Astrologie: Diana Princes of Wales

Het is vandaag precies tien jaar geleden dat Princes Diana overleed. Gezien de herrie in de UK deze week over de kerkdienst die vandaag in haar eer gehouden wordt, is ze nog altijd in staat de etablissement op de kop zetten.  Pas drie dagen voor de dienst liet Camilla – Diana’s aartsvijand- weten dat ze niet zou komen. Haar aanwezigheid zou te veel “afleiden”. Zo luidt het officieele verhaal. Ik wil deze reeks artikelen beginnen met de horoscoop van Diana.  Er is wel twist rondom de geboorte tijd, met twee mogelijke tijden in circulatie, 19.45 (Boogschutter asc.) en rond 14.15 (Weegschaal asc.). In dit stukje – laat ik de tijd buiten beschouwing en focus meer op de planeten standen.

Diana ( 1 juli 1961, Sandringham, UK). Diana’s hele levensverhaal zit in deze horoscoop, het is de blauwdruk voor haar leven.. Haar gevoeligheid = Zon en Mercurius in Kreeft. In de driehoek met Neptunus zien we haar glamoureuze, iconic en menslievende kant maar ook haar grenzeloosheid die haar zo ontzettend kwetsbaar maakte. De Maan in Waterman – the people’s princess (de Maan in deze horoscoop is niet alleen Diana’s persoonlijke Maan. Op het moment dat ze bij de firma Windsor in dienst trad, werd ze public property). Waterman is menslievend. Het kan soms problemen met de inviduele mens geven – maar de mensheid – die is goed. Diana’s talent om toegankelijk te zijn heeft Princes Maxima ook. Maxima deelt eveneens deze stand van de Maan.

De drama’s in haar persoonlijke leven – Venus in Stier staat behoorlijk onder druk. Aan de ene kant is er een sterke behoefte aan een stabiele relatie maar de vierkant van Uranus in Leeuw staat dit vaak in de weg. Opschudding, drama, onrust viel haar ten deel. De Maan in Waterman wil graag afstand doen van wat te pijnlijk is – maar de vaste t-kruis maakt loslaten extra moeilijk. De liefde is zo belangrijk daar moeten offers voor gemaakt worden.

Noteer ook Uranus hier op de noorderlijke maansknoop. Dit duidt niet zelden op een leven waar grote omwentelingen in voorkomen. Plotselinge gebeurtenissen die het leven een geheel andere wending geven.

De Mars/Pluto verbinding in de horoscoop is ook van belang. Diana’s excercise regimes, haar houding t.a.v. haar lichaam, er zat iets dwangmatig in. Jezelf geweld aandoen. Proberen door streng tegen jezelf te zijn (Pluto en Mars in acht in aspect met de Zon) macht over een situatie uit te oefenen. Een psychologisch spel zit hier ook in – Mars en Pluto staan ook nog in Maagd. This is raw power.

Als je commentaar hebt op deze horoscopen, laat het horen!

Diana 1:

*

Over Liz Hathway

Liz Hathway is a British born astrologer currently based in Amsterdam. Liz studied astrology at the Kosmos in Amsterdam, at the Faculty of Astrological Studies in London and with well known horary astrology John Frawley. Liz also holds an MA (with distinction) in Cultural Astronomy and Astrology, from the University of Wales, in Lampeter, and was short-listed for the 2016 Alumni Association MA CAA Dissertation Prize.
Dit bericht is geplaatst in mensen, mundane astrologie, vrouwen en getagd, , , , . Bookmark de permalink.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *