Astrologieblog weekhoroscoop: Wat? Nog meer Schorpioen….

Astrologieblog weekhoroscoop: Vanavond maakt Venus haar entree in het teken Boogschutter. Venus heerst momenteel over de zuidknoop van de maan, nu in Stier en Venus in Schorpioen sinds 11 september, heeft met belangrijke – en misschien ook pijnlijke – lessen te maken gehad, die met het verleden verband houden. In die zin is Venus in Boogschutter een bevrijding. Venus heeft o.a. met de liefde, geld en waarde te maken. Schorpioen is een teken dat van de grote schoonmaak houdt. Belangrijke zaken kwamen tot een einde. We kunnen een hoofdstuk sluiten. Venus in Boogschutter wijst op meer vrijheid van beweging. Jupiter in Kreeft speelt een ondersteunende rol. Schorpioen is op dit moment in focus omdat Saturnus en de Noordknoop in dit teken staan. Graag verwijs ik jullie naar dit stukje van Melanie Reinhart: Saturnus, Venus and The Dragon’s Head. Op 3 november is er ook een zonsverduistering in Schorpioen, dus het thema is nog niet uitgespeeld.

Astrologieblog weekhoroscoop: Mercurius conjunct met Saturnus op dinsdag biedt de mogelijkheid om goed geconcentreerd aan de slag te gaan. Schorpioen heeft een alles of niets houding, en Mercurius kan zich klem gezet voelen. Vanuit zichzelf, is Mercurius een beweegelijk planeet, in staat om zich tussen verschillende werelden te verplaatsen. Hij is de gids en in staat om de verbindende factor tussen uiteenlopende ideeën te zien. Mercurius in Schorpioen moet leren alle aandacht op een punt te richten. Dit is een ‘razor’ scherp combinatie van planeten. Mercurius moet leren om binnen de grens van Saturnus te blijven en voor een langere tijd zijn aandacht op dat ene punt te richten. Mercurius gaat retrograde in Schorpioen op 22 oktober. In de woorden van de Terminator: “I’ll be back!”.

Astrologieblog weekhoroscoop: Venus vierkant Neptunus is zeer romantisch maar ook een klein beetje zweverig. Dit is een heerlijk stand om naar muziek te luisteren of iets te doen wat niet al te veel aandacht vraagt. Het is een licht dromerig samenspel van planeten die het beste tot uiting komt in situaties waarin meegaan geen ernstige consekwenties heeft. Dit is zeker niet de beste dag om een belangrijke contract te tekenen.

Astrologieblog weekhoroscoop: De Zon in Weegschaal maakt in de tweede helft van de week een vierkant met Jupiter in Kreeft (exact op zaterdag). Dit verwijst o.a. op overmoed. Zon vierkant Jupiter gaat graag over de grens heen, biedt teveel aan, overschat de eigen mogelijkheden, en kan moeilijk grenzen aangeven. De heerser van Weegschaal, Venus nu in Boogschutter, laat zich ook graag door Jupiter meevoeren. Exces is een woord dat bij mij opkomt. Het idee van overbodige luxe . De Zon is in val in Weegschaal waardoor het belangrijk wordt om letterlijk en figuurlijk binnen budget te blijven. De hele reeks aspecten moeten we in het licht zien van de opkomende eclips op 3 november, eveneens in Schorpioen. Goede periode om rustig aan projecten te werken en om eerlijk te zijn m.b.t. tot wat wel en wat niet mogelijk is.

Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Keek op de Week, Uncategorized en getagd, . Bookmark de permalink.

4 Reacties op Astrologieblog weekhoroscoop: Wat? Nog meer Schorpioen….

 1. Gala zegt:

  Mercurius/Steenbok…zelfverzekerd stappen door constructief denkwerk! Altijd vinger aan de pols bij ultra moderne gedachtespinsels. In Scorpioen oude emotionele denkpatronen in ook 3/6 issue’s. Dus broers en zussen, oude burenruzie’s, contractbreuken etc.
  Maagd/Mercurius meer oude gezondheidsproblematiek, kleine huisdieren, verdienen dagdagelijkse boterham etc. Mercurius in Steenbok met Scorpio als achtergrond is dol op oude esoterische
  waarheden. de oude inwijdingsrituelen (8e huis). Geschiedenis en wetenschap vaak snoepjes voor onze
  Mercurius in Steenbok. Mocht de Mercurius/Bok voor een alti-beroep kiezen dan toch ook weer opleidingen van Naam, of opleidingen die toch nog het meest in aanzien staan!
  Altijd verliefd op het woord erkend… whatever! Noem dit duo Charlatan en zie ze ten top steigeren!
  Mercurius/Steenbok is zijn tijd zeker niet vooruit maar achteraf blijkt het ware denkwerk uitermate vooruitstrevend te zijn! Luister naar onderstaand verhaal…
  Oud Manager Apple schreef; “Er kon zoveel misgaan met de eerste iPhone!” (2007) Realisatie van deze
  communicatiebron leek onmogelijk! Het team werkte beschermd met 4x verificatie voor je binnenkwam achter de stalen deur waar de denktank van de iPhone zich schuilhield. Wanhoop en frustatie alom!
  Verklaringen voor geheimhouding, niets, absoluut niets mocht naar buiten komen! Mercurius/Bok volledig
  afgesloten van, in volkomen isolement. Er moest gezwegen worden voor het prototype op 9 Januari (Steenbok°)
  2007 door Steven Jobs gelanceerd werd! Volgens ingewijden mankeerde er vanalles aan het toestel vele noemde het een verschrikking en zie 6 jaar later reeds versie 7 en 8! Het bereikte de zo begeerde Steenbok
  top. Het zware denkwerk wierp haar vruchten af.
  Een zware kruistocht waarmee onze Mercurius/Steenbok veel zieltjes voor zich heeft gewonnen!
  Informatievensters die vanuit het duister (de afgesloten ruimte van schepping) heeft ontdaan van haar luiken!
  Ingebeitelde stenen tafelen, bekrachtigd met HET LICHT van de toekomst…doorstomen maar!

 2. Bregje zegt:

  Haha, Gala, bij die Mercurius/Bok i-phone en die afgeslotenheid moet ik toch ook even denken aan al die mensen die de hele dag met hun hoofd zowat IN het schermpje leven, lopen, fietsen, rijden… Mooie communicatietechniek (mercurius) maar toch een soort van geïsoleerdheid (Steenbok).
  Ik heb zelf trouwens Zon/Merc in Bok en heb inderdaad gedoe met de buren! Oude (lawaai) patronen zijn weer terug. Misschien dat de retrograde gang van Mercurius daar nog wat aan kan veranderen.
  @ Liz: het was even stil op je blog, dus ik blij je weekhoroscoop te lezen! Zeker pijnlijke lessen mbt het verleden hier. Heeft wel wat zwarigs, heeft Saturnus daar nog iets mee te maken?
  En over die eclips in Scorpio, die vindt plaats minder dan 1 graag voor de cusp van mijn 9e huis, maar kan ik dan een 9e huis thema verwachten, of toch nog 8e huis?
  Groetjes aan iedereen!
  Bregje

 3. Margaret zegt:

  Hoi Liz, Ik heb jou blog heel erg gemist vorige week! Ik kijk er elke week naar uit. Lekker er even voor zitten met een kopje koffie, echt een cadeautje! Dus was ik maandag weer helemaal in mijn element !!!!
  Veel dank Liz.

 4. Lia zegt:

  Hai Liz,
  Wat fijn dat er weer een blog is deze week. Je weekhoroscoop geeft me altijd weer een verhelderend raamwerk op de gebeurtenissen die plaatsvinden; zowel in mezelf als in de buitenwereld. Heel veel dank voor je blogs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *