de gouden kooi/saturnus/neptunus

Op zondag 1 oktober om 19.30 is de eerste aflevering van de gouden kooi uitgezonden. Wat een typische Saturnus/Neptunus verschjinsel. De deelnemers krijgen de gelegenheid om op televisie te komen, en worden in een klap BN’ers (voor eventjes in ieder geval). Voor zolang ze “het” kunnen volhouden worden ze gedompeld in glamour en glitz. Ze mogen in een fantasie wereld leven, in een villa, met een waarde van een paar miljoen euro. Dit is totale waanzin – en allemaal heel erg Neptuniaans. Maar het is een droom en er is maar een persoon voor wie dit na een jaar, werkelijkheid wordt. Ineens zal het voor de winnaar geen droom meer zijn. Weg camera’s. Welcome to Shangrila…Voor de overige deelnemers wordt het uiteindelijk wakker worden met een kater. Dat dit programma gelanceerd wordt tijdens de huidige Saturnus Neptunus oppositie laat zien dat de mensen van Talpa gevoel hebben voor timing. De naam al, de gouden kooi…. Saturnus is de kooi, de deur (Saturnus) is de drempel (ook Saturnus) waar de deelnemers geen voet over heen mogen zetten. Dit is de Saturnale grens – the ring pass not.

Wordt de show een succes? Natuurlijk. Dit vorm van volksgemak is niet anders dan puur voyeurism of zou ik het beter masochisme kunnen noemen? Het is de droom die misschien – ook voor mij, ook voor jou – werkelijkheid zou kunnen worden. It is so close, and yet, so far away. Het is reeel – ik kan het op alle tijden van de dag via de computer bekijken. Het is echt (Saturnus). Maar het is ook ver weg(Netpunuss) – niet iedereen is gek genoeg om zich op te laten sluiten in een gouden kooi. 

Want laat ons eerlijk zijn. Hoe dan ook gaan deze mensen lijden om de kans te hebben hun werkelijkheid (Saturnus) om te toveren in een droom (Neptunus) Misschien ben ik voorzichtig in waar ik voor wens. Vaak werkt het zo, als je dromen uitkomen, stellen ze teleur. Things are never quite what they seem.

Zo…. wie gaat winnen? Ik denk zelf dat het een mooie vrouw wordt. Iemand die het publiek weet te vleien, bespelen bijna. Het is mogelijk dat ze een moeder is. Over een jaar weten we het pas. Geniet…. bah

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in planeten en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *