Horoscoop Jan des Bouvrie

 

Horoscoop Jan des Bouvrie  * 3/8-1942  Naarden  (tijd onbekend) door Ton Brakenhoff

Niet dat ik hevig geïnteresseerd ben in de meubelontwerper maar hij is zeker een Hollands fenomeen. Dat is af te lezen uit de exacte conjunctie van Venus met Jupiter in het Nederlandse en huiselijke teken Kreeft. De weerschijn van deze prachtige conjunctie moet af te lezen zijn in zijn ontwerpen en interieurs. Het verkopen er van is iets anders en kan op de overtuigingskracht stoelen die uit zijn Zon, Pluto, Mercurius conjunctie komt. Toch maakt de Venus Jupiter conjunctie deel uit van zijn succes. Charles Carter zegt er van: ‘Het is ook een goed aspect om zaken te doen met het andere geslacht of om een godsdienstvorm te stichten, die vooral vrouwen trekt’. De conjunctie van Uranus met Saturnus trekt eveneens de aandacht, de tegenstrijdigheid van de planeten is mythologisch bekend in de castratie van Uranus door Saturnus. Op de plek waar Uranus zijn geslachtsdeel in zee valt rijst Venus op uit de golven. Een interessant gegeven nietwaar? Let nog even op Mars die vierkant op dit aspect staat en voornamelijk op het vierkant met Uranus. Carter zegt hier o.a. van: ‘Evenals bij de conjunctie, staat de geborene veelvuldig bloot aan aanslagen op zijn leven, moraliteit of goede naam’. Tekenend in dit verband is de tekst over hem op Wikipedia. Van de 300 woorden zijn er 150 gewijd aan een niet door hem gepleegde fraude! Wereldberoemd… in Nederland!!   De horoscoop van Jan des Bouvrie

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in horoscopen BN'ers, TonBrakenhoff en getagd, , . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Horoscoop Jan des Bouvrie

 1. Ga-lama zegt:

  Het vernieuwende van Bouvrie is het ontbreken van kleur. Alles smetteloos wit! Denk dan gelijk aan maagd, zuivering. Zijn Mars staat inderdaad in maagd, maagd en nogeens maagdgraad! Een maagd ascendant zou nog beter zijn, laat
  het dyslectische van zijn mercurius ook beter uitkomen of liever na veel worstelingen kwam hij er eindelijk voor uit.
  Maar ja, power genoeg en bewondering ook met dat trio in leeuw! Zijn levensweg gaat van Visen naar Maagd van eenheid naar onderscheidingsvermogen bewust zijn van de delen van het geheel!
  Wat kleur aanbrengen mijn inziens essentieel!
  Ton, zou jij ervoor kunnen zorgen dat als je op een horoscoop klikt deze vergroot!? Vroeger kon dat!

 2. ton zegt:

  Ha Galama, fijn je weer te zien!
  En ja, het wit! Sterke opmerking want zelf ben ik ook ‘geobsedeerd’ in mijn schilderijen door een stuk wit. (Mars in Maagd)
  Wat je vraag betreft, de techniek is geheel in de vertrouwde handen van Liz, maar ze leest dit vast.

 3. Ria zegt:

  Hallo Ton

  Leuk dat je in dit stuk over Jan des Bouvrie, het aspectenboek van Charles Carter aanhaalt.
  Eigenlijk, na tientallen jaren, nog steeds aktueel. Ik heb het boek zelf ook in de kast staan, en ga mij er weer eens in verdiepen!

  Groetjes van Ria

 4. ton zegt:

  Ha Ria, ja, het is een oud boek. Later heeft hij nog eens zijn best gedaan op ‘de astrologie van ongelukken’ 1983 Uitg.Schors. Ook interessant. Groeten Ton

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *