astrologie:tot rust komen in onzekerheid

Mijn leeftijdsgenoten geboren tussen 1951 en 1958 maken de komende maanden de transit van Saturnus over Pluto mee. Er zit een intensiteit achter deze contact, een alles of niets kwaliteit, die mij sterk aan het teken Schorpioen doet denken. Toen ik de transit van Pluto over mijn radix Saturnus had – eind jaren negentig – besloot ik om de transit te omarmen en iets te doen die uiting gaf aan de energie van beide planeten. Op de dag van de exacte transit, nam ik de “Channel Tunnel crossing” naar Londen. Pluto heeft met de onderwereld te maken en met taboes en angsten. Op zijn zachtst gezegd vond ik het idee van onder de zee gaan eng. Saturnus heeft met “tunnels” te maken. Ik vond het een zeer akelige ervaring en het is bij een enkelreis gebleven. De goden tarten had iets….. spannends.

Maar nu? Wat te doen met Saturnus/Pluto? Dit aspect brengt mij terug naar de basis. Mijn wortels. Op zijn engels gezegd “back to basics”. Ik moet ineens denken aan een scene uit de film Lord of the Rings, deel 1. Verdwaald in de Mines of Moria – gebruikt Gandalf de Grijs zijn neus om de juiste weg uit de ondergrondse doolhof te vinden. Dit is een heel duidelijk Saturnus/Pluto beeld. Pluto heeft met de instinct te maken, met de wijsheid van het lichaam en dit is precies wat de oude wijze Gandalf (Saturnus) doet. Bepaalde elementen die een bijdrage aan mijn basis zekerheid geleverd hebben, vallen weg: het ouderlijke huis om maar een voorbeeld te geven. Ik moet nu zelf mijn weg vinden. Dat deed ik natuurlijk allang, maar nu zou ik op elk ogenblik wees kunnen worden en gevoelsmatig zit ik anders in het leven. Ik ben bewust van mijn volwassenheid. Voor het eerst in mijn leven waardeer ik mijn eigen plek in de wereld. Dit heb IK bereikt. Ik voel me net als Dorothy in de Wizard of OZ. Ze had vast niet in de gaten had zij een zwart/wit wereld bewoonde tot ze de techni-colour Oz bereikte. Vanaf dat moment is alles onherroepelijk anders. En NU? Nu begin ik mijn eigen plek te waarderen. In mijn werk – zie ik dat ik de behoefte heb om de diepte in te gaan. Ik zet me af van alles wat met “autoriteit” te maken heeft. Ik heb minder moeite met het feit dat ik niet alles weet maar tegelijkertijd heb ik meer waardering en oog voor wat ik wel weet en kan. Ik voel me als het ware “tot rust gekomen in een oceaan van onzekerheid”. Intense? Zeker weten. Mijn energie is sterk naar binnen geconcentreerd want ik moet heel wat overboord gooien en het nieuwe moet nog geboren worden. Gandalf de Grijs stierf ook in Moria om terug uit de diepte als Gandalf de Wit te voorschijn te komen. 

Ik voel ook de driehoek van Pluto naar mijn radix Pluto opkomen:indringend, krachtig, langzaam werkend.  Het boodschap van deze Pluto/Saturnus cocktail wordt me steeds duidelijker. “Don’t look back” roept Hades.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in Elizabeth Hathway DFAstrolS en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *