De horoscoop van Loesje: Wijsheid..

loesj1

Loesje   * 24/11-1983

 

Loesje bestond vorig jaar 25 jaar en ik ben vergeten haar te feliciteren. Ik wist het niet maar dat is geen excuus, want de verjaardagen van je vrienden moet je onthouden. Eigenlijk is het niet direct een ‘vriend’ van me maar ze was een vriendin van m’n dochter en daardoor dus ook van mij. Zo’n dochtertje dat haar aankomend idealisme gestalte ziet geven door dichterlijk opgestelde wijsheden; haar kamertje en agenda’s stonden er, voor vaders zeer geruststellend, vol mee. Ze kwam me vanmiddag ineens voor ogen: Loesje. Alsnog een bloemetje. En natuurlijk een favoriete spreuk van haar:   MOOI HE, ALLES  

 Haar horoscoop:  Zon in Boogschutter, als ik het niet dacht! Maan in Kreeft, typisch Nederlands. We laten de Maan, Mars, Pluto, Saturnus en zelfs Venus voor wat ze zijn en kijken naar dat idealistische rijtje planeten in Boogschutter. Voorop loopt Neptunus van de dromen. Hekkensluiter is de Zon, geen aanval in de rug! En daartussen staat Mercurius ingeklemd tussen Jupiter en Uranus, ‘creatief naar buitengerichte communicatie met een idealistisch tintje’. ‘Mooi hè, Astrologie!’

De horoscoop van Loesje…

loesje

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd, . Bookmark de permalink.

7 Reacties op De horoscoop van Loesje: Wijsheid..

 1. Hallo Ton. Haar teksten waren een aantal jaren geleden overal te lezen in Amsterdam. Ze is jong wijs!! Het verbaast mij dat ze zo jong is. Verder zie ik Mercurius in Boogschutter sextiel de prachtige Venus in Weegschaal als teken van haar talent om wijze woorden op een simpel maar doeltreffende manier op te schrijven. MvgE

 2. Jip zegt:

  I,m impressed, mooie woorden! Heel boeiend uitgelegd, bedankt allebei! En heel fijne feestelijke dagen ook en een prachtige jaarwisseling en dito nieuwjaar!! Op Loesje, groetjes Jip

 3. Ria zegt:

  Mooi opgeschreven zo, Ton… ik kan mij er in vinden!

  We proosten vandaag op Loesje!! 🙂

  Groetjes van Ria 😉

 4. ton zegt:

  Bedankt hoor en proost!!

 5. Maarten zegt:

  Ik denk dat Loesje zelf zich hier ook wel in kan vinden.

  Groetjes,
  ook namens haar

 6. hans zegt:

  Mooi hoor dat Loesje!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *