astrologie: Pluto – boeiuh

In de jaren zestig was protest IN . Van Partijs, Amsterdam tot Washington DC overal werd geprotesteerd. Nu..niet meer. Waarom? Is er iets mis met de jeugd of moeten we juist hun schijnbaar gebrek aan maatschappelijk betrokkenheid als iets positiefs zien.

Volgens Rob Wijnberg in NRC next is er niets mis met de jeugd. Op de website van boeiuh staan een aantal interessante artikelen. Het deed me goed om bevestigen te zien van iets waar ik de laatste tijd ook over spreek. Namelijk hoe onder de huidige Pluto in Boogschutter – er een enorme over-simplificatie van complexe problemen plaatsvindt. Om een voorbeeld te noemen Bush’s “axis of evil”. Hiermee worden ingewikkelde verhoudingen en politieke knelpunten, en verschillende landen en culturele gebruiken, onder een kam geschoren. Wat dit gebruik van “one-liners” laat zien is de Tweeling kant van het medaille. Als we met Pluto in Boogschutter te maken hebben – hebben we altijd met de Ying-Yang effect te maken. Tweeling doet mee. 

Dat de jeugd aarzelt, twijfelt, en niet met een oordeel klaar staat ziet Wijnberg als iets positiefs. Eerlijk gezegd… ben ik helemaal met hem eens. 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *