Astrologie:Doomsday Clock

Op de dag van de grote storm, 17/1/2007, besloot de beheerders van de Doomsday Clock in Chicago, de kloktijd te veranderen. De klok staat nu op 23.55 – vijf minuten voor middernacht – en middernacht volgens de wetenschappers die de klok beheren -staat als symbool voor Armegeddon – het einde van de wereld.  De Doomsday Clock verscheen eerst als symbool op de cover van de atomic scientists bulletin, in juni 1947 – ik vermoed op de 9e.

Na het einde van de tweede wereld oorlog richtte een groep wetenschappers die samen aan de Manhattan Project (geleid door Oppenheimer en verantwoordelijk voor de bommen die op Hiroshima en Nagasaki vielen) de Bulletin voor Atomic Scientists op. De eerste bulletin verscheen op 10 december 1945. Nu voor het eerst in de geschiedenis is er een tweede dreiging voor de wereld  aan de klok toegevoegd: global warming.

De horoscoop van de Doomsday Clock laat een conjunctie van Saturnus met Pluto zien. Dit is -naar mijn idee – de meeste krachtige conjunctie van planeten die er bestaat. De laatste keer dat de klok vooruit gezet was, gebeurde begin 2002, naar aanleiding van de 9/11 attack op de WTC. De oppositie van Saturnus en Pluto over de as ascendant/descendant van de VS horoscoop, is de trigger geweest voor de huidige wereld crisis. De horoscoop volgt de regel, ben je geboren onder een bepaalde cyclus van planeten, dan ben je gevoelig voor die planetaire cyclus, punt uit.

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie, Pluto in Capricorn en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *