Astrologieblog weekhoroscoop: Zon en Jupiter in Kreeft

Astrologieblog weekhoroscoop: Vandaag staat de Zon in 4 graden Kreeft, en de grote water driehoek die het astrologische beeld de komende maanden gaat domineren, wordt goed voelbaar. De Zon fungeert als een brug, tussen de vormloze en mystieke energie van Neptunus, en de meer praktisch en struktuur gerichte Saturnus. Drie (of meer) planeten in driehoek met elkaar, creeren een circuit van energie, die snel kan stromen. Zij worden als groep tot elkaar veroordeeld, en treden dikwijls samen op. Echter, om het creatieve potentieel van deze configuratie te tappen, moeten we ons inspannen. Onze opdracht de komende tijd: leren onze dromen in daden om te zetten.

Astrologieblog weekhoroscoop: Alhoewel een grote driehoek meestal als een gunstig configuratie beschouwd wordt, is zijn invloed niet alleen louter positief. Veel hangt van de planeten af. Zijn dit drie faktoren die goed met elkaar over weg kunnen? Saturnus is een koud planeet, die met krimp en grenzen te maken heeft. De Zon is heet, en straalt levenskracht uit. Neptunus heeft vooral moeite met Saturnus, die zijn fantasie in wil dammen. Deze drie planeten, zijn nu in principe bereid met elkaar in harmonie te werken maar alle drie hebben andere behoeften en vertegenwoordigen andere cosmische principes. De planeten worden zodoende verplicht om naar creatieve oplossingen te zoeken. Hoe doen we dit? Hier ligt de uitdaging. De grote risico met veel planeten in water, is dat de spanning die de tegenstellingen opwekken, in een een ‘feel good’ factor omgetoverd wordt. Als de meest langzaamlopende planeet van de drie, is het vaak Neptunus die voor deze optie kiest. In plaats van aan een situatie te werken, plannen we een vakantie, een leuke afspraak, een etentje, enz. Ontsnappen dus.

Astrologieblog weekhoroscoop: Deze week kunnen de emoties intens beleefd worden, maar er is een risico dat de bron van een probleem niet aangepakt wordt. Water kan in een gevoel blijven hangen en de nodige aktie uitstellen. Echter, de Zon, het symbool van bewustzijn, kan als een bakermaat fungeren, voor de energie van Saturnus en Neptunus. Je zou kunnen zeggen dat Saturnus en Neptunus elkaar beter kunnen leren kennen, door hun relatie met de Zon. Voor de Zon, is Saturnus de anker, die hem de kans biedt om de creatieve en irrationele lagen van de persoonlijkheid meer ruimte te geven, zonder overspoeld te worden. Nu de kans om in deze wereld, een stap dichterbij je dromen te komen.

Astrologieblog weekhoroscoop: Probeer de komende week, mogelijkheden open te houden. Maak gebruik van je voorstellingsvermogen en de magie van de geesteskracht om met denkbeeldige toekomstperspectieven te spelen. Zodoende geef je Neptunus een taak. Tevens, dit geldt niet alleen deze week, maar ook voor straks als Jupiter in Kreeft de relatie met Saturnus en Neptunus aangaat.

Astrologieblog weekhoroscoop: De Zon in Kreeft is beheerd door de Maan, een planeet die net als Neptunus, een sterke verwantschap met de zee heeft. Zowel de Maan, Zon, als Neptunus  spelen nu een rol in onze subjectieve belevenissen. Alles is aan verandering onderhevig. De grond onder onze voeten blijkt een moeras (Saturnus) of een illusie (Neptunus) te zijn. Uranus vierkant Pluto speelt ook nog, en in samenwerking met de grote driehoek, staat vast dat het collectieve leven heel makkelijk in verroering of beweging gebracht kan worden. Grote opwellingen van emoties horen er nu bij.

Astrologieblog weekhoroscoop: Maar de zee is ook de bron van al het leven en wij bevinden ons in een fase waar de Zon (bewustzijn), in aanraking met de creatieve imaginatie komt. Neptunus heeft het potentieel om irrationele krachten op te roepen die de ego kunnen overspoelen. De door Saturnus bewaakte grens wordt vloeibaar. Niet alleen een ‘feel good’ scenario, maar ook een ‘doem scenario’ kan de persoonlijkheid in verwarring brengen. Saturnus is retrograde in Schorpioen, en vanaf donderdag loopt Mercurius retrograde in Kreeft, twee standen die benadrukken hoe moeilijk het kan zijn om precies te weten welke koers te varen. Echter, Mercurius retrograde maakt reflectief en biedt volop gelegenheid om over onszelf en ons leven te denken, zowel in de breedte als in de diepte.  We kunnen wel  van binnen uit het vertrouwen in een goede verloop koesteren, want deze week op woensdag komt Jupiter in Kreeft te staan. Dit zie ik als een bevestiging, dat de grote reis over het onbekende oceaan, wel de moeite van het zeilen waard is. Het hallelujah gevoel van ‘het komt wel goed’ breekt aan. Gezien in dit licht, is Mercurius retrograde in Kreeft, een handig voorafje.

Astrologieblog weekhoroscoop: Dat Jupiter verhoogd in Kreeft staat, zie ik als een symbolisch belofte: We krijgen dit komende jaar de kans om lering uit onze persoonlijke ervaringen te trekken. Jupiter in Kreeft verbreedt de horizons en is in alles, vruchtbaar. De fouten die we nu maken, zullen, als we daarop terugkijken, van de type zijn  “goh wat heb ik daar veel van geleerd’!! Dit is de kosmische bevestiging de we nodig hebben, namelijk dat we nooit en te nimmer werkelijk iets te vrezen hebben.

Astrologieblog weekhoroscoop: Ik wens jullie allemaal een prachtige week!

Meer willen weten over je eigen horoscoop ? Hoe krijg je het meest uit de prachtige zomer grote driehoek energie?  Elizabeth is een astroloog met ruim 25 jaar ervaring, en heeft zowel de vaardigheid als de mensenkennis om een antwoord op uw vragen te geven. Voor meer informatie mail: hathway77@hotmail.com of bel: 020-6948107

Elizabeth is erkend praktiserend lid van de AVN

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

7 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop: Zon en Jupiter in Kreeft

 1. Bregje zegt:

  Ik wens jou ook een prachtige week Liz!

  Is het niet zo dat juist Mercurius retro, met Saturnus retro, Neptunus retro en Pluto retro, eventjes die tijdelijke ontspanning en rust geeft die we allemaal nodig hebben? Ik zeg maar wat: vakantie?! Die Uranus-Pluto combi dendert toch wel voort (pensioen-aanpassingen, gekibbel over die 6 miljard extra…)
  Voor mij persoonlijk begin in te zien wat die waterdriehoek kan doen, en zie ik nu ook de voordelen, dat mijn radix Mercurius tussen transit Saturnus en Neptunus in staat, en sextielen met ze maakt. Ik heb waarschijnlijk een hele leuke, spirituele schrijfopdracht gekregen 🙂 Durf het bijna niet hardop te zeggen!
  Ook het golvende van de emoties merk ik (ook al ben ik Aarde met asc Lucht), er veranderen en verschuiven dingen. Het lijkt wel alsof ik beloond word steeds als ik bereid ben iets los te laten, ook al doet het een beetje pijn. Gister iets opgeofferd waarvan ik dacht dat het heel leuk was, maar het bleek niet echt of oprecht te zijn. Meteen daarna kwam de schrijfopdracht naar me toe, en het zou heel goed kunnen dat de groep mensen die daar omheen hangt, echt bij me passen zodat ik nieuwe mensen ga ontmoeten met dezelfde interesses en/of kijk op het leven. Ik verheug me er enorm op, en zie dit als het (ietwat verlate, steenbok, he!) kadootje van de volle supermaan van zondag (1 graad van mijn Zon in het 11e huis af, dus persoonlijke wensen en groepen!). Alsof ik nog 1 klein offertje moest doen om daarna iets groots en moois te krijgen.
  Meteen weer in dankbare en opgewekte stemming, weg met dat gegrom van de afgelopen dagen!
  En als dit het begin is van de waterdriehoek, dan zou het toch nog wel eens een hele mooie zomer kunnen worden, durf ik eindelijk te denken, en dan bedoel ik niet op weergebied!

  Ik ben benieuwd of anderen ook iets bijzonders hebben meegemaakt nav de volle maan, of de werkingen van de grote waterdriehoek herkennen!
  Groetjes Breg

 2. Lenie Kelder zegt:

  Zeker, ook ik heb een mooi geschenk ontvangen. Laat ik beginnen met te vertellen dat die grote driehoek bij mij valt in de huizen 3 (Saturnus, heer 3) 6 (Neptunus, heer 7) en 10 ( wat er ook komt in Kreeft, nu de Zon). Ik ‘droom’ van een heel mooi eigen bedrijf neer zetten en eigenlijk is dat er al. Maar nu wil ik daar ook dusdanig werk uit krijgen dat ik mezelf voldoende en ruim genoeg kan onderhouden. Het allerbelangrijkste is dat ik vele mensen kan ondersteunen door ze te helpen bij alles waar ze in vastlopen. Mijn wijsheid, die ik in de loop der jaren heb opgebouwd, gebruiken voor steun aan anderen. Gedegen communicatie in mijn werkgedrag overbrengen, zodat anderen ook aan hun droom kunnen werken. Zodat ze fit zijn en gezond om het leven aan te gaan. Zo zal ik met mijn bedrijf alle creatieve vormen en mogelijkheden kunnen gebruiken die de afgelopen 20 jaar voorbij gekomen zijn. Uranus en Pluto maken het mogelijk om te veranderen en vernieuwen, ze geven het lef en de durf om het in te zetten. Een grotere ruimte om in te werken en wonen is ook een wens. En gisteren, zomaar uit het niets, belde een buurvrouw aan: “Als jij je huis wilt verkopen, dan moet je eerst mijn vriendin bellen, die wil het zo graag hebben”. Jupiter is heer 4 ???????

  • Bregje zegt:

   Jeetje wat mooi allemaal Lenie! Had je al iets op het oog qua nieuw huis?

   • Lenie Kelder zegt:

    Alleen maar in mijn visualisatie, ik weet al hoe het eruit gaat zien. Het zal wel voorbij komen, we zullen zien. Vandaag staat de grote driehoek vol met de Zon en Jupiter komt eraan. Zon is heer van 12, wat zal ik opruimen? Ik weet het niet, ik heb al zoveel weggedaan. Ik ga maar gewoon vertrouwen dat de kosmos soms tevreden is met wat er al gedaan is.

    • Bregje zegt:

     Ik droomde vannacht al zittend op het toilet van een hele grote mooie nieuwe, gezellige badkamer (die dan ook in een ander huis thuishoort 😉 Achteraf moet ik er heel hard om lachen: kreeft, water, toilet, badkamer, groter, jupiter, inrichten, mercurius retro… HAHAHA !
     Normaal laat ik me niet zo gaan in dit soort fantasieën (strenge stem: het kan toch niet) maar ik beleefde er echt lol aan!

    • Pascale zegt:

     Hoi Lenie en Liz,
     Lenie je hebt me onbewust ook geholpen met je zin; wàt zal ik opruimen?
     dank dus alvast 😉
     We hebben dezelfde positie v.d.waterdriehoek.
     Mijn radix water driehoek wordt door deze waterdriehoek zo goed als volledig getriggerd
     ( Jup.radix mars in 10- Sat.radix Nept.in 3- Nept. radix zon in 7)

     Echter,de alinea v. Liz over het” moeras” is sinds de Zon over mijn radix Mars in kreeft in 10 behoorlijk in werking!
     Ik ervaar het extra verwarrend,mede doordat mijn solaar een tjokvol 12e huis heeft.Doordat jij het over “opruimen” kreeg herinnerde je me er ( gelukkig) aan!
     Er speelt daardoor zoveel dwars door elkaar heen; zowel veel pos.nieuwe uitdagingen,regio TV werk uitnodigingen etc.en pàl daarnaast dat mijn perceptie vanuit het oude gestuurd is wat dus niet meer klopt.Practisch betekent dat; gelukgevoelens afgewisseld met onverwachtse angst en doemdenkende beelden.Jakkiebah.
     Ik moet moeite doen niet in een spagaat terecht te komen,raar maar waar.

     Het thema Vertrouwen activeren en actie v.verouderde patroongedachtes Los te laten is nu mijn werkelijkheid .
     Ik ervaar het momenteel als ijsschot springen…vanuit volledige overgave risceren en nòg een keer etc.pffff

     Hoezo overspoelen?! de golven v. opvliegers door mijn overgang zijn massaler en groter dan ooit!

     Het feestje komt blijkbaar pas later :p… na vele plotselinge inzichten zoals het bij mij nu uitwerkt.
     Ik krijg duidelijk de behoefte om af en toe achter een rots te gaan staan zodat de vlg.golf mij nèt niet raakt ( dankzij mijn slimme Neppie ;))

     Net zoals als Bregje vroeg, vraag ik me af of anderen zich ook herkennen in deze kant v.d.waterdriehoek ( voorbij de regenval)?

     Groetjes!
     Pascale

     • Bregje zegt:

      Hahaha, “voorbij de regenval” 😉
      Voor mij betekent het praktisch: opletten dat ik niet teveel belang hecht aan stemmingen (goede of slechte), dat vermoeit. En dat er veel verandert, in de buitenwereld en binnenwereld, voor mij niet slecht want mijn leven (en mijn progressieve Mercurius) stond een tijdje stil. Er komen constant sprankjes inspiratie naar me toe.

      Ook besef ik ineens dat ik eigenlijk best veel water in mijn radix heb, een paar grote jongens: Jupiter in Vissen, Saturnus in Kreeft en Uranus in Schorpioen. Helaas niet in een driehoek 🙂 alhoewel Jup en Sat wel wijd driehoek staan, en daar ben ik wel blij mee, prettiger dan een vierkant. Alhoewel Jupiter natuurlijk Alles te groot maakt, zwemmend in de Grote Oceaan. Mijn Jupiter is een soort Potvis 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *