Astrologie:Zon/Neptunus Pete Doherty

 

Het begon met de Amy Winehouse horoscoop- en nu nog steeds ben ik met het thema Zon vierkant Neptunus bezig. Gisteren – op het BBC journaal – was er een bericht over Pete Doherty- (12 maart 1979, tijd onbekend, Hexham, UK)zanger van de Babyshambles en (ex?)partner van Kate Moss. Hij is wederombetrapt in het bezit van hard drugs.

Ook hier zien we de Zon in vierkant met Neptunus. Het lijkt alsof de astrologische verbinding tussen Zon vierkant Neptunus en verslaving – steeds opnieuw bevestigd wordt. Het is en blijft een lastig aspect. In Doherty’s horoscoop is Saturnus weliswaar geaspecteerd – het maakt een problematische oppositie met Mars in Vissen- maar stevig verankerd is het ook niet echt. Er is een innerlijke strijd gaande – Mars staat paal achter de Zon – en de drang om iets te doen, iets te bereiken is aanwezig en toch is hij duidelijk iemand die veel moeite heeft met grenzen. Mars in Vissen zoekt ook een uitweg en Doherty met zijn strenge militaire papa – zal zich ook wel vaker zwak en onzeker voelen. Zijn prachtige Jupiter in Kreeft is retrograde en ongeaspecteerd. Deze man gelooft nauwelijk in zichzelf.

De komende jaren staat Uranus (planeet van de omwenteling, de grote verandering, de ommekeer) in dezelfde teken als Doherty’s Zon – Vissen. In April 2008 maakt Uranus de transit over zijn Zon heen. Daarnaast staat Saturnus binnenkort in Maagd. Er zit tot maart 2009 veel in het spel. Zijn eigen leven zelfs. Er kan nu een grote verandering plaatsvinden, of het wordt van kwaad tot erger.

Deze week, heb ik me voorgenomen om ook een aantal horoscopen te laten zien waarin de Zon/Neptunus vierkant positief uitpakt. We beginnen morgen met de horoscoop van Coco Chanel. Nu wordt het serieus….. 😉

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mensen en getagd, . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *