Cinekids – Zozo

Dit jaar kreeg ik via via vier kaartjes voor de opening van Cinekids 2006. Cinekids is het jaarlijkse kinderfilm festival dat al twintig jaar tijdens de herfsvakantie in de hoofdstad plaatsvindt. Het zou een feestelijke opening worden omdat Cinekids haar 20e verjaardag vierde. “Ga feestelijk gekleed” had mijn vriendin verteld. Cinekids opening (21 oct. 2006 15.00 Amsterdam)

Bij binnenkomst is het duidelijk dat er een probleem is met de openingsfilm Zozo (directeur Josel Fares). Is de film geschikt voor kinderen van 8 jaar ? Ik sta zelf voor de keuze of ik mijn kinderen een film wil laten zien waarin een jongen zijn beide ouders verliest in de door oorlog verwoestte Beiroet. We kregen te horen dat de lichamen van beide ouders in scene zou komen.

De opening heeft een exacte conjunctie op de midhemel van Jupiter en Mercurius in het teken Schorpioen. Schorpioen is niet bang voor gevoelige onderwerpen, integendeel juist door zijn doordringende aarde, raakt Schorpioen altijd het gevoelige plek. Sterk en doordringend is beter dan oppervlakkig. Met het teken Schorpioen zo prominent bij de opening worden thema’s aangeraakt die normaal gesproken als niet geschikt voor kindren geacht worden: de dood, verlies, vergankelijkheid, overgave, openlijke verdriet, crisis. Er wordt dus voor de wat jongere kinderen en voor de ouders die hun kinderen de film liever niet willen laten zien, een tweede film aangeboden.

Maar nee. Om de Schorpioen thema kunnen we niet heen. Ook de tweede film bleek een Schorpioense karakter te hebben. “Het Verloren Schat van de Tempel Ridders” ! Hier ging het om een groep kinderen die in de ban raken van de schat die een eewenoude ridderorde ergens op hun vakantie eiland verstopt heeft.  Maar ze zijn niet alleen opzoek. Een Zwarte Broederschap van kwaadaardige, gemakderde mannen zit hen voortdurend op de hielen. De kinderen dwalen door ondergrondse gangen die zich onder oude Kerken bevinden. De jongste van de twee vindt het allemaal heel erg eng. We gaan lekker buiten zitten met z’n tweeen met een grote zak snoep….. “Het is toch een feest?”

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *