Week horoscoop: Een zeer bruikbare Volle Maan

Week Horoscoop: Gisteren leek de maan bijna vol aan de hemel te staan: wat een prachtig gezicht. Echter, de volle maan vindt vandaag plaats. In combinatie met de Zon in Maagd – vind ik de Maan in Vissen duiden op een ongeloofelijk behoefte om anderen te dienst te zijn. Deze zeer bruikbaar, praktisch en behulpzame energie geeft ons de kans om iets voor een ander te betekenen en wat is het fijn om onbaatzuchtig bezig te zijn. Met Mercurius nu ook in het nuchtere Maagd hoeven we niet bang te zijn dat we ons eigen evenwicht verliezen in dat “o wat zielig’ stuk van de Vissen. Over het algemeen vinden Vissen het lijden van anderen verschrikkelijk en ze kunnen zichzelf verliezen in situaties die emotioneel te belastend zijn. Al zijn wij vandaag extra sensitief en hoog gevoelig staat dat ons functioneren niet in de weg.

Week horoscoop: Op donderdag maakt Venus de overstap naar het teken Weegschaal. Onder deze energie worden onze relaties evenwichtiger – en ons behoefte aan harmonieuze sociale contacten neemt toe. Weegschaal is kunstzinnig en houdt van het sociale verkeer. Sla dus geen uitnodigingen over – zeker niet op zondag – wanneer de Maan in Tweeling een heerlijke driehoek met Venus maakt. Zondag is een top-dag voor sociale evenementen en feesten.

Week horoscoop: Waar we ook flink van kunnen profiteren deze week – is de driehoek tussen Mercurius en Jupiter. Mercurius is weliswaar in zijn eigen teken in Maagd – maar het blijft een combinatie die erg op de kleine lettertjes kijkt: het kan soms te meticuleus zijn. Jupiter daarentegen biedt een breed perspectief en verschaft inzicht in het geheel. Deze combinatie van planeten is bevorderlijk voor mensen die belangrijke beslissingen moeten nemen. De zaak van meerdere kanten bekijken brengt inzicht!

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , . Bookmark de permalink.

10 Reacties op Week horoscoop: Een zeer bruikbare Volle Maan

 1. Gala zegt:

  De Maan maakt wel die driehoek met Venus maar komt oppositie Uranus en vierkant Pluto te staan, dus als je op dat feestje buitengekegeld wilt worden trek je het best een gevechts- utfitje aan!
  Persoonlijk denk ik dat de danktank Pluto/ Steenbok, maagdelijke Mecurius en pitbul Jupiter de grondvesten van de twijfelende financiele Venus die in oog komt met ongeduldige Uranus en vierkant onwrikbare Pluto in de
  financiele wereld een doorbraak forceren en dat de grote driehoek momenteel alles doet om de economie veilig te stellen. Werkelijk alle facetten van de economie, Stier, Maagd, Steenbok staan onder hoogspanning!
  Ze zullen het puntje van hun hersenpan tegenkomen! Venus heeft alleen wat in de pap te brokkelen door de driehoek met de Maan!

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hallo Gala, De Maan is in Tweeling – sextiel Uranus. De oppositie Venus/Uranus en de vierkant Venus/Pluto zijn nog niet exact en zouden nu ook voor een prettige spanning kunnen zorgen – in een sociale situatie (daar heb ik het over). “Eyes meeting across a crowded room?” Kom je een beetje in mijn stemming?? Maan in Tweeling is heerlijk vluchtig en sociaal begaafd – daarnaast is de Maan beheerd door een zeer sterke Mercurius in zijn eigen teken Maagd. Nee… Ik maakt me geen zorgen. Deze maan zorgt ervoor dat die pitbull gewoon brokjes uit d’r handen eet. šŸ™‚ En die gevechtsuitfit – zal super strak en seksy zijn!

  • Elizabeth Hathway zegt:

   Hi Gala, Nu volgt mijn tweede reactie op jouw reactie… Je houdt mij lekker bezig šŸ˜‰ Als we de Maan nu eventjes uit beeld zetten (niet dat ze onbelangrijk is in financieele zaken: ze kan heel goed als trigger optreden) dan houden we uiteindelijk het volgende over: Venus in Weegschaal – oppositie Uranus in Ram – vierkant Pluto in Steenbok. Wat we deze week gezien hebben is een verandering in toon t.o.v. Griekenland. Het ondenkbare (Griekenland bankroet en uit de Euro) is nu ineens bespreekbaar. Ik heb het gevoel dat op elk moment de bom zou kunnen vallen: Griekenland bankroet… Is dat niet op en top een Uranus gevoel? Als je dan ook erbij denkt dat Pluto onderweg is een conjunctie met de Zon in de horoscoop van de Euro te maken – dan weet je dat er een grote schoonmaak gaat komen. Was van plan om in Google het volgende in te typen: what happens when a country goes bankrupt. Om eerlijk te zijn kan ik me echt niet voorstellen wat er dan met zo’n land gebeurd. Lijkt mij wel een ramp voor de mensen die daar wonen. Liz

 2. ida zegt:

  lieve liz,
  blij dat je er weer bent.. hoe staat het met de astrologiecurus?
  liefs ida

 3. Gala zegt:

  Dat ook ik voor een deel onderhevig ben aan de planeetstanden, blijkt uit het feit dat Mercurius in Maagd me geroepen heeft om de puntjes op de “i” te zetten. Facetten van Stier, Maagd en Steenbok to big.. in detail bedoel ik; geld, werkgelegenheid en pensioenen. Zoals Uranus in Ram zich niet alleen kenmerkt door de revolutie die vooral jongeren bewerkstelligen via de sociale netwerken en Saturnus in Steenbok doorbraak/
  afbraak eist van de top van de berg! “Natuurlijk” gezegd we worden ouder, de scherpe kantjes gaan eraf en
  in de natuur wordt het gebergte afgerond!

 4. Karen zegt:

  Ik ben blij dat je er weer bent, Liz! En leuk om de discussies weer te lezen (Gala!)

 5. Gala zegt:

  Een land kan niet failliet Liz! Zoals een failliet persoon of bedrijf gewoon weer opnieuw mag beginnen. Het failliete land deelt aan de crediteuren mede; “de poen is op, sorry”. Zoals in Rusland ontstaat weer volop ruilhandel. Vroeger kon je met de wisselkoersen je munt devalueren zodat je produkten voor export goedkoper werden voor het buitenland. Zo kon je weer spek op je botten krijgen, met de Euro hebben landen die escapeknop niet meer! In Amerika mag een persoon verschillende malen failliet gaan, zo handhaven ze de ondernemingszin want daaruit komt wel wergelegenheid en bloei.

 6. Helena Franken zegt:

  Hoi,
  Ik probeer me te verdiepen in de “sterrenbeelden”, en hoop daaruit te halen dat mijn man die vol in zijn midlife crisis zit, bij zijn ouders is gaan nadenken over zijn leven met mij (18 jaar getrouwd) of met zijn verworven soulmate… Elke dag lees ik hun horoscopen en probeer er een sprankje hoop uit te halen dat het niet gaat werken… En zo kwam ik op deze site… Tja,,, moet me erg inlezen om het e.e.a. te begrijpen. Maar ik als “leek” moet het doen met Ram, Vissen en Waterman….. Waarbij de Vissen zeg maar, geestelijk totaal de weg kwijt is, de Ram verliet voor de Waterman…
  Misschien ben ik gewoon “wanhopig van verdriet” en zoek overal teveel achter, maar toch alle kleine beetjes helpen om de zieke geest van een man die in de war is, en een totaal fouten “soulmate” heeft gevonden, toch te begrijpen. Lees over Uranus en dat ik lees dat er belangrijke beslissingen genomen moeten worden (Mercurius, Jupiter etc.).
  Misschien te hoopvol en te wanhopig tegelijk….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *