Astrologieblog Weekhoroscoop:Mercurius, de zonsverduistering en de kracht van de onzichtbare wereld

Astrologieblog Weekhoroscoop: Deze week komt het eclips seizoen goed op gang. De volle maan vorige week was een maansverduistering – en op 3 november vindt de bijbehorende zonsverduistering plaats. De tempo wordt vandaag al gezet door de retrograde gang van Mercurius in Schorpioen. Mercurius in dit diep psychologische teken, heeft altijd de neiging om de eigen gedachten lang vast te houden. Vanuit de klassieke astrologie bekeken, Schorpioen is een zgn. zwijgzame teken – terwijl Mercurius uit zich zelf juist heel graag communiceert. Ook in 2012, maakt Mercurius een retrograde gang door Schorpioen (tussen 14 november en 11 december), en maakte ook een conjunctie met de Noord Knoop in dit teken. De betekenis van teken, planeet en knoop wordt benadrukt. Mercurius is in wederzijdse receptie met solaar eclips heerser Mars. We hebben dus twee planeten die goed samen kunnen werken – door de stof heen kunnen snijden – tot de essentie kunnen komen. Dit is niet zozeer een externe gebeuren – maar een interne. Een van de grote thema’s van deze periode zowel op individueel als op collectief gebied is, terug naar de basis en de moed hebben om dood hout te verwijderen. De tijd nemen om ideeën te laten inwerken. Dit kan een nogal pijnlijk proces zijn: de Schorpioen tijd is nooit makkelijk. Maar het kwijtraken van illusies betekent tegelijkertijd het licht van de waarheid zien. Als de zon totaal verduisterd is, mogen we voor eventjes en op een veilig manier, direct in het gezicht van de Zon kijken.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op dinsdag vindt de laatste sextiel tussen Saturnus en Pluto plaats. Dit proces dat begon interessant genoeg in december 2012 – bereikt nu zijn finale. De planeten staan in wederzijdse receptie met elkaar – zodat er sprake is van samenwerking. Beide planeten gaan diep – en benadrukken twee geheimzinnige planeten en tekens. Ik heb zelf dikwijls het gevoel dat er meer gebeurt uit het zicht – dan in het zicht. De onzichtbare wereld dringt zich steeds meer naar voren – en van hieruit kan er eventueel weer balans in het collectief komen. De focus op de materieële wereld bereikt onder Pluto in Steenbok zijn hoogtepunt – nu keren we terug naar de diepte. Dit jaar heb ik twee conferenties bijgewoond met het thema magie: een was zuiver akademisch en de ander zuiver astrologisch. Een thema die we tussen nu en 3 november kunnen exploreren is …. het onzichtbare in onszelf opzoeken.

Astrologieblog Weekhoroscoop: Op woensdag, maakt de Zon zelf de overstap naar Schorpioen. De Zon verleent kracht aan alles dat met bewustzijn te maken heeft. Wat donker was, wordt verlicht. De grote driehoek op donderdag tussen Maan in Kreeft, Zon in Schorpioen en Neptunus in Vissen – kan de emoties op allerlei manieren triggeren. Maar een grote driehoek kan ook een soort vlucht inhouden, opgaan in een lekker gevoel. Echter, deze grote driehoek is ook een vlieger. Mars in Maagd staat in oppositie met Neptunus en in sextiel met Zon en Maan. Dat stukje aarde in dit waterige plaatje is wel erg handig en geeft het geheel een zeer praktische wending. Mars is gekoppeld aan Mercurius – en de emotionele inzichten die we mid-week vergaren, kunnen een belangrijke steentje bijdragen aan het proces van dit moment.

Wil je meer weten over hoe de november eclips jouw eigen horoscoop raakt? Neem contact op met Elizabeth voor meer informatie: hathway77@hotmail.com

Elizabeth Hathway, DFAstrolS, QHP
AVN erkend praktiserend astroloog

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.

6 Reacties op Astrologieblog Weekhoroscoop:Mercurius, de zonsverduistering en de kracht van de onzichtbare wereld

 1. Lenie zegt:

  Zonverduistering op 10 graden Schorpioen bij mij, valt dus in mijn onderschepte huis 3. Met Saturnus op 13 graden in huis 3 is het daar een volle boel. Pluto als bijheer 3 verlaat in december huis 4 om definitief huis 5 in te gaan. Veel in beweging dus, ook secondair staan er drie persoonlijke planeten in het teken Tweeling, Zon, Venus (heer 3) en Mercurius. Neptunus is op weg naar Mercurius in huis 6, deze staat op 7 graden in Vissen.
  Jeetje, wat een Tweeling energie, wat moet ik ermee?
  Ik kan nog wel even doorgaan (Uranus, sec. Maan) en heb samen met een vriendin van mij, die medische astrologie doet, er een hele scherpe analyse opgezet. Ik hoest al zo lang en ik wil eraf. DNA, familie, de ‘pijn’ van Cheiron, het komt allemaal voorbij. Heel erg interessant, ik ben nog niet klaar, de eclipsen maken het helder.

 2. Gala zegt:

  De Gazet van Antwerpen kopte met een sterk staaltje denkwerk wat Mercurius en Saturnus in Scorpio wel past. Zeker mer de driehoek van Jupiter in Kreeft “zorgt” dit artikel voor opvoedkundige info.
  De kop luidde “Penis blijft jonger dan de man”! Dat wil iedere heer graag horen alhoewel ik denk dat iedere
  meneer dat diep van binnen allang wist! Niet alle organen in eenzelfde lichaam zijn even “oud”.
  De penis van een 71 jarige man heeft de biologische leeftijd van amper 60 jaar, terwijl de slokdarm 78 lentes telde. Zou toch ook in de vreugde van het orgaan kunnen liggen…liever spuiten dan slikken!?
  Borsten zijn volgens Geneticus Steve Horvath 2 jaar ouder dan hun kalenderleeftijd.
  Als ervaringsdeskundige moet ik vermelden dat na een bevalling ze wel 10 jaar ouder lijken, de potloodtest kun
  je beter niet toepassen want die blijft gegarandeerd plakken! Maar ik zie dat natuurlijk helemaal verkeerd,
  de leeftijd van organen wordt afgeleid aan de hand van het DNA van het betreffend orgaan.
  Dan volgt ingewikkeld verhaal dat in het vakblad Genome Biology gepubliceerd is. De leeftijd van de maag
  ligt ook 20 jaar verder dan de prostaat en borsten en eierstokken verschillen onderling meer als 30 jaar.
  Je zou er mank van gaan lopen. Het leven is al problematisch genoeg zonder al deze wetenschappelijke
  weetjes. Is het wel interssant… volgens mij denkt de “gehele” man altijd een staande ovatie te krijgen en
  zich nooit te hoeven voegen tot de hangjongeren! De gehele vrouw daarentegen denkt bij het eerste rimpeltje
  dat haar tijd geweest is. Zou het gevoel niet zwaarder doorwegen dan de uitkomst van de verschillende
  delen…!? Is het geheel niet altijd meer dan een deel!? wie weet…ik vond het leuk om dit even te melden!

 3. Gala zegt:

  Te zot voor woorden die Heisa om Zwarte Piet! De VN komt zelfs overzee om deze ernstige kwestie te aanschouwen! Dat wit andere verbindingen en verbanden legt dan zwart is gezien de geschiedenis onvermijdelijk.
  Discriminatie zit in het hart van de houder! Het slechte zien in een oer Hollandse traditie van een Goed
  Heilig Man en zijn Pieterbaasjes dat zo onschuldig is als het klinkt, kan toch nooit goed zijn! Ergens kan ik het begrijpen…maar de projectie is niet in orde. Strak begint de partij van de dieren dat Sinterklaas discrimineert omdat hij altijd een witte schimmel bestijgt! Zwarte en bruine hengsten altijd buitenspel dat geeft gruwelijk hinniken in menige stal! Vrouwtje Verene Sheperd van de VN is…ik durf het bijna niet te tikken…ZWART.
  Of je dan over objectief mag spreken zal wel discriminerend zijn! Maar als je daarvoor overkomt uit Amerika
  en al bij voorbaat roept dat dit jaar het laatste jaar is dat Nederland Sinterklaas viert want en nu komt het
  1 Santa Claus is genoeg. In Amerika Ja! Wat een groot geestvermogen daar zwemt NL in!?
  Maar als Mars niet in Maagd stond, wat betekent dat ze van deze onzuiverheid echt werk gaan maken, in
  oppositie van Neptunus in Vissen…de Goed Heilig Man moet er zo snel mogen aan geloven!
  Dat Amerika graag strijd weten we maar strijden voor deze vernietiging is toch wel te fel! Zwarte Piet mag niet uitgebuit worden, Sint die zo trots is op zijn Pietermannekes! Hij is een dader een onderdrukker van het ergste soort. Ze kunnen beter naar Syrië vliegen!
  Pietje het slachtoffer van de grote witte man. Pietje moet gered worden! Ik moet even in mijn velletje knijpen.
  Is dit echt in de media, geef ik daar ook nog eens lucht aan! Het moet niet gekker worden!
  Als we overal te diep over nadenken (Saturnus/Mercurius) relativeer je alles dood (Scorpio)! Zielen moeten over hun eigen grenzen heen kijken (Jupiter/Kreeft). Groei ligt in begrip van traditie, de onschuld zien en andere
  de vreugde laten ervaren. Ook bij de wereld draait door, draaide Prem (ook donker getint) bijna door.
  Alleen vanuit het zwarte standpunt…het zit echt bij hun vanbinnen! Maar wie vertelt dat hen… met
  1 oog kijken dan kunnen je het niet met 2 ogen ZIEN!

  • Lenie zegt:

   Eén woord: PROJECTIE, dus eigen schaduwkant. Zal ieder jaar weer terugkomen, Schorpioen wil wel. Laten we er geen aandacht aan schenken, dan zal de vorm als vanzelf ontstaan hoe het in deze tijd wel mag zijn. Ik vind het allemaal goed 🙂

 4. Gala zegt:

  Als ze nu eens een mediahype scheppen met door in alle kranten en journaals Sinterklaas een oproep
  te laten doen dat hij dringend nieuwe Pieterbaasjes nodig heeft. Iedereen mag solliciteren van pikzwart tot de grootste bleekscheet! Wedden dat…geen kind ervan wakker ligt! Dit zit reeds in hun beeldvorming, dit is
  iets wat ze dagelijks al ZIEN! Gewoon Pietjes toevoegen van donker tot bijna kleurloos en de wereld draait
  gewoon door… De kleur van Pietje gelijk van de baan…!

 5. Elizabeth Hathway zegt:

  Gala…Lenie.. Dank jullie wel voor jullie reacties.
  M.b.t. de hele discussie rondom Zwarte Piet….zegt mijn verstand “ver weg blijven”. Ik ben niet Nederlands en heb dus weinig in te brengen. Wat ik wel merk – vooral via Facebook – is hoe gehecht mensen aan ‘hun’ Sinterklaas feest zijn. Aan de ene kant wekt zulke hardnekkig verzet mijn respect op. De Britten geven zich gauw gewonnen op dit soort gebieden. Veel woorden ‘mogen’ niet meer- en er zijn allerlei nieuwe politieke correct termen bedacht voor allerlei soort van kwalen: bijvoorbeeld “midget’ wordt nu als ‘vertically challenged’ vertaald. De Britten gaan best ver in het willen accomoderen van de ander die zich gekwetst voelt.

  Maar aan de andere kant, denk ik dat in deze kwestie, de enige personen die zich hierover echt mogen uitspreken, zijn die mensen die zich gekleineerd of ongelukkig voelen met de figuur van Zwarte Piet. Dan praat ik over o.a. de Surinaamse bevolking. Er moet -in mijn opinie – serieus onderzoek worden gedaan om erachter te komen hoe de niet blanken bevolking Zwarte Piet ervaren. Alleen door een dialoog met ‘de ander’ kan er met enige zekerheid worden gezegd, hoe mensen dit feest ervaren.

  En Lenie ben ik met je eens. Traditites mogen veranderen – Sinterklaas mag ook met de tijd mee gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *