Astrologie: Elvis – Long Live the King

Vandaag is het dertig jaar geleden dat Elvis overleed. De man van mijn oudste zus was grote fan en niet te troosten. Zo leerde zij zijn Elvis collectie goed kennen want weken lang speelde hij dag en nacht non-stop Elvis’ platen.  De horoscoop van Elvis.

Presley’s horoscoop heeft een larger than life quality”. Drie van de persoonlijke planeten, Zon,Mercurius en Venus zijn in de ambitieuze Steenbok – maar zijn ook in verbinding met de drie transpersoonlijke planeten – Uranus, Neptunus, en Pluto. Hierdoor kon Presley goed aanvoelen wat er in het collectief speelde, wat men wilde, waar de jeugd naartoe ging. Dit is de genialiteit die je vaak aanwezig ziet in de horoscoop van mensen wiens persoonlijke planeten contact maken met de buitenplaneten. Helaas kan de identificatie met iets groter dan jezelf ook leiden tot  een opgeblazen ego of het idee onverwoestbaar te zijn.

Presley was een heel gevoelig, heel sensitive man. Zijn Maan in Vissen -ongeaspecteerd – in het derde huis – zou misschien ook iets kunnen zeggen over zijn Tweeling broer – die stierf bij de geboorte. Presley had het gevoel dat deze jongen wel in contact met hem was. Zijn Zon Neptunus driehoek geeft ook mediumiek talent aan – maar ook zijn behoefte te ontsnappen aan de harde werkelijkheid. Een god mag niet oud en versleten uitzien. Maar wij zijn maar mensen en onze voeten zijn van klei. Identificatie met de buitenplaneten kan leiden tot hubris – blindheid – en een “fall from grace”. Presley’s Zon/Jupiter (in Schorpioen) verbinding daagde hem uit regels te overtreden en tot het uiterste te gaan – in alles. Saturnus is weliswaar sterk in Waterman maar weinig geintegreerd in de horoscoop in zijn geheel. Het is niet sterk genoeg geplaatst om tegenwicht te bieden aan de overdrevenheid die in de horoscoop aanwezig is. Mars in Weegschaal wil ook plezier maken en is nogal meegaand. De Mars aspect met de Zon zegt “eerst doen, dan denken”.

Ik vind het gedicht van Bono trouwens heel mooi en de film ook. Het is bijna om te huilen.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mensen en getagd. Bookmark de permalink.

0 Reacties op Astrologie: Elvis – Long Live the King

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *