof moet ook een plek in je leven hebben!! En doorzetten…doorzetten…doorzetten. Doorzetten is een eis. Doorzetten laat je passie voor iets zien. Mvg..E

 3. Marcel zegt:

  Grappig, ook zo’n thema dat bij mij met enige regelmaat opspeelt, meestal rond een crisis op dat gebied. En met Saturnus nu transit in mijn 6e huis, je raadt het al. Ik ben eigenlijk ook geneigd bij werk eerst naar het 6e huis te kijken. Met mijn 10e kan ik niet zo heel veel. Steenbok op 10, Saturnus diep weggestopt in mijn horoscoop. Mijn 6e huis daarentegen barst van de planeten. Een echte passie heb ik nog niet kunnen vinden.

  • Hi Marcel. Bedankt voor je reactie. Er zijn astrologen die menen dat werk onder het 6e huis valt – maar dat is een vrij recente ontwikkeling. Mensen die voor jouw werken – die je in dienst hebt – of die een klusje voor je doen vallen wel onder het 6e huis – en jouw houding tav deze werknemers, en de ervaringen die je met ze hebt. Ik vind wel dat mensen met veel planeten in 6 – meestal heel dienstbaar zijn. Ze hebben wat over voor een ander. Maar terug naar je beroep. Ik zou toch willen weten in welk huis je Saturnus staat en in welk teken? Steenbok op 10 maakt wel dat je je carriere serieus neemt – en zoals vaak waar Steenbok staat – is er vaak sprake van laatbloei. Steenbok heeft levenservaring echt nodig. Steenbok kunnen ook ploeteraars zijn – zolang de salaris okay is – hebben ze zekerheid, en dat kan betekenen dat ze te lang op een verkeerd plek blijven zitten. MvgE

 4. Marcel zegt:

  Misschien kunnen we huis 6 meer zien als dagelijkse werkzaamheden, de werkomstandigheden en huis 10 meer als het doel, de carriere, wat je er mee wilt bereiken. Zo kijk ik er meestal naar.
  Mijn Saturnus staat onderschept in Ram in 12, ongeaspecteerd, wel een vierkant naar het MC en een ruime inconjunctie (meer dan 3 gr orb) naar Mars in 7.

 5. claudia zegt:

  Hi Elizabeth,
  Je hebt inderdaad gelijk, er moest in mijn geval ook eten op de plank komen.
  Gelukkig doe ik nog wel hobbymatig wat met textiel. In elk geval bedankt voor de tip. Misschien komt er in de toekomst toch nog wat leuks op mijn pad.

 6. claudia zegt:

  Hi marcel,
  Ik denk dat voor jou misschien de transits van augustus 2010 ook wel bijzonder spectaculair zullen worden.
  Daar Uranus-Jupiter opposiet staan met Saturnus-mars.
  Of valt je planetenbundeltje net wat later in de weegschaal/ram?
  ik ben van begin ’69 (met generatieplaneten) dus ook in aug 2010 last van mijn radixstellium in weegschaal en ram. Ik verwacht dan ook tegen die tijd werkeloos te worden. We hadden namelijk al wat reorganisaties achter de rug.

  Gr claudia

 7. Marcel zegt:

  Hallo Claudia,

  Hehe, ik ben tot 2011 wel zoet met transits. Ik ben ook van begin ’69. Dus het speelt zich lekker rond Uranus (in 6) af. Ik verwacht nu overigens elk moment de uitslag van de uwv-ontslagprocedure. Begin 2010 gaat Uranus eerst nog een laatste keer over mijn Venus (opp. Pluto).

  Groeten Marcel

 8. claudia zegt:

  Hoi Marcel,
  grappig om te horen dat je ook van ’69 bent. Gelukkig zeggen ze wel altijd dat het leven pas begint na je 40e. En clichés kloppen immers altijd. Dus gooien volgend jaar gewoon de vlag uit. Nieuwe ronden nieuwe kansen.

 9. Marcel zegt:

  Ha Claudia,

  Ja, grappig he. En ook begin ’69 (jan). Wat je zegt hoor. Er zal wel plaats gemaakt worden voor iets beters.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *