Astrologie:Massa-moord op school

 

Op 20 april 1999 op Columbine High School vermoordden twee jongens,  12 studenten en een leraar. Sindsdien zijn er 8 serieuze schiet-moorden op scholen in de VS, de laatste was gisteren (16 april, 07.13 Blacksburg, VA) toen vermoedelijk een jongen, dertig studenten doodschoot. Al deze horoscopen hebben zowieso Pluto in Boogschutter en zoals ik een eerder artikel al aangaf, door de associatie met de huizen drie/negen is een van de mogelijke uitwerking van Pluto in Boogschutter doodgaan op school!

Goed. Als we de horoscopen van Columbineen Blacksburg met elkaar vergelijken dan is het heel opvallend dat in beide horoscopen Venus in Tweeling was en nota-bene conjunct stond met de -in de VS horoscoop heel prominent geplaatste -planeet Uranus. Nou al is Venus geen planeet die je normaal gesproken in verband zou brengen met moord – mogen we niet  vergeten dat Venus ook met passie te maken heeft. In oorlog-horoscopen heeft ze vaak met de overwinning te maken. Venus is trouwens heerser van de huizen zes en elf van het VS horoscoop. Het zesde huis heeft met o.a. de gezondheid van de natie terwijl het 11e huis met o.a. de toekomst, en onze dromen en wensen te maken heeft.

Nu over Uranus. Ik denk zelf dat deze prominent Uranus een bepaalde grilligheid met zich meebrengt. Het zevende huis – is o.a. het huis van openlijke vijanden – en Uranus hier maakt aktie gericht. De “ik ga je pakken” mentaliteit. Uranus is ook individualistisch, eigenwijs en houdt niet van oponthoud. Ik noem het vaak grillig. Daarnaast heeft de US ook Mars in Tweeling in het zevende huis – waardoor men de neiging heeft gauw de heft in eigen handen te nemen. Tevens Mars in Tweeling verklaart ook de VS behoefte om “sophisticated weaponry” te ontwikkelen.

Ik ben zelf ook zeer geinteresseerd in “degree areas”. In deze twee horoscopen is de teken Ram en de graden 9-16 graden vooral interessant. Deze graden springen er ook progressief uit de US horoscoop. Planeten hier maken een vierkant verbinding met US zon, die ook heerser is van het negende huis van hoger onderwijs en trouwens ook van “foreign affairs”!

Wat deze laatste shooting betreft: zoals ik al schreef, Venus is heer zes en heer elf van de VS horoscoop. Zes heeft met de gezondheid van de natie te maken, en 11 met onze toekomst dromen. Progressief staat de VS -Venus nu op 16 graden Ram.

Ik denk zelf dat het doden van de jong die nog alles hebben om voor leven- zegt iets heel treurigs zowel over de gezondheid van de VS als over haar toekomst-perspectief.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd. Bookmark de permalink.

0 Reacties op Astrologie:Massa-moord op school

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *