Zondag ochtend..

adam

Glisteren gaf ik een middag-workshop voor de AVN (Astrologie Vereniging Nederland) over de transits en progressies voor Nederland van 2010 tot 2012. Waarom tot 2012 vroeg ik me af, waarom niet voor tien jaar of langer?? Er is echt iets met dat jaartal 2012. Het is alsof dat jaartal als een blok boven ons hoofd hangt. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het zogenaamde einde van de Mayan kalender. Maar wat ik er van afweet – en dat is niet veel – is hun kalender cyclisch – dus een einde betekent zowiezo een nieuw begin. Het zal mij wel een worst wezen. Wat ik wel weet is dat sinds deĀ dood van Christus – er altijd mensen zijn geweest die het einde des dagens aangekondigd hebben. . Maar leuk om te zien dat een astroloog van de formaat van Lynne Hayes zich over dit onderwerp buigt… Vandaar deze vroege zondag ochtend post!!!

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen en getagd, , , . Bookmark de permalink.

8 Reacties op Zondag ochtend..

 1. frans zegt:

  waarom staat dit non news er in Godsnaam? komkommertijd ofzo?

 2. frans zegt:

  ik bedoel dat het wel wat ‘inhoudelijker’ had gekund en niet van die vage opmerkingen dat je niet veel van de maya kalender af weet maar er toch je commentaar op geeft; dat bedoelde ik; maar ondanks ook mijn ‘gezeur’ (spiegeltje :-)wens ik je wel een heel heldere en liefdevolle zondag; de ochtend is inmiddels in het verleden verdwenen en laten we dan ook maar vriendelijk los.

 3. Geen punt Frans… Misschien moet ik toch gaan “twitteren” šŸ™‚

 4. Ineke zegt:

  Hoi Liz, Toevallig een artikel gelezen over de galactische uitlijning in 2012 (uit Spiegelbeeld 4-2007 door Jan Wicherink). De Mayakalender eindigt 21-12-2012. Hiermee wordt het tijdperk van de vijfde zon ingeluid. Op 21-12-2012 vindt de uitlijning plaats van de zon met de galactische equator, het vlak van ons merkwegstelsel. De grote Galactische conjunctie is het samenvallen van twee kruisen, het Ć”ardse’ en het ‘kosmische kruis’. Alle sterren staan op die dag weer op hun oorspronkelijke plek. Een periode van 26000 jaar wordt hiermee afgesloten.
  groet, Ineke

  • Dank voor je respons Ineke. Indrukwekkend als je de kennis van toen bekijkt met de astronomische kennis van nu. Indien de Mayans werkelijk in staat waren zulke correspondenties te begrijpen – en zulke verbanden te leggen – zou dat een wonder zijn op zich. mvgLiz

 5. Sonja Veldheer zegt:

  Hallo Elizabeth,

  Ik vind het fijn dat je ons hierop wijst en doorklikkend heeft het mij ook de juiste informatie gegeven! De site van Lyn is ook interessant!
  Was het goed afgelopen zondag bij je workshop? Ik kon helaas niet komen omdat ik al een afspraak had bij Pieter Kuiper.

  Groetjes

  Sonja

 6. Hallo Sonja, Workshop was heel fijn. Leuke mensen die astrologen šŸ™‚ Ook de paneel na afloop met George Bode, Maria Paap, Chantal Holmans en mij was erg boeiend. Het is leerzaam om ideeen uit te wisselen met mensen die ook mundane astrologie geweldig vinden… Pet af wat de AVN betreft – fijn dat er weer wat aandacht komt voor deze tak van de astrologie…Liz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *