De blanco horoscoop van Louis Apol

 

Louis Apol  * 6/9-1850  (tijd onbekend) Kunstschilder Haagse school. Door Ton Brakenhoff
Over ijs gesproken; deze winter hebben we weer eens ouderwets kunnen genieten van sneeuw uitgedrukt in duizend tinten wit. Na de schilderijen van Monet wist ik dat haar schaduw blauw was, maar na deze winter kwam de twijfel opzetten. Er is veel meer met het kleurenpalet van sneeuw aan de hand en al zoekend was daar ineens Louis Apol (nooit van gehoord). Wat geweldig mooi en al wandelend door het huidige sneeuwlandschap begon ik te vermoeden wat Louis allemaal heeft geleerd tijdens zijn reis (1880) naar Nova Zembla met de Willem Barentsz: de ongelofelijke schoonheid van wit. Natuurlijk moet zijn horoscoop worden bekeken en … het is de meest blanco horoscoop die ik ooit zag!! Drie conjuncties en één Venus oppositie, ofwel een tekening met slechts één lijn. De conjunctie van Zon en Maan in Maagd voor het grafische deel. De conjunctie van Mars met Mercurius voor de oplettende geest. En dan een zwaar uitgedaagde Venus, maximaal in Weegschaal, opposiet de conjunctie van Pluto Uranus: uitzonderlijke sympathieën. En dan zijn maximale Neptunus, toch wel te rekenen als een oppositie met de Zon Maan conjunctie. Een horoscoop als een sneeuwlandschap!    En nu de horoscoop van de man zelf!

apol

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd. Bookmark de permalink.

3 Reacties op De blanco horoscoop van Louis Apol

 1. Ga-lama zegt:

  De zuiverheid die in Maagd huist is aards vaak op zoek naar de schoonheid van onbevlektheid. Als de maagd de blik niet naar binnen richt hebben ze levenslang! Venus in weegschaal opposite
  saturnus, pluto en uranus in RAM, kleurt blauwe venus ROODBRUIN. Op gevoelvlak een stalen keurslijf waaruit het moeilijk ontsnappen is. In wezen is iedere horoscoop wit, zwart en alles daar tussenin tegelijk! De schilder moet ontwaken en zich bewust worden van palet, kwast en doek en verdere hulpmiddelen om eigen schilderij vorm te geven. De prachtige driehoeken vaak moeilijker hanteerbaar dan de vervloekte vierkanten. Vierkanten botsen moeten herzien, zuiveren. Driehoeken waar alles draait, dus vanzelfsprekend is blijven vaak onbewust. Maar als je ogen zuiverheid herkent is dat een pluimpje voor jezelf!

 2. ton zegt:

  Ha Galama, mooi gezegd weer!! Zuiverheid is oke vanuit Maagd geredeneerd. De roodbruine Venusoppositie zal de kleur van zijn passie kunnen zijn. Alleen Neptunus in water als roepstem van een diep verlangen. Zoiets??

 3. Ga-lama zegt:

  Verlangen naar doorzichtigheid om zichzelf waar te nemen. De blanco onschuld. Geen spiegelbeeld, de zuivere ziel ongekleurd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *