Horoscoop Wubbo Ockels

Horoscoop Wubbo Ockels * 28/3-1946, Almelo.(Tijd onbekend) Ruimtevaarder. door Ton Brakenhoff

Hij werd laatst aangekondigd bij Pauw en Witteman en het wekte m’n nieuwsgierigheid, een ruimtevaarder, Uranus natuurlijk. Ik herinner me een opname van minstens 35 jaar geleden waarop een groep NASA specialisten stond afgebeeld. Het waren allemaal types van net voorbij de werkelijkheid, echte Uranus mensen. Van Wubbo ontbreekt me de geboortetijd, maar ik kan zo wel zien dat Uranus niet prominent is bij hem. (Vooruit, wel Maan in Waterman) Blijkbaar zijn de NASA mensen anderen dan de piloten van hun ruimtevaartuigen en dat lijkt me logisch, daadkracht gaat boven technisch vernuft voor de ruimtevaarder. In Kampherbeek’s Cirkels staan nog twee ruimtevaarders nl. John Glenn, de eerste Amerikaan die een ruimtevlucht maakte en Neil Armstrong, de eerste mens op de Maan. Daadkracht als eigenschap wordt aangegeven door Mars. Wubbo is een Ram, dat in ieder geval Mars eigenschappen impliceert. Zijn Mars is trouwens best prominent en conjunct aan Saturnus, dit aspect verleent hardheid. Glenn heeft Zon conjunct Mars en Armstrong heeft Mars op de Ascendant staan, 4 minuutjes reizend. Als extra bijzonderheid heeft Wubbo Zon oppositie Neptunus, daar komt iets van zijn intellectuele scherpte vandaan en Neptunus laat hem een droom hebben, een grote droom! Toch denk ik dat zijn uitverkiezing tot ruimtevaarder met een andere eigenschap te maken heeft: alertheid. We zien in zijn horoscoop een Jupiter Saturnus aspect, Jupiter is tot drieste actie in staat en Saturnus maant tot kalmte. Er ontstaat een alerte spanning in een mens, die spanning veroorzaakt een doeltreffende actiegerichtheid. Neil Armstrong heeft de oppositie, John Glenn de conjunctie en Wubbo het vierkant. De horoscoop van Wubbo Ockels

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in TonBrakenhoff en getagd. Bookmark de permalink.

4 Reacties op Horoscoop Wubbo Ockels

  1. Hi Ton. Interessant die Zon/Neptunus oppositie. In de UK vorig jaar heb ik een lezing gevolgd door Frances Clynes over Neptunus en de zoektocht naar nieuwe ‘frontiers”. Ze bracht zijn ontdekking i.v.m. de ruk naar het Westen in de VS – de zoektocht naar nieuw land. Neptunus zou immers ook steeds geprobeerd hebben land van de andere goden in te pikken. Verder bracht ze Neptunus ook ivm de ontwikkelingen in cyberspace. Space werd ook “the new frontier” genoemd. Liz

  2. ton zegt:

    Ha Liz, Interessante aanvulling zeker met het oog op de Mercurius Neptunus conjunctie van Neil Armstrong. Mercurius Heer Ascendant. De Grote Trek was in plm 1840, de Uranus Neptunus conjunctie was van 1821. 19 jaar, mooie leeftijd om weg te trekken!!

  3. Ik vind Wubbo een zeer sympathieke man en als een echte Ram (in 10e huis) gaat hij op onderzoek (Hr. 9 is Uranus) uit en schept prachtige nieuwe duurzame vervoermiddelen (Mars) zoals nu dat mooie schip (Neptunis) dat gecreeerd is. Hij is bezig om volgens duurzame technische/electronische wijze hele mooie nieuwe uitvindingen te doen (Maan in Waterman). Daarmee gaat hij de wereld rond om deze nieuwe mogelijkheden (Ram) aan de wereld aan te bieden. (Neptunis opposite Zon).

  4. ton zegt:

    Dag Sonja, pas op met dit soort horoscopen, ze zijn bij gebrek aan geboortetijd op 12 uur gezet. Hartelijke groet, Ton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *