Zon in Vissen, zaaien

Ik kwam gisteren een sterrenkalender tegen voor het jaar 1979. Achterin zat er een hele stuk over astro-tuineren. In 1979 had ik geen tuin, nu wel. Reuze interessant. De Maan in Stier 22/23 februari: zaai tuinbomen voor vroege oogst spruitkool en spinazie. 27/28 februari, Maan in Kreeft: sla en erwten (steeds als het weer het toelaat). 3/4 maart, Maan in Maagd: sla, uien, radijzen,prei en een kleine hoeveelhied bieslook. Zaai basilicum in een kasje. 13/14 maart: Maan in Steenbok: kohlrabi, 19 maart: Nieuwe Maan Vissen: poot aardappelen en zaai kleine hoeveelheden kervel.

Toch ben ik geen groente boer. Ik ben meer een bloemen en struiken mens. Ik hou trouwens ook van verse kruiden -maar spinazie en tuinbomen – niet mijn ding. Maar goed, ik ga wel experimenteren met de bloemen. 6 en 7 maart, Maan in Weegschaal. zaai winterharde eenjarigen (cosmea, lathyrus,kattestaart, rudbeckia, oost-indische kerst). Een jarigen kunnen worden gezaaid: verbena, eenjarige stokroos, aster, flox, camille, afrikaan, ijsbloem en petunia.

Rozen mogen worden gesnoeid!!!! Ik ben benieuwd.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astro-tuin, horoscopen en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *