Venus, Kunst en kunstroof

modo

In mijn keek op de week, had ik het over de positie van Venus als focal planeet in een t-vierkant met Saturnus oppositie Jupiter/Uranus. Venus is een planeet die o.a. met kunst en cultuur te maken heeft.  Woensdag nacht is het gebeurd, de kunstroof uit de Paris Museum of Modern Art, die nu overal ter wereld de voorpagina’s haalt. Vijf prachtige schilderijen weg. Woensdag nacht stond Venus in de laatste minuten van Tweeling – en in wederzijdse receptie met Mercurius in Stier. Mercurius heeft met de media te maken. Planeten in wederzijdse receptie beinvloeden elkaar en treden vaak samen op. Donderdag vroeg maakte Venus de overstap naar Kreeft – en ze nam de schilderijen mee. Eenmaal in Kreeft – maakt Venus een oppositie met Pluto. Ik schreef in mijn Keek op de Week op maandag over verlies, en het moeten loslaten van iets. Volgens de Mail Online was de beveiliging ter plekke slecht. Een security systeem – dat al drie maanden lang niet werkt, is vragen om problemen. Wat schreef ik maandag,  iets over geen sympathie? Dom is een woord dat bij mij opkomt.

Pluto heeft met de onderwereld te maken – en dit is nu waar de kunst terecht zal komen.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen en getagd, , , . Bookmark de permalink.

2 Reacties op Venus, Kunst en kunstroof

 1. Karin Verhoeve zegt:

  Liz,
  In de krant Le Figaro staat dat de enige werkende camera in de buurt een opname heeft gemaakt van een persoon om 3:50. Uigaande van dit gegeven heb ik een gebeurtenishoroscoop gemaakt. Venus (kunst) is net verander van teken Kreeft, in 4de huis maar in ander teken! Thuisbasis= museum, maar de kunst is er niet meer omdat Venus net is verandert van teken.
  Laatst aspect met Jupiter dominant op de ascendant en in zijn eigen teken (Vissen ) dus veel en kostbare kunst. (Venus maakt een receptie met Jupiter) Jupiter staat daarbij nog eens exact in oppositie met Saturnus R/ die heer 12 is, de geheime dief, in huis 7, dus de geheime dief wordt zichtbaar (huis 7 open vijanden= dieven) de camera opname!
  Jupiter staat ook nog eens exact vierkant cusp 10 Top Kunst!
  Karin Verhoeve

 2. Hallo Karin, Dank voor je feedback. Het is duidelijk dat de roof toen wel bezig was op 03.50 uur – Venus is wel 00.02 Kreeft. De overgang van de kunst van het een naar het ander is prachtig gesymboliseerd, vind ik, door deze overstap. Trouwens, zelfs zou ik de musea als huis vijf zien – Maan is heerser (publiek bezit), hier met malefic Mars. Saturnus zou ik ook als de dief zien. Die is wel retrograde – wat opzich voor hem niet gunstig is – want Saturnus moet keren (terug in beeld komen), maw de kans is groot dat hij ingelijfd wordt. Je kent vast Lilly’s uurhoek van de Gestolen Vissen ? Dit is een prachtig voorbeeld van hoe een planeet met een gebrek aan essentieele waardigheid, in een hoek huis, de dief weergeeft.
  Saturnus is weliswaar niet peregrine – maar wel een malefic, en retrograde – allemaal verdere aanwijzinging dat de dief inderdaad, door Saturnus weergegeven wordt.
  Fijne vakantie dagen… Ga zelf een paar dage mijn computer niet aanzetten!! Lekker veel lezen enzo…. MvgLiz

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *