Astrologie: Uranus vierkant Pluto, een ruk naar links

Het is wat de politiek betreft extreem druk geweest de laatste dagen. Met uitzondering van de beëdiging van President Poetin, is er duidelijk sprake van een ruk naar links. In de lokale verkiezingen in de VK heeft de coalitie van David Cameron en Nick Clegg een enorme nederlaag geleden. In Frankrijk verloor President Sarkozy van Francois Hollande, en in noodlijdend Griekenland heeft de Nieuwe Democratie van Antonis Samaras de verkiezingen gewonnen. Deze maatschappelijke verandering heeft ook meteen impact op de financieële markten, vanochtend opende de AEX flink lager. Ik heb net de horoscoop getrokken voor deze week: Amsterdam, 7 mei, 2012, 10.00 (klik op beeld om de horoscoop beter te kunnen zien)

Wat mij opvalt in deze horoscoop is de grote kruis in de beweegelijke tekens: Maan in Boogschutter, conjunct NN in Boogschutter, vierkant Mars in Maagd, vierkant Neptunus in Vissen, oppositie de ZN in Tweeling. Er is hier een heel brok beweegelijke – d.w.z. onstabiele energie. Natuurlijk staan de Zon en Jupiter in Stier – wat op zich op stabiliteit duidt – echter beide planeten zijn door Venus in beweegelijke Tweeling beheerd. De grote onzekerheid heeft alles te maken met het feit dat men niet weet hoe de nieuwe socialisten de boel gaan aanpakken. Interessant – denk ik – is dat de Maan gisteren in Schorpioen stond – beheerd door Mars. Zoals ik vorige week schreef – de samenwerking tussen Mars in Maagd en Mercurius in Ram (de wederzijdse receptie) is heel voelbaar in het collectief. Men schrijft over een ‘ protest vote’ wat een heel erg Mars/Ram/Mercurius toon heeft.

De meest dramatische in deze horoscoop – is denk ik – de vierkant tussen Uranus en Pluto, twee zwaargewichten die zich nu opmaken voor hun eerste confrontatie (per vierkant) sinds de jaren dertig van de vorige eeuw. Is het jullie niet opgevallen hoe vaak een vergelijking met de ‘Grote Depressie’ uit die jaren getrokken wordt? Een van de belangrijke lessen die wij uit de “Grote Depressie” geleerd hebben is dat de economie in zijn geheel en de sociale verhoudingen in het bijzonder, van austeriteit, armoede, en werkloosheid niet beter worden. In tegenstelling tot de jaren 30 – is de huidige aspect wel formatief voor het hele cyclus dat nog voor ons ligt. We zitten aan het begin van een Ur/Pl cyclus niet aan het einde wat in de jaren 30 het geval was. Dit betekent dat de tijd NU rijp isvoor een politieke ‘re-think’.

Er moet andere mogelijkheden zijn.  Duidelijk is dat we pas aan het begin van deze Uranus/Pluto rit staan. We hebben alle tijd!!

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd, , . Bookmark de permalink.

5 Reacties op Astrologie: Uranus vierkant Pluto, een ruk naar links

 1. Christien Damman zegt:

  Mooi gezegd Elizabeth,

  …NU rijp is voor een politieke ‘re-think’.
  Re-think

 2. Paul zegt:

  zorgwekkender is het komst in de Griekse parlement van extreme rechtse, gevaarlijke typen die zelf de straten schoonvegen van alles wat niet Griekse is.

  re-think deze gebeurtenissen gebeuren niet voor niets, ik ben benieuwd waar het schip strand…

 3. Elizabeth Hathway zegt:

  Inderdaad Paul. Dit is ook de reden dat ik schreef: “Een van de belangrijke lessen die wij uit de “Grote Depressie” geleerd hebben is dat de economie in zijn geheel en de sociale verhoudingen in het bijzonder, van austeriteit, armoede, en werkloosheid niet beter worden.” De sociale verhoudingen zijn zo belangrijk. Het vervolg van de Grote Depressie – en uiteindelijk ook de oplossingen voor de economische malaise – was WOII. De verwoesting – met daarna de wederopbouw. De oorlogsmachinerie draaide op volle toeren en in de VS is die machinerie ook nooit meer stil gelegd. De Ur/Pl vierkant in de jaren dertig was wel de laatste in de vorige Ur/Pl cyclus – die vierkant die wij nu mee maken is de eerste. Volgens mij weet je dit ook wel. Maar goed. Daar zit het verschil. Wij hebben nu een kans om creatieve oplossingen te vinden – die de hele cyclus een andere kleur kan geven. Hoop ik 🙂

  • Met Neptunus in het teken Vissen, mogen we misschien in sociaal opzicht veel verwachten van het vierkant tussen Uranus en Pluto (vanaf eind juni 2012 exact, meermaals de komende jaren). De behoefte aan vernieuwing is ontzettend groot (Uranus), al merkbaar de afgelopen jaren met een aantal revolutionaire bewegingen wereldwijd, maar stuitte toch nog voortdurend op de bestaande machtsstructuren (Pluto). Zodra het vierkant exact is, gaat Uranus voor Pluto uitlopen. De vernieuwing krijgt dan echt een kans. In de eclipshoroscoop voor Nederland (laatste zonsverduistering van 25-11-2012) maakte Uranus het vierkant met Pluto al vol op 21-4-2012: de dag dat het kabinet viel. Er werd nogal wat over schaduwen gesproken in die dagen (Saturnus stond inderdaad bijna op de Saturnus uit de eclips) in de zin van “over je schaduw heen springen”. Maar misschien was het ook wel een voorproefje van grote gebeurtenissen die hun schaduw vooruit werpen. Namelijk dat wij onder invloed van de drie mysterieplaneten onze wereld collectief anders kunnen gaan inrichten. De verzachtende energie van Neptunus in Vissen kunnen we goed gebruiken bij de ontmoetingen tussen Uranus en Pluto. En mensen zijn ook niet bang om die zachte kant te laten zien. Dankzij de nieuwe media (zeer Uranisch) wisten een heleboel Noren het te regelen dat ze een paar weken geleden ’s middags om 12 uur een kinderliedje stonden te zingen op diverse pleinen. Neptunus in Vissen roept qua idealisme herinneringen op aan de periode dat Neptunus in Boogschutter liep in de zeventiger jaren. Laat dan de power van Uranus en Pluto maar komen…. Lilyan van Halbeek, Sterrenconsult, Maastricht.

 4. Elizabeth Hathway zegt:

  Hallo Lilyan, Neptunus in Vissen geeft een groot voorstellingsvermogen – en om een andere maatschappelijke structuur vorm te kunnen geven heb je dat juist hard nodig. Je moet dat andere kunnen voorstellen eer je er vorm aan kunt geven. Wat dat betreft kan de driehoek van Saturnus (als hij eenmaal in Schorpioen komt te staan) met Neptunus het proces ondersteunen. En inderdaad – in sociale opzicht – kunnen we ons vermoedens hebben dat de transit van Neptunus door Vissen daadwerkelijk met een maatschappelijk meer ‘sociale’ gerichte trend gepaard zal gaan. Neptunus heeft verwantschap met de massa – Vissen eveneens. Het moet dus met de massa redelijk goed gaan – wat regeringen vooral moeten voorkomen is dat een bovenlaag graait terwijl een veel grotere groep zichtbaar de onder spit delft. Dit is wat veel onrust kan brengen. Echter – zoals je zelf ook weet – om een revolutie tot stand te brengen moet de druk onder de bevolking enorm hoog zijn. Ik denk dat wij in het Noord Europa die druk (nog?) niet voelen. We hebben collectief behoefte aan een nieuwe ‘narrative’ (verhaal?) – het oude is aan het tanen. Capitalism heeft de wereld niet gered – maar wat komt er voor in de plaats? Dank je wel voor je reactie. Elizabeth

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *