Astrologieblog weekhoroscoop:Spanning!! Opwinding!! Prikkels met een hoofdletter P!!

Astrologieblog weekhoroscoop: Deze week begint met de overstap van twee niet onbelangrijke planeten; de Zon gaat van Kreeft naar Leeuw, en Venus gaat van Leeuw naar Maagd (allebei op maandag). Deze opschuiving in de zomer tekens, brengt een nieuwe fase met zich mee. De Zon in Leeuw heeft veel daadkracht en creatief potentieel.  De enorme opwelling van energie en verbeeldingskracht gebonden aan de grote waterdriehoek tussen Jupiter, Saturnus, en Neptunus, wordt nu aan een sterke wil gekoppeld. De Zon in Leeuw wil scheppen om vervolgens te baden in het licht van zijn eigen succes.

Astrologieblog weekhoroscoop: Vergis je niet… De Zon in Leeuw heeft macht.  De Zon straalt – en dit typeert Leeuw. Hij wil het stralende middelpunt op het feest zijn. Leeuw is in principe de licht drager, en in dat licht wordt alles getransformeerd. De Zon als symbool van bewustzijn, bereikt zijn toppunt in het Noorderlijke halfronde als de Zon in dit teken staat. Dit is het tijd van het jaar om te genieten, net als een troep leeuwen, badend in de zon.

Astrologieblog weekhoroscoop: Leeuw is een vaste teken, even als Schorpioen en op zondag (28 juli) is er een vierkant tussen de Zon en Saturnus. Er is spanning hier tussen de jonge Leeuw en de oude !  Autoriteit, de regels, zo hoort het, botst met de frisse jonge geest die nieuwe mogelijkheden en kansen bespeurt. De volle maan op maandag, onderstreept deze spanning. De maan in Waterman staat ook in vierkant met Saturnus, die nu de rol als apex-planeet toegewezen krijgt. Het is dus aan Saturnus de taak om niet te star te zijn en wijsheid te tonen. Het gedrag van Saturnus is van primair belang. De Maan in Waterman houdt van Saturnus maar de regels moeten de algemene goed dienen en niet de willekeur van één persoon: Saturnus zelf. In dit soort situaties, vind ik het altijd nuttig om naar de punt tegenover de apex planeet te kijken (dit wordt ‘het punt van bevrijding’ genoemd). Stier staat tegenover Schorpioen – en geeft geduld, bescherming, en liefde weer. De Maan staat verhoogd in Stier. De jonge leeuw moet met liefde en toewijding en niet met kille regels opgevoed worden!!

Astrologieblog weekhoroscoop: Op woensdag staat de Maan in Vissen, en dit verzacht de energie weer. De Maan aktiveert de grote water driehoek opnieuw en Vissen is de wijsheid zelf!!  Vissen weet alles over drijven en zelfs Saturnus in Schorpioen doet mee met feest vieren!! Echter deze prachtige Maan energie is op zijn sterkst op donderdag, als de Maan een hele rits aspecten maakt: een oppositie met Venus, een conjunctie met Neptunus, een driehoek met Saturnus, Jupiter en dan ook nog Mars, om vervolgens een sextiel met Pluto te maken, gevolgd door een conjunctie met Chiron en een driehoek met Mercurius. Ongeloofelijk!!

Astrologieblog weekhoroscoop: Waar Leeuw trots en opschepperig kan zijn, is Maagd de bescheidenheid zelf. Venus in Maagd is zuiver, netjes, behulpzaam en lief. Venus in dit teken voegt ook een nuchter element toe aan het geheel. Op vrijdag staat Venus in oppositie met Neptunus, waardoor er nu een vlieger aan de hemel gemaakt wordt. Een vlieger is een construct van minstens vier planeten. De oppositie die de “ruggegrat” van de vlieger vormt geeft de uitdagingen aan, terwijl de grote driehoek de creatieve oplossingen aanbiedt. De sextielen die ook op het focus punt inspelen, geven de kansen en mogelijkheden voor succesvolle aktie weer. De energie van de grote water driehoek, krijgt vorm door Venus. Zonder container loopt water alle kanten uit – nu krijgt de energie een houder. De uitdaging komt door de Venus/Neptunus oppositie: als je te lief, onrealistisch of over romantisch bent, verlies je contact met de werkelijkheid. Echter, dit is een op en top creatief moment. Romantiek viert  hoogtij !!

Astrologieblog weekhoroscoop: Op zaterdag komt de Maan in Ram te staan waardoor de Uranus/Pluto vierkant een wapenbroeder erbij krijgt. Mars in Kreeft staat haaks op Maan conjunct Uranus. Elektrisch!! Spanning!! Opwinding!! Prikkels met een hoofdletter P!! Woorden schieten te kort. Wat een ongeloofelijk samenspel van energie. We hebben hier met een hoofd t-vierkant te maken die zo’n drang heeft om een nieuwe richting te kiezen, gekoppeld aan een vlieger die de potentie heeft om die richting creatieve vorm te geven. Onderstaand horoscoop is voor zaterdag 27 juli. Nogmaals aan jullie de opdracht, kijk naar deze horoscoop en laat het op je inwerken. Welke belangrijke punten in je eigen horoscoop wordt hierdoor getriggerd? Welke punt voel je het sterkst? Richt je aandacht hierop en doe er iets mee!!!

Ik wens jullie wederom een super week ….. Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week en getagd. Bookmark de permalink.

8 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop:Spanning!! Opwinding!! Prikkels met een hoofdletter P!!

 1. Gala zegt:

  Denk dat de Koninklijke baby van Kate en William in United Kingdom voor grote opwinding gaat zorgen!
  Ik heb het idee dat het een zeer jonge “Leeuw” moet worden en deze dus na 17.00 uur Greenwich tijd
  geboren gaat worden. De Zon staat dan op 0,00 graden Leeuw en op precies hetzelfde moment staat Venus
  op 0,00 Maagd… dat word “schoon” kindje! Kate was uitgerekend 13 juli Kreeft dus, maar ik denk dat het
  een volbloed Leeuwtje wordt…met mooie blonde maantjes!
  De kersverse vader zal in ieder geval niet de autoriteit zijn van zijn voorvaderen, dit is een modern koppel
  met liefde voor traditie en opening naar het licht van de toekomt.
  Het nieuwe koningskind je heeft zijn plekje onder de zon gevonden, een plek waar veel licht en liefde is.
  Laten we hopen dat de bevalling naar wens verloopt, want ik geloof dat ze op natuurlijke wijze wil baren!
  We zullen zien…De Maan gaat na 20.00 uur over naar Waterman maar de diepgewortelde Engelse traditie
  kan toch zichtbaar worden in Steenbok Maan. Dianne had Waterman Maan…meest belichte vrouw ooit!
  We zullen het beleven en ik denk zeker vandaag…het is 22 juli, in de nummerologie zijn 11, 22, en 33 de
  hoekgetallen. De getallen van een hogere orde.
  Dat het een voorspoedige bevallig mogen worden en Venus op nul graden Maagd rest mij te zeggen het
  “schone” werk zit erop…mooi gedaan van deze “productie” zullen de bladen vol staan.

  • Pascale zegt:

   Wauwie wat een voltreffer is nu gebleken Gala !
   idd.een meestergetal,een ware 8 èn verfijnd numerologisch een 17/ 8, een krachtvolle Ster is geboren met een hoge mate aan integeriteit.( jouw blonde lokken misschien ;))
   thema ; “macht en overvloed” vlgs.Dann Milman.

   een verkoelende proost!
   Pascale

 2. Chinta Koster zegt:

  Elizabeth en Gala…
  Verbindend luchtig ademt jullie waarnemen weer eens orde op zaken…Dank!

 3. Rick zegt:

  Ha Liz,

  Ik ben zooooo benieuwd naar jouw idee over “King George” !

  Groet,
  Rick

 4. Pascale zegt:

  Hi Liz en Gala,

  De as. vlieger valt bovenop mijn radix vlieger!
  Het boeit me enorm hoe ik dat mag zien, willen jullie hier wat over zeggen?

  mijn radix vlieger;
  ruggegraat; zon in 7 in vissen opposiet;
  maan 1 gr.
  maansknoop 6 gr.
  pluto 6 gr.
  asc.6 gr.
  uranus conjunst maan 23 gr.leeuw
  maan opp.merc.
  (maan driehoek venus in ram !)

  de andere radixplaneten die meedoen;
  mars in kreeft in 10e
  nept.in schorpioen in 3e

  dus; transit Venus raakt heel dat cluster vanuit 12e naar descandant (vissen) conjunct transit Maan-Cheiron en Nept.

  ik voel me wat raar /overspoelt door het gebeuren :p

  Pal daarnaast gisteren zoonlief leeuw stralend afgestudeerd met een prachtig cijfer ( technisch ingenieur nu :))

  Hij heeft ook radix maansknoop CONJUNCT maan in 1e ( vissen), met wel radix maan vierkant venus/mc
  nu transit cheiron-maan-Nept.daarover ,dus transit opp.Venus in 7e.
  (ook transit Pluto over zijn radix Nept. in 11e !! )

  onze transit( vlieger ) horoscopen raken elkaar dus behoorlijk nu maar ik overzie het niet in mijn uppie :p

  het is een technische lap geworden maar anders kon ik het niet uitleggen,snappie?

  ik zie uit naar jullie oog hierop als het mogelijk is,
  groetjes,
  Pascale
  ps.zie ook eerder blog item; Wetenschap versus Astrologie! 😉

 5. Gala zegt:

  Pascale…wie het leven wil voorspellen, komt zelf vaak bedrogen uit! Ik kan aan jouw technisch vliegerverhaal geen touw vast knopen. Maar zolang we geen pilletje slikken bij onze vreugde is een pilletje slikken bij verdriet of onaangename gevoelens ook niet nodig. We kiezen onze vreugde en verdriet lang voordat we ze beproeven (Gilbran). Zonder de nacht is de dag niet compleet! Raar en overspoelt voelen overkomt ons allemaal, volgens
  mij zult je echt niet verzuipen staand op de grond! Verwarring is nodig om de dingen helder te krijgen!
  Kijk iedere boterham tot “kaka” ontleden leert je veel over de spijsvertering maar als je dat altijd doet kun je
  nooit meer echt van een boterham genieten! Astrologie kan je bewustzijn verruimen het antwoord op je vraag
  zal vanzelf gegeven worden. Laat de vlieger los en geniet van haar vlucht!
  Dit antwoord omdat ik geen snars begreep van jouw verhaal en jij misschien niet van het mijne!?…

  • Pascale zegt:

   tja Gala ik vergat i.i.g. te vermelden dat ik keek vanuit het Vliegerpunt Venus 5gr MAAGD waar Liz over schreef,wat heel mijn circus triggerd,excuses.

   ik kon dan evt. beter gelijk mijn geboortedatum geven zie ik nu :p ….maar ik heb het nog nooit meegemaakt dat zo’n transit vlieger bovenop mijn eigen vlieger komt of van iemand anders,vandaar, jij wel?

   en ja,zonder pilletjes Gala..ik wou juist mijn bewustzijn verruimen door jullie blik erop omdat ik het nu ervaar / aan mijn water beleef.

   ik zie het gebruik van astro ook graag als een soort weerbericht…het leven eerst maar soms toch handig als je een paraplu bij je hebt.In mijn geval laat ik zeker de vlieger in de lucht…als het touw uit de knoop is :p

   ik waardeer je straightheid,
   Pascale

 6. Bregje zegt:

  Astrologie als Weerbericht, geweldige metafoor! Je kunt je erop voorbereiden en dan blijkt het toch anders uit te pakken 🙂 Ik persoonlijk leer nu om te gaan met de grote teleurstellingen in mijn leven en begin de positieve kanten van Pluto te zien (de kracht ervan, maar eindelijk ook een soort zachtaardigheid naar mezelf), en dat notabene met de laatste keer Pluto vierkant Pluto direct vlak voor me! Augustus wordt een pittig maandje…

  Vooralsnog is het wachten op Uranus met een lekkere donderbui, want hier in Amsterdam is niets van al dat “water” te merken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *