Frankrijk-roken in openbare ruimten

Vanaf vandaag is roken in openbare ruimten in Frankrijk niet langer toegestaan. De dagen dat je kunt genieten van koffie en een galouise in een Frans cafe zijn geteld (klanten hebben tot december de tijd om te wennen). Vanaf vandaag donderdag 1 februari gaat het verbod in. Ik heb de horoscoop voor middernacht op 1 februari getrokken.

Met de Maan heel sterk in zijn eigen teken Kreeft, prominent in beeld op de midhemel – is het duidelijk dat de gemiddelde fransman/vrouw met de regering eens is. Laat ons eerlijk zijn, toen roken toegestaan was in vliegtuigen, maakte men daar volop gebruik van. Nu zegt de regering – 10e huis – NEE. En het volk de Maan – is er grotendeels mee eens. De Maan conjunct de midhemel, regering/volk twee handen op een buik.

Maar waarom – vraag je je misschien af – is er de afgelopen jaren zoveel gedaan om juist roken aan te pakken? Ik bedoel vrijen zonder condoom brengt ook risico’s met zich mee, te hard rijden ook, waarom hebben rokers in het bijzonder zo veel aandacht getrokken? Ik moet – als astrologe – een astrologisch antwoord op die vraag geven, en die heb ik ook. Pluto heerser van onder andere de dood heeft sinds januari 1995 in Boogschutter gestaan. Dit brengt onmiddellijk ook de teken die daartegenover staat, in dit geval Tweeling, ook in beeld. Het is Yin en Yang en deze twee tekens delen dezelfde as. Tweeling is een lucht teken, het heeft in het bijzonder met de longen en luchtwegen te maken. Van roken gaan je longen dood (Pluto). Vandaar dat roken zo stevig wordt aangepakt.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *