Noodpakket! Saturnus momenten…

Jullie hebben ze vast zelf wel gezien. De overheidsreklame waarin de burger geadviseerd wordt welke middelen in hij in huis moet hebben in geval van een noodtoestand. Veel is het niet. Lucifers, een kaars, een paar liters water.. en nog wat kleinigheden. De eerste keer dat ik hier over hoorde, geloofde ik het niet: noodtoestanden, in Nederland, nooit!!  Vanochtend maakte ik mijn koelkast open. Het viel op dat het licht niet werkte. Toen bleek dat de elektrische ketel het ook niet deed. Er was kennelijk een kortsluiting ergens. Ik naar de meterkast, groene knop ingedrukt, en schakel omhoog. De groene knop sprong er meteen weer uit. Meerdere pogingen – zonder succes -volgde. Dit gebeurde trouwens – met Saturnus rondom de ascendant hier in Amsterdam. Er bekroop mij een gevoel van lichte paniek. Wie moet je nou bellen? Wat moet je nu doen? Snel een stikkertje teruggevonden met een 0900 nummer. Maar wat voor een bedrijf is dit. Er stond iets van landelijk alarmnr. erop. Ineens vertrouwde ik het niet. Wat als het een of andere malafide bedrijf is, dat veel geld in rekening brengt? Toen keerde de kalmte terug. Ik trok alle stekkers uit, en keerde terug naar het kastje. En ja hoor, de groene knop sprong niet. Daarna heb ik een voor een de stekkers teruggeplaatst om erachter te komen waar de kortsluiting lag. Halleluja, de stroom viel niet uit.

Als je in de stad woont, heb je zonder stroom geen leven, zelfs geen internet en geen telefoon, want ook een mobieltje heeft stroom nodig. Ineens snap je hoe weinig je in eigen handen hebt. Alles wat het leven mogelijk maakt wordt ergens daarbuiten geregeld. Het was echt een Saturnus moment. Ergens begrijp ik waarom de overheid (Saturnus) zulke reklame spotjes maakt. Niet puur bangmakerij, of onzin – wat ik in eerste instantie wel dacht – maar ook bezorgdheid – over de totale afhankelijkheid van de burger.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen en getagd. Bookmark de permalink.

5 Reacties op Noodpakket! Saturnus momenten…

 1. Ria zegt:

  Ja, Liz, als de stroom uitvalt, dan merk je pas hoe afhankelijk je bent.
  Ik heb het ook een tijd terug gehad, vlak voor de kwartfinale W.K. voetbalwedstrijd Engeland-Duitsland begon. Door die storing misten wij hier de 1e helft van de wedstrijd. Dat was balen…en de ventilator deed het natuurlijk ook niet meer terwijl het 32 graden was…grrr…..:)
  Hopelijk blijft alles het nu weer goed doen bij jou, meis! Fijn weekend!

  Groetjes van Ria

 2. christien zegt:

  Liz,

  het gebeurde bij ons ook gistermiddag. Knop omhoog en daar ging het spul weer.

 3. christien zegt:

  Afgelopen week had ik het erover met iemand: wat als hier de hel losbreekt? Mensen denken dat dat hier niet kan. Waarom niet? Willen ze er niet aan denken. Dat noem ik naïef. Je hoeft je niet alle dagen bang te laten maken, maar je mag er wel eens over nadenken, want wat als…?

 4. Dank voor jullie reacties. Het was een beetje een ramp dag gisteren. Ik had in de middag ook een lekkage door mijn keuken plafond!! Het ging zo hard onweren hier in Amsterdam dat de goot het water niet aankon!! Gelukkig belde mijn dochter op, en deed mij er aandenken dat gisteren vrijdag de 13e was…. Oei… Zal dit nou de ware reden van alle ellende kunnen zijn!!! 🙂 Liz

 5. Ja, we moeten ons bewust zijn van zulke dingen. Gelukkig heb ik veel gekampeerd in mijn leven, dus
  kan ik wel omschakelen. Maar niet voor lange duur!
  En als ik maar een goed bedje heb, voor mijn rug!
  (67 jaar) Ja en BOEKEN natuurlijk!

  Groetjes,

  Sonja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *