Astrologie:Harry Potter gaat niet dood!

Het is zover. Op 1 minuut na middernacht, op 21 juli 2007, wordt het laatste Harry Potter boek gepubliceerd. De titel “Harry Potter en het Fatale Heiligdom” klinkt nogal heftig. Is het mogelijk aan de hand van de horoscoop te zeggen welke karakters dit boek niet overleven? Ik denk van wel.

Het eerste boek in de reeks was gepubliceerd op 26 juni 1997- ik heb wederom 1 minuut na middernacht als tijd genomen. Vraag 1: Welke planeet geeft Harry Potter zelf weer? Harry is de held en centrale figuur in de reeks – vandaar dat Harry Potter de Zon als planeet krijgt. In de horoscoop voor het eerste boek staat de Zon aan het begin van Kreeft en Mercurius is in Cazimi – d.w.z in het hart van de Zon. Mercurius heeft met kinderen te maken, en zijn positie “in cazimi”, duidt op een heel bijzonder kind. En laat ons eerlijk zijn – Harry is alles behalve een gewone jongen! Rawlings zelf is een Leeuw – d.w.z. door de Zon beheerd en Mercurius heeft met schrijvers te maken. Mercurius in cazimi duidt dus ook op de ongeloofelijk succes van de serie. Rawlings is de rijkste schrijver in de literaire geschiedenis.

In het laatste boek van de serie – staat de Zon (27gr. 51 minuten) bijna aan het einde van het teken Kreeft. Dat is mooi – heel symbolisch voor een reis dat aan zijn einde is. Het huis van de horoscoop dat met de dood te maken heeft, is het achste huis en in de horoscoop voor het laatste Potter boek, staat Jupiter- heel sterk in zijn eigen teken – in het achtste huis. Dit betekent dat iemand die (uiteindelijk toch?) voor het goede vecht – dood gaat. Jupiter in Boogschutter heeft met hoger onderwijs te maken, en met leraren. Mijn conclusie is dat een van de professoren dood gaat. Gezien het feit dat antiscion Jupiter op 19graden Steenbok staat, EN dit conjunct staat met de Zon in de horoscoop van Severus Snape – ik kan niet anders concluderen, Severus Snape is een van de karakters die dood gaat. En nu voor de tweede!  

De tweede karakter die dood gaat moet Voldemort zijn. In de horoscoop voor het eerste boek, zien we dat Harry al in de clinch heeft gezeten met Mars. In de horoscoop voor het laatste boek, is Mars heerser van het zevende huis d.w.z. het huis van o.a. openlijke vijanden. Voldemort is Harry’s openlijke vijand. Mars zit vast en ontvangt harde aspekten van zowel Saturnus als Neptunus. Dit is ook heel symbolisch. Voldemort’s krachten lossen op. Hij wordt vernietigd. Zo hoort het ook. Het goede MOET zegevieren.

Harry Potter zelf zal de serie overleven. Hij is niet een van de dodelijke slachtoffers in het laatste boek. 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Predictions, uurhoekastrologie en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *