Uurhoek: Krijg ik Shai terug?

Gisteravond kreeg ik een text van mijn dochter vanuit Cairo. Ze stond op het punt haar vliegtuig te pakken toen haar vriend haar mededeelde dat haar poes, Shai al een week lang niet meer thuis was geweest. Ze vroeg of ik een horoscoop wilde trekken, met de vraag: Krijg ik Shai terug? uurhoek data: 19 juni 2010, 22.51, Amsterdam, Regiomantanus huis-systeem

Shai wordt weergegeven door heer 6 – met Tweeling op de cusp van het 6e huis – is Shai de kat beheerd door Mercurius. Dat Shai niet verwond is (of verdronken – ze wonen op een huisboot) is te zien aan de stand van Mercurius. Mercurius verkeert in uitstekende staat in zijn eigen teken. Shai heeft het naar zijn zin. Volgens deze horoscoop is Mercurius zelfs in het 6e huis, thuis dus. Zou het kunnen zijn dat de kat zich ergens op de boot verstopt zit? Misschien hebben de oppassen hem gewoon niet gezien of gehoord. Mercurius is in een beweegelijke teken – is Shai gecastreerd vraag ik me af? Een loopse poes in de buurt zou Shai ook van zijn thuis basis kunnen lokken. Hoe dan ook heb ik het idee dat deze prachtige kater niet ver van zijn thuis basis te vinden is. Maar de vraag – krijg ik Shai terug moet beantwoord worden. Mijn dochter wordt weergegeven door Saturnus in Maagd (wat laat zien dat ze dol is op Shai).  De Maan -haar tweede aanduider – is in Weegschaal. De eerst volgende aspect dat de Maan maakt is met Mercurius – de kat. De planeten ontmoeten elkaar in de 20e graad van Weegschaal/Tweeling. Misschien krijgt ze snel bericht over de kat – en het zou niet meer dan 12 dagen moeten duren voordat ze de kat terugziet.

De Zon staat in het 6e huis van de kat – en het teken Leeuw waar de Zon overheerst,  is onderschept in het 7e huis.  De partner van mijn dochter heeft een week lang over de vermissing verzwegen. Hij wilde hun vakantie niet verpesten en hoopte dat de kat uit zichzelf thuis zou komen. Leuk heeft hij het niet gevonden. De laatste aspect die Saturnus (mijn dochter) maakte was met de Zon in het huis van de kat. Op het punt in het vliegtuig te stappen – moest de kat uit de mouw komen! Wordt vervolgd..

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in uurhoekastrologie. Bookmark de permalink.

9 Reacties op Uurhoek: Krijg ik Shai terug?

 1. Pascale zegt:

  Hai Elizabeth!

  Dit artikeltje raakt me!
  Ben ruim 3 jr.geleden 1 van mijn 2 (broertjes) Kater “snoepy” kwijt.
  Hij was een bangelijke binnenhuis kat en wilde op een nacht persé naar buiten,bij zijn broertje.Geïrriteerd door zijn aanhoudend gemiauw deed ik de deur open en ging slapen.De buren meldde de vlg.dag een kattenruzie lawaai.

  Er is niets zo vervelend “onwetend”achter te blijven en geen afscheid te kunnen nemen.Hij “spookt”elke dag nog op de achtergrond in mijn geest.Zijn broertje is sinds die nacht spontaan een binnen-kater geworden en zit op de “uitkijk”,zo apart om te zien!

  Ik zou zo graag willen weten of anderen mensen mijn schatteke onder hun hoede hebben genomen of dat hij overleden is?

  Kun jij,na zoveel jaren,daar nog wat over zeggen?

  Het zou me heeeeel goed doen 🙂

  Alvast kei bedankt.

  Een warme groet,
  Pascale
  ps.ben dagelijks een fan van je Blog.Je bent unstoppeble,hmm!

 2. Hi Pascale,

  Ik begrijp het. Ik ben ook ooit een kater kwijt geraakt en heb zelf ook alles op alles gezet om hem terug te krijgen. Bij ons gebeurde het op de avond van Koninginnedag. Toen glipte DJ naar buiten. Het knaagde bij mij ook heel lang. Ik heb uiteraard een horoscoop getrokken en in jouw geval – staat Vissen op cusp 6 (het dier zelf) en dat maakt Jupiter de heerser. Jupiter is kort geleden van teken veranderd – was in Vissen (zijn eigen teken) en staat nu net in Ram. Jupiter in Vissen – je kat heeft het wel tot erg recentelijk, erg naar zijn zin gehad. Een planeet in eigen teken is wel erg gelukkig – jouw kat dus ook. Bij antiscion (een soort schauw plaats van de planeet) staat Jupiter nu conjunct met Saturnus. Ik weet niet hoe oud je kat was toen je hem kwijtraakte – maar het zou kunnen zijn dat hij inmiddels wel overleden is. Met vriendelijke groet, Elizabeth

 3. Hallo Elizabeth,

  Wat leuk dat jouw dochter in Cairo was, woont ze daar ook? Ik heb een nacht op een boot daar geslapen in het verleden. Had dat jaar so wie so een sterke band met Egypte, ben er toen 3 x geweest.
  Maar jij hebt dus zo’n avontuurlijke dochter? Leuk!
  Ik hou daar ook van!

  Harte groet,

  Sonja

 4. Pascale zegt:

  Hai Elizabeth,

  Dank voor jouw moeite!

  Snoepy was 6en1/2jr.toen het gebeurde.
  Ik was al die tijd bang dat ie gewond was geraakt en zich verscholen had en daardoor overleden was.Hij was 1 jr.later 2x in mijn dromen geweest op een hele stille manier.Net of hij afscheid kwam nemen.Daardoor voelde het voor mij dat hij al “overgegaan”omdat die droom zo’n ijle-vredige sfeer had.Ik hoopte het bijna want dan was hij inderdaad “safe en gelukkig” 🙂

  Al bij al,hoor ik van jou geen “heftige” zaken,als ongeluk ofzo?!

  Of hij zijn Geluk nu bij lieve andere mensen heeft gekregen of via Gene Zijde,het woord Geluk is wat ik hem gunde!
  Deze focus schept voor mij ook een ander gevoel om hem te kunnen “laten”.

  Aan jouw lezende “katten liefhebbers”zou ik nog willen zeggen; voor het geval dat je je kat nog niet gechipt hebt,doe het aub,het scheelt veel in je onmachts gevoel!

  Ik ben net verhuist en mijn andere kat “herleeft” nu duidelijk zonder zijn broertje 🙂

  Nogmaals Dank Elizabeth, je hebt hiermee mijn verlies wat verlicht !

  Een omhelzing,
  Pascale.

 5. Update: Shai. Mijn dochter kreeg ruim een week geleden een telefoontje van iemand die beweerde Shai in huis te hebben. De man was met vakantie geweest en op de een op andere manier was de grijze kater, die voldeed aan Shai’s signallementen, zijn huis binnen geslopen. De kater had over gepist, en over de telefoon heeft hij al over een vergoeding gesproken. Dochter lief ging met spoed er heen. Inderdaad een luxe appartement,die vreselijk naar kat stonk. De doos ging open. Even ging Fran’s hart van vreugde kloppen, en toch was deze kater niet haar Shai.

  Toen ik de horoscoop trok, wist ik dat ze iets over haar kater zou horen. Zou dit het kunnen zijn vraag ik me dan af?

  Er zit 11 graden tussen Mercurius (kater) en Maan (Fran). Elf graden zou je kunnen vertalen als 11 dagen, of 11 weken. Wordt vervolgd… Elizabeth

 6. Pascale zegt:

  Ik leef mee!
  Spannend dit,
  Liefs,Pascale.

  • Het is inderdaad spannend Pascale. Gisteren is zij langs het dierenasiel geweest om daar naar een kater te kijken. Enorme twijfel omdat ze niet 100% zeker weet of het Shai is of niet. Hij is namelijk in een ander stadsdeel teruggevonden (in Oost, zij woont in de Jordaan) en volgens de dierenarts is deze kater een jaar of 6, terwijl Shai 2 is. En toch kwa markering en hoe hij uit zijn ogen kijkt, lijkt het toch om Shai te gaan. Ze heeft net foto’s naar het asiel gestuurd. Zij gaan daar goed naar de markeringen kijken. Wat een ellende voor mijn dochter. Weer tranen gisteren. MvgLiz

 7. Pingback: Update: uurhoek - Astrologie - Astrologie.Blogo.nl

 8. Pascale zegt:

  Hai! Oh wat frustrerend dit,voor haar.Herkenning alom.Qua afstand kan het gerust,legde ze mij toendertijd uit.Wat ook vervelend kan zijn als de gelijkenis zo groot is; Door de evt. shock van verdwaling schijnen ze niet gewoon op hun naam te reageren!! Dit gun ik haar niet dan wordt het nog moeilijker.Liz,ze heeft hoop ik Amivedi (st.voor vermiste dieren)er wel in betrokken??En bepaalde Paragnosten zijn er erg goed in.Ik heb evt.wel een tel.nr…Oh,ik begrijp haar tranen zo goed!!Ik steek een kaarsje aan voor haar en Shai…Op naar meer duidelijkheid vandaag!(Numerologisch is het een 7-dag,dat zit in ieder geval mee)
  Tot je vlg.verslag,
  Een knuffel voor haar,Pascale.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *