Pluto geen planeet meer

Op de dag na mijn terugkomst van vakantie, kreeg ik een telefoontje van iemand van SBS6. “Wat betekent het voor astrologen dat Pluto geen planeet meer is?” was de vraag. “Wat moeten Schorpioenen nu?”. Het antword was simpel “Niks”. Tot de ontdekking van Pluto in 1930, is Schorpioen door Mars beheerd. Ik heb nooit Pluto als heer van Schorpioen gezien. Met zijn omloop tijd van plus/min 248 jaren, valt Pluto buiten ons normale bewustzijn. Het is een transpersoonlijke planeet en geen persoonlijke.

Het is interessant te speculeren waarom astronomen juist nu afstand van Pluto willen doen. Op dit moment schommelt Pluto rondom het galactische centrum (GC) dat zich op 26 graden 30 minuten Boogschutter bevindt. In een artikel dat in maart op de website  seshat.net verscheen, heb ik de betekenis van de conjunctie van Pluto met de GC besproken. Ik schreef over de chaos die de conjunctie hoogstwaarschijnlijk zou brengen, en noemde o.a. het MiddenOosten en Israel. Mijn vermoedens waren bevestigd toen de oorlog tussen Lebanon en Israel begon.

Het lijkt alsof onbewust de mensheid afstand wil doen van de heftige uitwerking van Pluto. We willen van hem af. If only it were that easy!

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in planeten en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *