Top Gear Jupiter

Mijn partner is gek op auto’s en fans  (350,000,000 wereldwijd) van fast cars en nieuwtjes op het gebied van auto’s, kijken gretig naar het BBC programma Top Gear. De show is begonnen in maart 1978, helaas heb ik tot nu toe geen exacte datum kunnen vinden voor de eerste uitzending maar met vallende kijkcijfers verdween het programma van het scherm in 2001. Maar niet voor lang, op 20 october 2002 verscheen de eerste aflevering van de nieuwe serie De nieuwe series werd uitgezonden op een zondag 20 october om 19.00 LMT.

De ascendant is in Stier en sexy Venus (heerser van Weegschaal) staat in Schorpioen. Dit geeft het programma “sex-appeal”, dit is het auto-programma waar mannen en steeds meer vrouwen geil van worden. De horoscoop is gedomineerd door twee grote driehoeken en succes kwam onmiddellijk. Neptunus in het tiende huis staat garant voor glamour, glitz en emmersvol show-biz appeal. Trouwens, al hebben we geen datum voor de eerste show in 1978, de “make-over” kunnen we o.a. terugvoeren naar de noorderlijke maansknoop. In maart 78 stond de noorderlijke maansknoop dichtbij Venus in de horoscoop van de nieuwe serie. Het programma rees als een foenix van de as.

Venus is gisteren wederom in het spel. Met transiterende Jupiter paal op nieuwe serie Venus en in vierkant met nieuwe serie Jupiter is een van de presentatoren, ernstig gewond geraakt in een poging het land speed record te breken.  Hij reed in een “jet powered” auto. met een onvoorstelbare 315 m.p.h.!!!

De huidige stand van Jupiter in Schorpioen, die nu in vierkant staat met Saturnus en Neptunus, daagt uit om over grenzen te gaan. Dit hebben we een keer eerder gesproken m.b.t. Steve Irwin’s dood.  Het is alsof de persoon blind is. De behoefte om net een stap verder te gaan, is zo aantrekkelijk en het geloof in het eigen kunnen, het eigen onsterfelijkheid neemt de plaats van objectiviteit in.  Dit is hubris. Mensen en organisaties die nu te maken hebben met dit configuraties, zoals duidelijk het geval is met Top Gear, worden teruggefloten. “How fragile we are”….

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in planeten en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *