Kinderen met Uranus in het derde huis

Ik heb twee kinderen – waarvan een die nog op de basis school zit. Beiden hebben Uranus in het derde huis. Het derde huis staat voor o.a. het basisonderwijs, wat wij in het engels “the three r’s” noemen, “reading, writing and artithmetic”. De planeet Uranus heeft te maken met onafhankelijkheid, vrijheid van handelen en originaliteit. Het geeft de behoefte om tegen heilige huizen te schoppen. Oneerlijkheid of onrecht daar kan Uranus niet tegen. Uranus in drie maakt misschien wel een beetje grillig in het spreken. Schokkende dingen willen zeggen – gewoon om een reactie uit te lokken, of goed in taal spelletjes kunnen zijn. Meerdere talen beheersen behoort  trouwens ook tot de mogelijkheden. Mijn zoon spreekt er drie: engels, russisch en nederlands.

Op dit moment ben ik mijn zoon aan het observeren. Ik heb het afgelopen jaar niet echt bewust naar hem gekeken en het valt mij op dat hij een beetje rebels aan het worden is. Ik moet als opvoeder de regels weer benadrukken en uitleggen waarom – IK – dit gedrag wel goed vind, en dat gedrag niet.

Koesteren…. koesteren…. opvoeden en koesteren. Herkenning speelt ook een rol. Oog hebben voor wat bijzonder en anders is, en dat vooral lief hebben…. want Uranus in Waterman in drie…. heeft een slimme aanpak nodig. Dit artikel wordt geplaatst met Uranus op de MC….

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Uranus, vrouwen en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *