Astrologie:Lente-Equinox

De lente begint !! Het is equinox! Vandag zijn dag en nacht gelijk in lengte maar vanaf nu worden de dagen langer. Vanochtend om 01uur 8 minuten, LT, kruistte de Zon de ecliptica richting noord. De Zon zegeviert. De winter is voorbij. Eigenlijk hadden we gisternacht flink feest moeten vieren. Heerlijk heidens doen.

Het vieren van solstice en equinox gaat heel veel terug in de tijd. StoneHenge de “neolithic monument” dichtbij Salisbury, werd gebouwd om o.a. deze belangrijke keerpunten in de reis van de Zon te vieren. Deze oude gebruiken zien we ook in onze eigen Christelijke kalender terug. De traditionele joodsfeest Pesach wordt altijd gevierd op de eerst volle maan na de lente equinox en Paas, het begin punt van de traditionele Christelijke kalender valt altijd op de eerste zondag na die volle maan. Onze Christelijke tradities zijn wat dat betreft niets meer dan oude gebruiken die in een nieuwe jasje gestoken worden.

Astrologisch gezien zijn de vier “cardinal ingressen” d.w.z. de momenten dat de Zon de hoofdtekens (Ram, Kreeft, Weegschaal en Steenbok) binnentreedt heel belangrijk. Mundane astrologen kunnen aan de hand van deze horoscopen, ideeen formuleren over wat er in de komende drie maanden staat te gebeuren. Door de ingressen te vergelijken met de horoscopen van landen, leiders, bedrijven, enz., kan er interessante thema’s aangestipt worden. Zie 2e artikel op deze thema.

Posted at 10.56

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in planeten en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *