Astrologie:Saturnus bezoekt Amsterdam?

 

Als ik mijn zoon naar school breng, fiets ik langs het Amstel Hotel richting Frederiksplein. Vanochtend keek ik richting Carre en besloot op weg naar huis er even langs te fietsen. Gewoon omdat Amsterdam, de stad met de meeste nationaliteiten (177) ter wereld, vandaag afscheid neemt van een van haar dierbare bewoners. Dat wilde ik even meevoelen. Deze horoscoop vanAmsterdam is misschien omstreden, maar het werkt wel. De research is gedaan door een Nederlandse astrologe Drs. Selma Schepel – die weken lang in het stadsarchief tuurde – om de data te vinden waarop Amsterdam tol rechten kreeg (26 oktober 1275) de tijd, 14.00 is gecorrigeerd – maar het werkt uitstekend.

Amsterdam

Entertainers – vallen onder het vijfde huis – hier beheerd door de Maan. Op dit moment staat de Maan in tien – in Boogschutter – driehoek de prachtige Zon in Leeuw (transit in 7) die conjunct met Saturnus en de grote vaste ster Regulus staat. Regulus heeft te maken met succes in de wereld, het maakt briljant, talentvol – terwijl Saturnus is vanouds de planeet die met de dood te maken heeft (lang voordat Pluto als planeet erbij kwam). Dit roept bij mij het beeld van het skelet op waar Saturnus over heerst. Ik zie voor me de “grim reaper” de oude man met een zeis die het leven te vroeg afpakt. Ineens gaat het liedje van Sting door mijn hoofd …..”how fragile we are, how fragile we are”. Zon, Regulus, Saturnus.

Beste lezers, waarom vind ik zulke onderwerpen interessant? Ik denk zelf omdat ik Schorpioen ascendant heb. Schorpioen heeft oog – niet alleen voor het leven – maar ook voor de dood. Sommige mensen zijn er bang voor – maar de ware Schorpioen is er eerder door geinteresseerd. De vraag is….. en dan??? Wat gebeurt dan??? Er is een bepaalde openheid naar de dood toe. Ik was echt het soort kind al dat met een stok de dode kat omdraaide… Genoeg gezegd 🙂

Mooi weer vandaag. Trouwens Jupiter staat bijna op het punt om het tiende huis van Amsterdam te betrekken. Goed nieuws voor deze prachtige stad…..

 

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mundane astrologie en getagd, . Bookmark de permalink.

0 Reacties op Astrologie:Saturnus bezoekt Amsterdam?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *