Astrologie: Sabian Symbolen

De meeste astrologen hebben van de “Sabian Symbols” gehoord maar jullie misschien nog niet.  Het schilderij dat je hierboven ziet is door de symbols geinspireerd. Het heet “15 graden Leeuw” en is geschilderd door Sharon Moore.

15 graden Leeuw. Dit is een krachtige beeld van personal power, wilskracht en energie. Het gebruik van eigen wil om je doelen te bereiken. Thy will be done…. zoiets. Leeuw is dramatisch, vrijgevig en straalt autoriteit uit. Dit is de positieve betekenis van dit beeld…. zo zie ik het. Maar goed we hadden het over de Sabian Symbolen. Een kort geschiedenis les.

De Sabian Symbolen kwamen tot stand door de samenwerking tussen de Amerikaanse astroloog Marc Edmund Jones en de medium Elsie Wheeler (die door een kinderziekte verlamd was en in een rolstoel zat.) Ze gingen naar een parkeerplaats met uitzicht over ik geloof San Franciso. Jones trok een kaart die steeds een van de 360 graden van de dierenriem weer gaf. Wheeler kon niet zien om welke graad het ging. De beelden die bij Wheeler opkwamen, werden door Jones op de lege kaart in potlood opgeschreven. Jaren lang bleven ze in Jones’ bureaulade totdat een student vroeg of hij ermee kon experimenteren. The rest is history. Zo….. De orakel voor vandaag is 15 graden Leeuw. Wheeler kreeg het volgende beeld hierbij. Vertaling: Liz

“Een optocht -met spectaculaire versierde wagens – beweegt zich door een straat vol juichende mensen.”  Wheeler.

De verdere uitleg is van Dane Rudhyar: “Er is sprake van emotionele opwinding. Toch mogen we de planning die achter deze optocht schuil gaat niet vergeten. “The theatricality of Leo is fully expressed here.A public demonstration of ability….’ 

Dit schilderij kwam ik toevallig tegen. Ik vind het zelf zo mooi dat ik me vandaag erdoor wil laten inspireren! 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in astrologie algemeen en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *