Astrologie:Coco Chanel/Zon vkt. Neptunus

Net als de meeste vrouwen, houd ik van parfuum. Mijn favourite geur is Coco van Chanel. Heeerlijk. En ik ben niet de enige die zo denkt. Toen Marily Monroe gevraagd werd wat ze naar bed droeg, antwoordde ze “een paar druppels Chanel”. Meer heeft een vrouw echt niet nodig. En zo de horoscoop van Coco Chanel

Ik heb deze horoscoop gekozen als voorbeeld om te laten zien dat een Zon/Neptunus vierkant niet alleen met verslaving te maken heeft. Dit aspect komt heel vaak in de horoscoop van artiesten, sterren, kunstenaars en mensen die een “larger than life” kwaliteit hebben. Zeg maar “icons”. Glamour heeft ook met Zon/Neptunus te maken.

Om te beginnen Chanel is een Leeuw – en met Venus ook in dezelfde teken als de Zon – wat ze uitstraalt is “klasse”. “Ik ben de beste. Kijk naar mij”. Over het algemeen (er zijn uitzonderingen) baadt de leeuw graag in de belangstelling van anderen. Aandacht? Graag. Venus in Leeuw houdt van uiterlijk vertoon. Chanel is strak, gestroomlijnd, elegant. Ik denk ineens aan een siamees poes. Dit is de horoscoop van een hele sterke persoonlijkheid. Mercurius in Maagd maakt systematisch en puntjes precies. Gaaf. De Zon/Neptunus verbinding duidt hier – denk ik – op de lijdensweg die Chanel zeker in haar jongere jaren gewandeld heeft. Na de dood van haar moeder heeft Chanel zes jaar lang in een kindertehuis doorgebracht.

De t-vierkant tussen Maan in Vissen oppositie Mercurius in Maagd beide vierkant Saturnus in Tweeling – geeft enorme aanpassingsvermogen. Saturnus is zelf beheerd door Mercurius – dit geeft mij het idee dat haar persoonlijke leven onder haar ambitie geleden heeft. “Vrienden? Ik heb geen vrienden.” Chanel. Deze t-square maakte haar “pittig”. Dit is iemand die in staat is anderen te gebruiken om daar te komen waar ze wilde zijn. Chanel’s leven is de klassieke “rags to riches” verhaal.

Jupiter in Kreeft – is heel prominent in de horoscoop. Het staat in verbinding met Neptunus en Uranus. Coco behoort tot een bepaalde generatie vrouwen – die meer vrijheid wilden. Zie ook de Zon/Mars verbinding. Coco’s bijdrage was simpel: weg met die ongemakkelijke corsetten. Comfort. Haar eigen stijl was ook vaak “mannelijk”. Ze droeg graag broeken.

De Neptunus/ Zon verbinding gaf Chanel inspiratie,  die gekoppeld met haar innerlijke kracht en ambitie, haar in staat stelde de wereld te veroveren. Ze was in staat de genie/Neptunus te beheersen. Ze bleef trouw aan haar zelf.

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mensen en getagd. Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *