Astrologie:Matrioshkas – Boris Jeltsin

Gisteren – op weg naar Mensendiek- kwam ik in een curiosa winkel een aparte matrioshka tegen. Aan de buitenkant was een afbeelding van Yeltsin en binnen in waren kleine figuren van alle presidenten van Rusland – beginnend met Lenin. Mijn zoon is half Russisch en ik overwoog of ik het nou moest kopen. “Zou Callum het leuk vinden?”….. hmm… Ik liet het liggen en ging naar mijn afspraak.

Na mijn afspraak herinnerde ik me ineens hoe ontzettend geinig ik Boris Yeltsin vond. Ik herinnerde me die ene keer dat hij naar Ierland in zijn prive-vliegtuig vloog voor een top overleg met o.a. Bill Clinton. Hij kwam nooit van het vliegtuig af. Te dronken. Het vliegtuig ging gewoon weer terug naar Rusland, met een slapende Yeltsin aan boord. De hele wereld keek zo raar van dit voorval op. Ik besloot – alsnog – die pop te gaan kopen. Ik ging terug en daar stond hij nog in de vitrine kast. Ik betaalde.

Gisteren deed ik – zoals gewoonlijk – het BBC nieuws aan. Toen hoorde ik dat Yeltsin eerder op de dag gestorven was. Ik kreeg er rillingen van. Echt.

Boris Yeltsin was bijzonder. Geboren op 1 feb. 1931 onder het teken Waterman. Hij had de Zon in sextile met Uranus – en Goh – wat was hij apart, eigenzinnig, en menselijk. Ik zie nog altijd Bill Clinton lachen om Yeltsin. Te Gek. Op de laatste dag van de oude millenium – heeft Yeltsin – onverwacht aangegeven het presidentschap bij zich neer te leggen. Wat is de wereld sindsdien ontzettend veel veranderd.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *