astrologie: Brug over de Mississippi

Het verhaal over de brug in Minneapolis die in de rivier stortte, greep me naar de keel (1 augustus, 18.05. LMT, 23.05 GMT). Het raakte gelijk een paar van mijn grootste angsten. Het idee van in een auto te water te raken doet me rillen, en rivieren met een sterke onderstroom heb ik sinds kind af aan verschrikkelijk gevonden. We kregen altijd van moeder te horen dat we nooit in de Rivier Tawe (South Wales) mocht zwemmen: te gevaarlijk. Verdrinken….. er wordt gezegd dat als je verdrinkt je hele leven voor je ogen afspeelt. Daar moest ik ook altijd aan denken – ook toen ik naar deze horoscoop keek en Pluto heel prominent op de ascendant zag staan.

Pluto – Lord of Darkness. In de diepe, donkere rivier vallen. Vast zitten in een auto, terwijl andere auto’s op je dak vallen. Pluto op de ascendant. Yakkes.

Maar goed, Jupiter heer drie, in twaalf waakt over de forenzen die het pech hadden om op deze brug te staan op het moment dat het instortte. Jupiter in twaalf. Geluk. Mazzel. Net zoals de zestig kinderen die in de gele bus reed. Genoeg verhalen over “the lucky escape”. Het derde huis is dus de reis, en de brug ook. Hier staat Uranus met de Maan (de mensen). Een ongeluk kan overal gebeuren. Het kan iedereen overkomen. Pluto op de ascendant is misschien ook een herinnering hieraan. We zijn maar mensen en  “How fragile we are.”

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *