Dronken sterrenwichelaars? Oder….

Toeval of niet? Wie het weet mag het zeggen. Ik vind het wel grappig dat op dezelfde dag dat ik een artikel schrijf over sterrenwijnen mijn collega blogger een artikel schrijft over welke wijnen bij je Chinese sterrenbeeld past.

Waarom? Volgens de 17e eeuws meester astroloog William Lilly valt “the vine”  onder Jupiter. De drank zelf is niets meer dan “the fruit of the vine”.  Met Jupiter nu in zijn eigen teken, Boogschutter, is er ineens interesse voor de combinatie astrologie en wijn.  Toevallig vallen sterrenwichelaars  onder het negende huis – de cirkel is rond – want Jupiter is  de “natural” heerser van dit huis. Maar goed…. wijn zou ook aan Mars toegeschreven kunnen worden. Het verhit de gemoederen…en kan agressief maken. Zoete wijnen moeten we aan Venus geven. Dan heb je Port… dat zal echt Jupiter moeten zijn. Oude wijn…. Saturnus?

Trouwens sterrenwichelaars…… wat een heerlijk woord. Waar zal dat nou vandaan komen ? Ik heb het woord pas ontdekt. Cheers…..

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen en getagd. Bookmark de permalink.

0 Reacties op Dronken sterrenwichelaars? Oder….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *