Astrologie:In Bagdad is alles statistiek

Op dezelfde dag dat een student in de VS 31 mensen op campus vermoordde, stierven er in Baghdad 200!! Het eerste incident houdt ons gemoederen bezig. De Russische dictator Stalin, zei ooit “Indien 1 persoon sterft is het een tragedie. Als een mijloen mensen sterven, is het een statistiek”. Dit is een onderdeel van de tragedie die Irak heette. Het publiek is net een spons. We zijn verzadigd.

Het is duidelijk dat de laatste poging van G.W. Bush om de situatie in Baghdad onder controle te houden, een grote mislukking is. De horoscoop van Irak laat ook zien dat er binnen aanzienbare tijd geen oplossing voor het dagelijkse geweld voor handen ligt. Irak – 14 juli 1958, 05.00, Baghdad Irak, asc. 19 graden 39 Kreeft. Als je naar deze horoscoop kijkt, dan weet je dat de Maan de heerser van de Ascendant is en die staat in het dubbele teken Tweeling. De grote spanning in het land (los van de boosheid t.o.v. de coalitie troepen) is voornamelijk tussen de Shia’s en de Sunni’s. Twee groepen mensen die het allebei voor te zeggen willen hebben. Volgens oude bronnen (de arabische astroloog Al Biruni) is Venus de planeet die heerschappij heeft over de Islam en in deze horoscoop staat de Maan samen met Venus in Tweeling in het 12e huis.

Dat er sinds 1958 steeds in Irak geleden wordt (ook voor de extreme bemoeienis van buitenaf) kunnen we zien aan de nauwe oppositie die deze twee planeten met Saturnus maken. Deze stand van de planeten geeft op een wonderlijke manier neer, hoe het vrouwelijke principe onderdrukt en gevangen gehouden wordt. Zowel Venus als de Maan hebben met de positie van de vrouw in de maatschappij te maken en het 12e huis heeft o.a. met gevangenisschap te maken en ook met verborgen verdriet. In Irak rouwen duizenden vrouwen.

Wat we op dit moment zien is dat de revolutionaire planeet Uranus in vierkant – d.w.z. hoge spanningsaspect – staat met de Maan en binnenkort ook met Venus en met Saturnus die in het zesde huis van de Iraqi horoscoop staat. Het zesde huis heeft met o.a. de eigen Iraqi politie en leger te maken. Deze eigen “forces” worden heel erg onder druk gezet om het vuile werk op te knappen. Voor een astroloog is het overduidelijk dat  – ongeacht hoeveel extra troepen je erop af stuurt – een overwinning niet te halen valt. Het is een totaal zinloze verspilling van leven. Op dit moment maakt Uranus een t-square van de Maan/Venus – Saturnus oppositie in de Irak horoscoop. Het kan alleen maar erger worden. De Uranus transit is op zijn vroegst in januari 2009 voorbij. Maar dan is de klus nog lang niet verklaard.

Gepost met Mars conjunct de midhemel.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *