Alle lichten uit: sympathiek initiatief?

Gisteren kreeg ik een oproep tussen mijn emails om op 1 februari 2007 gedurende vijf minuten tussen 19.55 en 20.00 al mijn lichten uit te doen. De oproep komt van L’ Alliance pour la Planete (groeperingen van milieu verenigingen). De datum is gekozen omdat op die dag in Parijs een raport van de klimatologisch experts van de Verenigde Naties uitkomt. Men hoopt op deze manier de aandacht van politici te vestigen op de verspilling van energie. Groot gelijk hebben ze, en ik doe mee. Het was mij een doorn in de oog dat de kerst verlichting in de stad Amsterdam ’s middags vroeg aanstond. Totaal verspilling. Het effect was nihil. Kerstlichting is pas mooi als het donker is, toch?

De horoscoop is gezet voor Den Haag (Placidus huissysteem). De aktie vindt plaats op de avond van een Volle Maan. In mundaan astrologie geeft de Maan het volk weer. Een Volle Maan zegt “veel licht” en men wil juist “weinig” licht zien. Geen goed teken voor deze aktie. Daarnaast staat de Maan ook in een vuur teken (vuur=warmte, licht, energie) nog een slecht teken eigenlijk. Zo’n aktie had veel beter op nieuwe maan plaats kunnen vinden.

De regering is de heerser van het tiende huis, in dit geval Mercurius (aan het einde van Waterman). Aan de recepties tussen de Maan en Mercurius te zien is er beetje belangstelling van regeringszijde voor de aktie – maar niet genoeg om grote consekwenties te hebben. Waarom? Omdat er niet genoeg mensen er gehoor aan zullen geven.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in maanfasen en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *