Astrologie:Beatles’ Sgt. Pepper, 40 jaar

Viertig jaar geleden op 1 juni 1967 -vrijwel aan het begin van de “summer of love” -verscheen de lp Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club band van de popgroep de Beatles. Dit was de eerste “concept” album, d.w.z. een lp met een verhaal, een begin, een midden en een einde. Zowel de muziek (met sitar en brass-band spelers) als de album kaft (waarop geliefde beroemdheden van de Beatles om de band heen staan) hadden iets vernieuwends. De muziek heeft de tand des tijd goed doorstaan. Ik heb zelf een originele kopie die ik jaren geleden op de kop heb getild. Na slechts een keer luisteren zong mijn zoon van negen de hele dag “Lucy in the Sky with Diamonds”. Of dit nou een synoniem is voor de hallucinogenic  LSD – zullen we in het midden laten.

De horoscoop is getrokken voor negen uur. Dit is de openingstijd van de winkels in de UK. De album is in Abbey Road studio in Londen opgenomen, dus ik heb Londen als plaats genomen. De horoscoop is gedomineerd door een grote driekhoek in water: Venus in Kreeft, driehoek Maan in Vissen, driehoek (mystieke, ontsnappingsgerichte, roeszoekende) Neptunus – in Schorpioen. De plaat heeft en had een enorme “feel good” factor. Alles bij elkaar is deze lp bepalend voor de “flower-power” generatie en wordt terecht gezien als een van de mijlpalen in de geschiedenis van de popmuziek. Jupiter staat in Leeuw – de plaat heeft pronk en paal zat. De kaft is een aaneenschakeling van beroemdheden van Alistair Crowely tot Marilyn Monroe. De Zon in Tweeling (the band) staat in sextiel met Saturnus. Een van de lieden speelt ook  hommage aan de ouderdom “Will you still need me, will you still feed me, when I’m sixty four”…. Je zou ook kunnen zeggen dat desondanks de gekte van die tijd – het de Beatles gelukt is deze plaat te produceren.

 

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *