De energie van een naam..Neptunusplein

Een naam heeft energie. Het ontstaat niet zomaar. Ik weet niet of jullie ooit geprobeerd hebben achter de betekenis van je eigen naam te komen? Elizabeth bijvoorbeeld betekent: “My God is my satisfaction” . Ook mijn achternaam heeft een betekenis: Hathway, zou van “heath way” afstammen: de persoon die ooit een padje over “the heath” (een soort verlaten, zanderige landschap) maakte. Astrologische namen hebben ook een betekenis die ver in de tijd terugreikt – deze verband “zien we dan ook terug in de energie die we aan de planeten toeschrijven. Vanzelfsprekend hebben ministeries en Gemeenten hier geen verstand van. Zo las ik vandaag in Trouw een stuk over de straks te verdwijnen ministerie voor wijken en integratie. “Aanpak in Kruiskamp…….” Het stuk gaat over hoe je veiligheid terug in een buurt kan brengen. Nu komt de aap uit de mouw….

“Het gevoel van onveiligheid in de Kruiskamp daalde, mede door de inzet van extra surveillanten en “Buurt Toezicht Teams” van 48 naar 36 procent. Op het Neptunusplein, waar drugshandelaars en alcoholisten het straatbeeld bepaalden, maar nu gewoon wordt gewinkeld….”.  Oeie oeie. De energie van de planeet past hier helemaal bij, vind je niet?  En dat er nu wordt gewinkeld is ook een beetje bedenkelijk, want aan winkelen kun je ook verslaafd worden. 🙂

Heb je leuke voorbeelden? Laat ons weten.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in planeten en getagd, , , . Bookmark de permalink.

21 Reacties op De energie van een naam..Neptunusplein

 1. Jacky Bruins zegt:

  Hallo Elizabeth,
  Maar het draagt niet voor niets de naam Neptunusplein…energie doet zijn werk wel, vroeg of laat!!!gr. Jacky

 2. Hi Jacky, Dat is ook zo. MvgE

 3. Lenie zegt:

  Tulpenveld, dat is waar ik woon. Het voorwerk van de Tulp begint in de bol. Als hij eenmaal bloeit kan hij snel afknappen en daarom is een ondersteuning noodzakelijk.Ik kon het niet vinden waar de Tulp onder valt, maar ik neem aan dat de bolgewassen toch iets met Mars te maken kunnen hebben. Bloemen in het algemeen vallen onder Venus en Weegschaal.
  Het is hier doodstil, de meeste mensen werken, er gebeurd buiten heel weinig, zelfs niet als het mooi weer is. Ik heb het nodig gehad om mijn leven weer op de rit te krijgen. Nu sta ik in volle bloei en ik voel zo sterk de drang dat ik weg moet, anders ga ik “knakken” Ik wil de gezelligheid van de stad en van het uitgaansleven weer om me heen hebben en ik wil in die energie een werkplek neerzetten.
  Alkmaar is een goede optie, maar Haarlem trekt me ook. Ik zal het wel weer aangereikt krijgen, oren en ogen goed openhouden.

 4. Ga-lama zegt:

  Mijn verwondering was groot toen ik ontdekte dat er in mijn naam een zeer hoog geestelijk erfgoed huist. De stamboom wees helemaal niet in deze richting en mijn teleurstelling daarover als diepgraver enorm! Maar er vond iets mysterieus plaats in een Boekhandel te Turnhout. Een boek viel uit de schappen, titel: oefenboek voor astraal- en symboolmagie van Aleister Crowley. De titel sprak me totaal niet aan dus ik plaatste het boek terug.
  Het klinkt te ongelooflijk om waar te zijn maar het boek viel weer uit het schap open op pagina 10. Mijn verbijstering niet te beschrijven! Want wat stond daar!?
  VOLGENS ONZE DUIZENDEN JAREN OUDE ADEMLEER ECHTER BEVAT DE LUCHT EEN SUBSTANTIE, EEN GEESTELIJK PRINCIPE, DAT DE OORSPRONG IS VAN ALLE VITALITEIT, BEWEGING, KRACHT EN LEVEN.IK NOEM DEZE SUBSTANTIE PRANA MET DE GEESTELIJKE VOORSTELLING VAN ABSOLUTE ENERGIE, DE KOSMISCHE UNIVERSELE LEVENSKRACHT. Nu komt het!
  ALS JE DE UITDRUKKING GA-LAMA TEGENKOMT DAN GAAT HET OM PRANA IN DE ZOJUIST VERKLAARDE BETEKENIS.
  Ik viel letterlijk van mijn krukje!
  Want mijn shock was nog niet ten einde!
  Want geloof het of niet de zin “je moet niet na-denken en geloven, maar zelf-denken en beleven, had ik een paar maanden daarvoor uit mezelf geschreven!!! Was dit de uitkomst van mijn lange en zware pelgrimspad. Begon te huilen voelde een verbondenheid een ongekende kracht. Vind het nog steeds uniek. Een top drie moment in mijn leven!! Wat een PRACHTNAAM voor mij de mooiste naam op het westelijk halfrond!
  Wat een trots!
  Niemand voelde mijn belang, maar dit boek ligt in mijn kluis! Het zat dus toch in de Galama-wortel en hoe!
  Galama als koolstof werd op dat moment voor mij DIAMANT!!! Kan schijnbaar niemand duidelijk maken hoe mooi Ga-lama is!! Om mij heen interesseert niemand het een biet!!! Voor mij is dit de enige echte wortel het echte mysterie van de GALAMA naam. De ontrafeling het breken van de code, de sleutel naar de echte spirituele en geestelijke wortels van ieders bestaan. Je begrijpt dat ik mijn naam met diepe eerbied draag! Zelfs de mensen van de stamboom hebben niet gereageerd op deze story wou ze deze informatie niet onthouden. Misschien BLOGO dan.
  Elizabeth, God is ook al jouw bevrediging kom daar maar klaar mee! Dat jij een luchtbrug slaat zo klaar als een klontje. Enjoy yor day!

 5. Ga-lama – Wat een prachtig verhaal.Ik heb er erg van genoten. Alistair Crowley … Het eerste astrologie artikel dat ik publiceerde was in 1997 (?) in the Astrological Journal of Great Britain. De titel: Alistair Crowley, a new look at an old devil. Ontzettend interessante man. Ik raakte eerst in de baan van Crowley toen ik 23 jaar oud was. Ik kocht zijn tarot deck. Hij heeft – denk ik – een enorme energie veld achter zich gelaten waar sommige mensen nog altijd super gevoelig voor zijn. Ik ga dat stukje oprakelen en op blogo zetten. Voor de lol. Super mooi verhaal. Dank je. MvgE

 6. Ha Lenie. Ik zie dat je prog. Zon bijna in de laatste graad van Stier komt. Tweeling lonkt… tijd inderdaad voor een meer bewogen omgeving. Ton… Tweeling stadjes..kom op 🙂 Lieve groet, Liz

 7. Ga-lama zegt:

  Na verhaal Lenie snap ik pas waarom ik in de Begijnenhoefstraat woon! Dat mijn huisnummer klopte wist ik al ben nl een nummerologische 11 en woon op nummer 29, twee en negen is elf! Ben heel dat Begijngedoe goed moe dat wordt dus koffers pakken! Hier om de hoek ligt het PARADIJS, echt waar!! Denk dat ik daar mijn eindbestemming ga zoeken.

 8. Helemaal waar, Elizabeth. Ik heb je naam met ook de kaballistische en geheime betekenis uitgewerkt en gepubliceerd op

  http://astroboot.com/tarot/

  Althans de variant geschreven Elisabeth. Die met “z” heeft een heel andere kaballistische betekenis!

  Groetjes

 9. Hi Martin, Dank voor de tip. Ga zo kijken. MvgE

 10. ton zegt:

  Aan Lenie. Alkmaar (kaas) is van Neptunus en Haarlem (boekdruk) van Mercurius.

 11. Ga-lama zegt:

  Nu breekt mijn klomp!!
  Martin Boot, op deze site!
  Terug in de tijd was jij zulk een groot leermeester voor mij dat ik me altijd voorgenomen heb mocht ik in de gelegenheid zijn dan moet ik deze man bedanken.
  Een woord van dank is niet genieg!
  Ik sta nu op uit mijn stoel (God is mijn getuige)en maak een diepe buiging!
  Het applaus moet je maar visualiseren!
  Schenk je een veld vol magrietjes, korenbloemen en klaprozen want van lelies en witte rozen is alle kleur afgehaald! Of jouw naam op de letter iest waard is… soit! Jouw naam staat hoog op mijn lijstje en weledele Heer Boot in naam van vele anderen met jouw BOOTJE hebben vele een stukje naar de overkant kunnen varen!!!!!!! Het ga je goed! Neen het ga je heel goed!!

 12. ton zegt:

  ps (ik zag de opmerking van Liz pas later) Zoek het in handelsstadjes. Rotterdam is bij uitstek van de Mercurius van Tweelingen. In Noordholland zou ik het meer aan de IJsselmeerkant zoeken, Edam, Monnikendam. Als je koeien ziet lopen kan je verder gaan. De bootjes zijn van Kreeft, dan ben je op de goede weg. Niet de bootjes om in te dobberen, maar die waarmee je op reis gaat.

 13. Lenie zegt:

  Ha Ton
  Alkmaar en kaas, mijn vader was handelaar in boter en kaas en mijn grootvader had een kaasfabriek in Zaandam staan. Mijn Zon zet mij op het Vissenprincipe (neptunus)en die staat op dezelfde graden als Mars. Ook Venus , Mercurius en de Zwarte Maan staan daar, in huis 7. Misschien toch een teken om mijn mening in die kaasstad te gaan verkondigen, nu deze Zon het Tweelingstuk in gaat kruipen.
  Misschien een goed idee om mijn klantenkring eens te onderzoeken in het gebied van Edam tot Enkhuizen en Hoorn.
  Dank je wel Ton

 14. Ga-lama zegt:

  Elisabeth, voor een eventuele lezing over dit onderwerp nog een frappante anekdote over een straatnaam.
  Het gaat over De nieuwe erven nr.4.
  Erven staat ook voor nalatenschap. Het nieuwe daarvan is dat dit jonge koppeltje samen van beide ouders 2 ton erfenis op voorhand kregen om deze nieuwbouw de kopen. Haar Opa noemde zich al “De nieuwe rijken” dus geen sprake van oud geld. Leuk detail het huisnummer, nummer 4 dat naar kreeft verwijst. Zij was net moeder geworden het kindje een prematuurtje lag nog in het UZA toen ze het huis betrokken.

 15. Tineke Boogaarts zegt:

  Ik woon op de Regenboog: hoop en ergens een pot met goud?

 16. Ga-lama zegt:

  Tineke, lig in een deuk! Echt hard om gelachen! Misschien kleurrijke buurt!?
  Zin en onzin dezelfde munt het kan heel verruimend werken om op andere gedachten te surfen. Maar vergeet de kleine zijkant van de munt niet! Zie hierin de Heilige Drie-eenheid, het derde teken van de dierenriem verbonden met Mercurius die staat voor geest en twee maal 3 Mercurius-maagd voor zuivering van geest en 3×3 Jupiter-boogschutter hogere geest, half paard half mens en 4×3 Vissen/Neptunus alles lost op einde verhaal! Jij maakt deze gedachtenstroom zinnig of onzinnig maar 1 ding is zeker je moet er over nadenken! Dat kan alleen maar zinvol zijn. Bedankt dat ik nog eens hartelijk heb kunnen schateren!

 17. Wat een leuke reacties allemaal. Ik woon op 4 (volgens Ga-lama een kreeft getal) ik heb de maan in kreeft. Mijn eigen straat heet de Kraaipanstraat – genoemd naar een slagveld in de Boeroorlog. Heb zelf dan ook Mars in Ram en Schorpioen ascendant. Grappig om op deze manier naar straatnamen te kijken. Dank je wel iedereen. Liz

 18. margaret zegt:

  op welke side kan ik de betekenis vinden? bvd margaret

 19. Er is geen site Margaret – maar als je benieuwd bent naar een naam, geef het door, misschien weet ik of iemand anders je op weg te helpen. MvgLiz

 20. Pingback: Astrologie.blogo jaaroverzicht 2010 - Astrologie - Astrologie.Blogo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *