Horoscoop Rijkman Willem Groenink

 

Rijkman Willem Groenink * 25/8-1949 (tijd onbekend), door Ton Brakenhoff
Misschien heeft ú nog iets opbeurends meegekregen van de Commissie De Wit die de zaken rond de overname van ABN-Amro onderzoekt, ik in ieder geval niet. Het was al in 2007 dat ik tegen onze, bij de ABN-Amro werkende dirigent zei: ‘Ik zou gelijk m’n geld bij die bank weghalen, als ik het er had! Met mijn geld gaan ze niet zitten ‘linkeballen’. (wielerterm) En het is allemaal gebeurd, zoals al die grote dingen gebeuren die soms miljoenen slachtoffers kosten. Het waren nu gelukkig alleen maar Eurootjes, maar dat iedereen toekijkt… etc etc. Goed, nu een hoofdrolspeler, de man die het blokje voor het wiel weghaalde: Rijkman Groenink. Er zit best iets kunstzinnig in die horoscoop, Venus Neptunus conjunctie in Weegschaal. Venus oa heer Stier, kan dus creatief over de centen gaan, hoewel de conjunctie met Neptunus versluierd en het vierkant met Uranus wel heel erg creatief maakt. Daar zit hem niet de kneep, die zit bij Zon conjunct Saturnus, dat geeft ontzettend veel doorzettingsvermogen. ‘Men kan grote lasten dragen’. En de angel zit bij de Mars Jupiter oppositie. Mars is Ego en Jupiter vergroot. Even een klein (ingekort) stukje Hamaker-Zondag: “We hebben dan ook zelden genoeg, willen steeds maar meer en steeds verder. Zowel materieel als geestelijk. We zoeken het avontuur, hebben enorme behoefte ons te bewijzen en willen geheel zelfstandig en ongebonden zijn. Het kan ons tot moedige strijders maken. Maar er is steeds gevaar dat we voortdurend te veel eisen van onszelf en mogelijk van anderen. Met dit aspect weten we echter telkens weer op te veren uit de valkuil die we bij tijd en wijle voor onszelf graven en met onze inzet kunnen we anderen enorm stimuleren”. Wie zou hem ook moeten stoppen??

De horoscoop van Rijkman Willem Groenink

rijkman

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd. Bookmark de permalink.

11 Reacties op Horoscoop Rijkman Willem Groenink

 1. Ga-lama zegt:

  Niemand! Hij is een “kind” van zijn tijd! Pluto door Boogschutter de afgelopen 15 jaar maakte alles mogelijk. Zie het zelf meer als de bloei van een bloem, nog nooit hebben zovele mensen zulk een “welvaart” gekend. Bankieren is grensoverschijdend geworden en als de grenzen vervagen voelt Neptunus zich als een vis in het water. De FED baas Greenspaan ook een Vissen verzon de ene steunkous voor gipsverband! Het hele natuurlijke ritme werd eruit gehaald (je moet zijn boek maar eens lezen). De kranten stonden in de jaren 90 vol van creatief boekhouden. Zalm ook een volbloed heertje! Met Neptunus oppositie Mercurius flippert hij zich niet alleen suf, wat die allemaal niet verzonnen heeft! In de boxring moet je vechten tegen de grote jongen. Ik denk dat hij met zoveel maagd toch kritisch en naar “zuiverheid” strevend vele twijfels moet hebben gehad. Zijn Mercurius droekhoek Jupiter ziet het wel zeer groot maar een Bankier moet Bankieren zoals een hond moet blaffen!
  Het is meedoen of opstappen! Wel dragen deze heren verantwoordelijkheid en het probleem is giga! er zweeft een biljoenenwolk boven de banken we hebben het slechte weer nog niet gehad!

 2. Ria zegt:

  Tsja, Ton… what’s in a name…. Rijkman Groenink…. rijk man….ja, dat is hij wel!!
  Hoewel hij eigenlijk zijn bonus van 30 miljoen euro niet had willen hebben…ja,ja,hmmm.
  Maar goed die Zon/Saturnus symboliseert ook zeker de zakenman.
  En die Mars/Jupiter oppositie, toch wel goed geduid van Karen Hamaker.
  Bedankt,Ton, voor deze duiding van de radix van Hr. Rijkman Groenink!

  Groetjes van Ria

 3. ton zegt:

  Dank voor de reacties! Toch maakt het onderwerp me wat melancholiek, een term als ‘verantwoordelijk’ zet alles in een ‘goed/slecht’ context. En de zin ‘wie houdt hem tegen’ vraagt naar ‘ze’. De astrologische kracht die in de huizenlijn 2 – 8 schuilt zet álle mensen onder druk. Bezit ( huis 2) voelt als een overwinning op de dood (huis 8) en die overwinning willen we allemaal. (niet alleen Kok) Verantwoordelijkheid tegenover marktwerking, het onrecht van de sterkste. U bent astroloog, wat adviseert u? Ik ga een schilderijtje maken, een Anemoontje.

 4. Ga-lama zegt:

  Onrecht zit in je eigen hoofd. Je zicht op iets bepaalt hoe je het definieert. We zijn allemaal dienaars van de tijd, pas als ons laatste uur geslagen heeft weten we wat we werkelijk waard zijn!
  Waarom, zo melancholisch!? Elke tijd kent zijn vloek en zegen! Systemen komen tot bloei en storten ineen, zelfs onze eigen zon wordt uiteindelijk witte dwerg, heldere ster pulsar en zeer heldere ster zwart gat. Kosmisch is groei van sterren vergelijkbaar, groei, supergroei, giga en inkrimping of uitstorting! Het Jupiter/saturnus principe! De mens marcheert tijdelijk doorheen de vibraties met lendedoekje, harnas, pruiken of jacquet rond. Met 2 euro creatief zijn leidt met biljoenen lijdt! en raakt overzicht kwijt. Hoe groter de geest……… dat is niet goedpraten dat is realiteit! Onze enige zekerheid is verandering! We hebben Jupiter kunnen bewonderen, koks, filsterren, voetballers, zangers alle werden de hemel ingeprezen. Iedereen een mening en niets wezenlijks is nog te vertellen. De spaarzame wortels van generaties voor ons maakte deze bloei mogelijk. Nu Saturnus in het licht staat horen we overal, duurzaam, op lange termijn, broeksriem aantrekken, afromen. Schilder met het licht van inzicht maak je eigen energie vrij. Alles begint onschuldig maar je kunt geen schelpjes blijven rapen. Loslaten geeft ruimte, inzicht en overzicht, stukje meer bewustzijn! Pijnlijk prachtig.

 5. ton zegt:

  ‘Onderweg’

  Dit is het blinkend lopen
  tussen het weten en het hopen
  van nergens naar niets.
  Dit is de tijd gestenigd
  met iedere stap en allenig
  het lopen, blinkend en om niet
  onder de wolken van de hemel.
  Op de wegen, met een eeuwig
  geluk dat zich herkennen liet.

  Gerrit Achterberg

 6. Lenie zegt:

  Mooi om jullie zo te volgen, blijkt maar weer dat niets goed of fout is. Het is zoals het is en we mogen er iets mee doen vanuit ons eigen inzicht.
  Wees creatief, wees sportief, maar bovenal wees wie je bent en handel daar naar.

  Lenie

 7. ton zegt:

  Ha Lenie, pas op met ‘dat volgen’ want wij (ik) weten het ook niet en misschien gebruik ik de astrologie alleen maar om enige lijn in de chaos te ontdekken en de verwijzing naar ‘het geluk dat de weg kan opleveren’ van Achterberg was een beetje slap. De geest van Galama is sprankelender maar vloog zo hoog.

 8. Ga-lama zegt:

  Uit eigen werk;
  Ieder jaar weer,
  herinneren we ons meer.
  nieuwe jaren komen,
  met heel andere dromen.
  Alles wat vanzelfsprekend is,
  blijft voor ons als een hoogmis.
  We keren ons pas echt naar binnen,
  als buiten niets meer is te winnen.
  Het water van cliches wordt stoom.
  Tijd voor de wortels van onze levensboom.

  Ieder jaar weer.
  Zijn er van oude meer.
  Het nieuwe niet te stoppen.
  de pop moet zich ontpoppen.
  Een omhulsel vol verlangen.
  De onzichtbare vlinder gevangen.
  Het “leven” leven we allemaal.
  Meestal heel fatsoenlijk maar banaal.
  Water is hard, zacht, doordringend en stijgend tegelijk.
  BEWUSTZIJN de sleutel van mensdom naar mensenrijk.

  Ieder jaar weer,
  leert kennis ons meer.
  Maar hoeveel bloemen we ook ontleden.
  je verliest haar geur om een reden.
  Een huis afbreken steen voor steen.
  in Godsnaam waar is de sfeer dan heen.
  De mens afpellen atoom per atoom,
  zegt niets over de uitstraling duivels of vroom.
  De X-factor van het leven vele onbekend.
  Als een parel die zijn oester niet als thuis erkent.

  Ieder jaar weer,
  beseffen we meer en meer.
  Dat de waarheid die we wisten.
  verdwenen is als listen.
  De zin van het leven,
  zit in alle tijden verweven.
  Herken je eigen kleur en geur,
  na het verlaten van aards deur.
  Koolstof zuiver aards diamant.
  De mens “ZUIVER” licht en liefde van Hogerhand.

  Deze vlucht toontje lager!

 9. ton zegt:

  ‘toontje lager’ vind ik niet, een dichter mag vliegen, van hogerhand! x

 10. Ga-lama zegt:

  By the way, als je een hoogvlieger herkent, ben je er zelf ook een!
  Je kunt rood niet herkennen zonder de kennis van rood! En ook ik ben een gebruiker van astro geweest, pas nadat ik het hele boeltje verbrand heb, wat ik zelf de nacht van de astro noem, werd haar schoonheid zichtbaar. De maan zal het daglicht nooit aanschouwen en de voor de zon is het omgekeerd. Er is maar een licht op aarde de Maan “leeft” in weerspiegeling! De meeste mensen leven ook in weerspiegeling.
  Astrologie is een beauty op het gebied van zelfspiegeling, heb alle occulte systemen bestudeert maar astrologie een absoluut favorietje! Een dierbare wegwijwer op mijn pad. Maar het loskomen, het vliegen moet je zelf doen en wordt daarom “ZELF”realisatie genoemd! Maar we hebben onze astrologie meesters nodig om het systeem in de lucht te houden, ik ben er in ieder geval dankbaar voor! Martin Boot hij zal het misschien nooit te weten komen staat op mijn lijstje van zeer belangrijik meester, altijd een open mind behouden, geen volgeling worden, stoeien met dat leven zoals hij met zijn scheiding! Sommige mensen doen ongezien zoveel! Nogmaals het leven is pijnlijk prachtig! Het leven is een strijd waarin we uiteindelijk allemaal omkomen! Het enig wat blijft is de ruimte die je in jezelf hebt geschapen!
  Alles om de planeet heen spiegelt ruimte daar kunnen we wetmatig al niet omheen. Mijn God wat zijn we filosofisch vandaag als dat allemaal op de rekening van Rijman Groeniek geboekt wordt is mij duidelijk dat bankier zijn zo gek nog niet is! einde verhaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *