Astrologie:Ongelukken

Ik heb geen tijd gehad om uberhaupt zelf te werken de laatste week. Op zondag kreeg mijn partner een zwaar ongeluk. Hij reed op zijn fiets op hoge snelheid door de Nes in Amsterdam. Er is “iets” misgegaan en hij is hals overkop op straat terecht gekomen. We weten niet precies wat er gebeurd is, omdat hij nog niet kan praten. Zo, daar ligt hij. Deze workaholic, helemaal voor pampus. Ineens besefte ik hoe weinig inzicht ik heb in zijn twee zaken. Alles komt op je af. Met zijn Mercurius in Schorpioen conjunct met Venus is hij niet iemand die openkaart speelt. Hij is in sommige aspekten best geheimzinnig. Het is alsof je ineens een puzzel in handen krijgt, zonder afbeelding. Je tast in het donker. De drukte om me heen is onvoorstelbaar. God zij dank heb ik mijn Mars in Ram. Zoals altijd, in een situatie van nood, weet ik instinctief wat er moet gebeuren, en dat is altijd goed. Ik ben in staat om beslissingen te nemen. De energie is er ook.

De val heeft plaatsgevonden onder een bijna exact transit van Uranus in oppositie met zijn Maan, terwijl de huidige Saturnus/Neptunus oppositie zijn Mercurius raakt.  Mercurius heerst over de hersens en het denk vermogen. We moeten maar zien of hij straks alles weer kan doen. Op dit moment is hij niet bewust, maar als hij zijn ogen even opendoet kijkt hij helder. Gisteren drukte hij mijn hand. Dan valt hij weer weg. Hij doet me aan een walvis denken, die per ongeluk op het strand terecht gekomen is. Hij heeft iets hulpeloos.

Als ik vooruit kijk, dan zie ik dat Saturnus en Neptunus nog lang niet met hem klaar zijn. De komende maanden raken de planeten zijn Mercurius nog twee keer aan. Het is duidelijk dat herstel, maanden en niet weken zal duren. Waarom heeft hij zich geen “time-out” willen geven, vraag ik me af? Nu draait de wereld door, zijn zaken worden alsnog door andere behartigd. Op zijn engels zeggen we “more haste less speed”. De “warning signals” waren er wel. Hij nam te veel aan boord.

Wat zijn val betreft, had een helm deze ellende kunnen voorkomen. Misschien moet er een campage in Nederland van start gaan, om cyclisten te dwingen helmen te dragen. Hmmm

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *