Jupiter Uranus en de onzichtbaarheids-jas

 

Een onzichbaarheids-jas? Het klinkt wel heel erg futurisch, iets dat eerder in een Harry Potter boek thuishoort dan in een wetenschappelijk tijdschrijft. Toch is dit geen fantastie. Engelse wetenschappers hebben een artikel gepubliceerd in “The New Journal of Physics” waarin ze  een “metamaterial” demonstreren dat in staat is licht te manipuleren. Metamaterials interruperen de licht straal  op een fundamenteel niveau, waardoor licht golven anders gaan bewegen om zodoende de shijn van “onzichtbaarheid” op te wekken.  Jupiter is momenteel conjunct met Uranus, de energie van deze twee planeten samen heeft duidelijk iets grensverleggend. Een onzichtbaarheids-jas is iets voor tovenaars (Jupiter/Neptunus) en voor nieuwsgierige wetenschappers (Uranus) die al te graag Pandora’s doos willen openen. Ik vraag me af – Harry Potter terzijde – wat de praktische nut is van deze bevinding? Knap is het wel, maar wie financieert zoiets en met welk doel ? Voor mijn gevoel draagt de hele wetenschappelijke wereld de jas van de geheimzinnigheid. Zou mooi zijn als er een ontdekking gedaan zou kunnen worden die “Joe Public” meer inzicht zou verschaffen in “het waarom” achter de wetenschap. Die wereld zit hermetisch op slot! De onzichtbaarheids-jas is er nog niet.. maar we zijn er wel een stap dichterbij gekomen, zegt men….

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Forum. Bookmark de permalink.

6 Reacties op Jupiter Uranus en de onzichtbaarheids-jas

  1. ton zegt:

    Ach Liz, kom op, dit is de uitvinding waarvan ik als kind al droomde!!! Toen ging het over hoe gemakkelijk het zou zijn om ongezien een bioscoop binnen te ‘flippen’. Ik herinner me zelfs nog dat ik met het probleem worstelde van de zitplaats: wat als iemand gaat zitten waar ik al zit? Ik durf niet eens mijn fantasie los te laten op dit onderwerp, bang om later niet in de hemel te worden toegelaten. Wacht eens.. als ik nu die jas…!!

  2. Hi Ton, LOL 🙂 Leuke reactie. Zulke uitvindingen hebben natuurlijke een enorme “wow” faktor: een jongens droom ja. Zulke berichten worden dan ook breed in de pers uitgemeten. “Kijk eens wat de wetenschap nu weer presteert.” Maar het publiek krijgt echter geen inzicht in de vraag “waarom”? Waarom doet men dat? Wat is de intentie hierachter? Zou er maatschappelijke consequenties kunnen zijn? Dat stoort mij nogal. Ik wil meer inzicht eigenlijk. Het publiek wist pas van Dolly de schaap, toen zij er eenmaal was. De ethiek loopt vaak achter de wetenschap aan. De maatschappelijk debat ook. Er hangt een soort sluier over wat er in veel laboratoria gebeurt. Wetenschap hoort onder huis negen, maar het begint steeds meer een huis 12 zaak te worden. En maak je geen zorgen over de hemelspoort Ton – astrologen krijgen voorrang :-)Liz

  3. ton zegt:

    Je laatste zin is in elk geval hoopvol. Verder vind ik absoluut dat er vrijheid van ontwikkeling moet zijn, het lijkt me de meest pure vorm van de vrijheid van meningsuiting. En alles heeft een donkere zijde, je kan iemand vermoorden met een kleurpotlood. In het begin van mijn astrologische ontwikkeling dat gelijk opging met de ruimtevaart, leek het me een goed idee om zo snel mogelijk een flinke raket af te sturen op Saturnus. Boem… nu Pluto? Lijkt me een leuk onderwerp voor Galama!!

  4. Hi Ton, Mmm… Vrijheid van ontwikkeling tegen elke prijs? Liz

  5. Pingback: Astrologie.blogo jaaroverzicht 2010 - Astrologie - Astrologie.Blogo.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *