Incest, ook in de sterren geschreven?

Mogen broer en zus een seksuele relatie met elkaar aangaan? Mag de staat de kinderen die een broer en zus wekken van ze afnemen? Deze vragen staan centraal in de zaak die een broer en zus, tegen de Duitse staat hebben aangespannen. In de oude Egypte waren relaties tussen broer en zus als heel normaal gezien. Nu zijn zulke relaties in de meeste landen door de wet verboden. Wat mij fascineert in dit geval is dat wederom de Tweeling/Boogschutter symboliek heel duidelijk naar voren komt. Het derde (Tweeling) huis van de horoscoop – heeft te maken met broers en zusters en Pluto heeft altijd met taboe’s te maken. Pluto wil altijd taboe’s doorbreken. Zeker met Pluto in Boogschutter zijn de morele issues heel belangrijk.

Pluto was amper het teken Boogschutter binnen gestapte toen Dolly (5 juli 1996, Edinburgh, tijd onbekend) de gekloonde schaap geboren werd. Het negende huis – en ook Boogschutter – hebben met onze collectieve filosofie te maken. Willen we in een wereld leven waar dieren (of mensen) gekloond worden… Willen we in een wereld leven waar broer en zus elkaar ook als man en vrouw kennen? Iemand zal hierover moeten beslissen- ik ben blij dat ik die rechter niet ben. Ik vraag me af: Hoe kun je de liefde tussen twee meensen verbieden? Is het zinvol om deze man weer het gevangenis in te gooien? De astrologie geeft in ieder geval aan dat het debat mag beginnen.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie en relaties en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *