Verwarring: De subtiele macht van Neptunus!!

gore

Het wordt soms moeilijk voor de leek om te weten wat hij/zij moet geloven. Neem nou Kopenhagen. De “Conference on Climate Change” staat al lang in de agenda van politici en dan uitgerekend in de periode vlak voor het congres komt het nieuws naar buiten dat hackers emails gejat hebben van de meeste prestigieuze universiteit -tenminste wat de theorie van global warming betreft – in de wereld,  East Anglia’s Climatic Research Unit (CRU). Gesjoemel met cijfers en onderzoeksresultaten doet de vraag rijzen: hebben mensen echt invloed op de opwarming van de aarde? Kennelijk zijn wetenschappers niet zo heilig als ze zich doen voorkomen. Zelf ben ik nooit een aanhanger van de theorie van global warming geweest. Ben een van de weinigen die Al Gore’s ” An Inconvenient Truth” niet gezien heeft (een Neptuniaanse film per uitstek!) Terwijl sommige astrologen zien de hand van Pluto in Steenbok in deze gebeurtenissen, zelf zie ik de subtiele hand van Neptunus in Waterman.

Ik heb veel geschreven over het drievoudige conjunctie dit jaar van Jupiter, Chiron en Neptunus in Waterman. Jupiter is misschien HET grote idee – Global Warming – is HET grote idee van onze tijd. Chiron heeft met de ware genezing te maken. Maar helaas in vergelijking met Neptunus – is het verblijf van Jupiter en Chiron in Waterman van hele korte duur. Het is Neptunus die echt verankerd is in het teken – en van de drie planeten, werkt Neptunus het sterkst door. Neptunus heeft met bedrog, met een mooie fantasie, met spinsels, met op de loop gaan met de werkelijkheid te maken. Chiron doet ons ontwaken uit de droom anders kunnen we niet echt helen – en Jupiter daarentgen is altijd geinteresseerd in de waarheid. Veel… en ik vermoed vooral jonge mensen – zullen voor de eerste keer in hun leven de verwarring voelen. De verwarring die ontstaat als je in een idee gaat geloven dat achteraf niet waar blijkt te zijn. Ideeen zijn altijd een soort van luchtkasteel. Ontgoocheling is het woord dat bij mij opkomt!

Voor de liefhebber… de horoscoop voor de opening ceremonie in Kopenhagen.

copenhagen

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd, , , , , . Bookmark de permalink.

6 Reacties op Verwarring: De subtiele macht van Neptunus!!

 1. ton zegt:

  Ha Liz, ik heb even gekeken wat er gaande was in 1837, toen Neptunus zo ongeveer op dezelfde plek stond. Hij stond toen precies tegenover Pluto!! Wikipedia meldt dan ook:
  10 mei – De banken in de USA stoppen met het uitbetalen van spaartegoeden. Begin van de Paniek van 1837 en van de grote depressie die erop volgde. Heeft niks met Kopenhage te maken maar is wel grappig.

  • Hallo Ton, Je reactie riep ook een reactie bij mij op…Heb namelijk de horoscoop voor 10 may 1837 getrokken. Ik wou een kijkje nemen… Maar Ton, Neptunus staat op 8 waterman en pluto in 16 ram. Hier kan geen oppositie zijn. Maar Neptunus staat wel tegenover Jupiter…. bedoelde je dat misschien? Neptunus is lekker actief zeg 🙂 mvgE

 2. Cem zegt:

  Grappig trouwens dat die spiraal op de cover van An Inconvenient Truth dezelfde vorm heeft als het licht object / spiraalvorm in de lucht in Noorwegen.

  De officiële verklaring is dat dit is veroorzaakt door een Russische raket. Dit slaat werkelijk nergens op. Zo’n perfecte vorm kan nooit worden veroorzaakt door een raket!

  Ik denk dat ons nog heel wat staat te wachten op het gebied van dit soort gebeurtenissen waar de mens niet direct een verklaring voor heeft. Het patroon ontstond ook kort na de nieuwe issues met de Hadron Collider in Zwitserland. Toeval?

  Daarnaast werd er de dag voor deze gebeurtenis gesproken over poorten naar hogere dimensies die zich zouden openbaren (wij zitten in de derde dimensie). Wat het ook is, ik geloof er niets van dat dit door een raket is veroorzaakt. Verder geloof ik wel in de goedheid van Obama en denk ik dat hij momenteel tussen diverse krachtvelden en machtige personen zit, die op de achtergrond invloed op hem uitoefenen. Ik denk dat Obama het spel meespeelt en uiteindelijk toch deels zijn goede intenties realiteit kan maken.

  • Hallo Cem, Bedankt voor je reactie…. Heel bijzonder wat je nu vertelt!! Ik heb namelijk geen afbeeldingen kunnen vinden voor het Norwegen verschijnsel. En… wat Obama betreft ben ik met je eens. Zoals de Dalai Lama het verwoordt: Intentie is alles!! Wijze woorden denk ik – van een bijzonder mens. MvgE

 3. ton zegt:

  Hi Liz. Poeh zeg, je hebt gelijk, welaan de aanval op Jupiter door Neptunus ondermijnt het vertrouwen net zo goed. En de parallel met deze tijd is er ook door de Jup Nep conjunctie. Ik zal geen stand meer aflezen vanuit een bestaande horoscoop. mea culpa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *